Nerešpektovanie pravidiel cestnej premávky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Vyriešený
meno
Lukáš 02. novembra 2015

Chcel by som Vás poprosiť o vyriešenie dopravnej situácie na križovatke ulíc Borekova-Kovová. Pravidelne tu vznikajú situácie, keď vodiči nerešpektujú pravidlá cestnej premávky: pravidlo pravej ruky, zákaz vjazdu. Často tu dochádza k dopravným nehodám, keď autá z Borekovej ulice nedajú prednosť autám prichádzajúcim z Kovovej ulice. Dopravné značky sú pravidelne nefunkčné a zlomené v tráve. Často tu tiež dochádza k porušovaniu zákazu vjazdu, keďže je to jednosmerná ulica.

10. november 2015

Ivan Magál

Dobry den,
ano, je to aj v dosledku de-bilneho riesenia zakazu odbocenia z Kazanskej do Borekovej. Obyvatelia niekolkych bytoviek na Kazanskej su nuteni robit obchadzku cez rodinnu zastavbu Popradska-Kovova-Borekova, a preto sa tam vo zvysenej miere stavaju dopravne nehody. Doteraz mi nebol nikto schopny vysvetlit, ze preco. Az kym sa tam nestane nieco vaznejsie, tak dovtedy si nikto ruku zo zad-ku nevyberie, ze vazeni kompetentni z MiU PB.
10. november 2015

Lukáš

Zákaz odbočenia na Borekovu je z toho dôvodu, že na Kazanskej nie je odbočovací pruh do Borekovej. Aspoň tak mi to bolo vysvetlené. Stací vyznačiť značkou, kto má prednosť si myslím
10. november 2015

Ivan Magál

Zdravim,
ani do Podzahradnej nie je a da sa odbocit, to je pekny nezmysel. Presne taketo sprostosti mi poodpisovali, ked som ziadal rozumny dovod. Dokonca z Vrakunskej sa da odbocit aj do Borekovej aj do Geologickej v obidvoch smeroch...nemusime chodit daleko...
11. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Poškodenie dopravného značenia na Kovovej ulici bolo dodávateľovi na dopravné značenia nahlásené a bude v krátkom čase na novo osadené.
Vo veci zmeny dopravného značenia na križovatke ulíc Borekova - Kovová, referát dopravy a miestnych komunikácií tunajšieho úradu vypracuje projekt organizácie dopravy a predloží na schválenie do operatívnej komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, kde sa uvažuje s osadením dopravných značiek P1(daj prednosť v jazde), resp. P2(stoj, daj prednosť v jazde) na Borekovej ul., a P8(hlavná cesta) na Kovovej ulici. Po schválení projektu v operatívnej komisii bude možné pristúpiť k osadeniu dopravného značenia.


Mgr. Monika Kovácsová
ref. ŽP,OaCH
MiÚ Podunajské Biskupice
12. november 2015

Ivan Magál

Tak vidite, znacky vymysli a schvali komisia mudrcov...a pritom staci povolit prave odbocenie motoristom z Kazanskej do Borekovej...nuz, komu neni zhury dano, v apatece nekoupi...este keby tak vymysleli znacku "Stoj, vymysli dalsiu kravinu"....
27. apríl 2016

Lukáš

Nič nie je vyriešené. Nové značky nie su, parkovanie v protismere na Kovovej pokračuje a nehody su stále. Ako aj dnešná
28. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Referát dopravy a miestnych komunikácii v predmetnej veci spracoval projekt organizácie dopravy, ktorý bol bol schválený v operatívnej komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení dňa 19.4.2016.
Na základe schváleného projektu organizácie dopravy dodávateľ na dopravné značenie v priebehu budúceho týždňa vykoná montáž značenia, ako aj nástrek vodorovného dopravného značenia.
Vo veci porušovania pravidiel cestnej premávky upovedomíme Krajské riaditeľstvo Krajského dopravného inšpektorátu Policajného zboru Bratislava so žiadosťou na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky vo Vami uvedenej lokalite.

Ing. Vandriak Eduard
ved. ref. ŽP,OaCH
MiÚ Podunajské Biskupice
28. apríl 2016

Ivan Magál

Prosim upovedomte aj svateho Petra....len preboha neruste zakaz odbocenia z Kazanskej doprava do Borekovu. Taketo jednoduche riesenie nech vam ani nenapadne, to by som sa fakt rozplakal. :-)
26. marec 2017

Daniel Balúch

Poprosím označiť podnet ako vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania