Rozkopaný chodník pri budúcom McDonalde

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
VladoB 13. októbra 2012

Dobrý deň,
na Prievozskej je rozostavaný McDonald - dnes som tam šiel s kočíkom a zistil som, že celý chodník je rozbitý a pozemok pre výstavbu zabratý až po hlavnú cestu. Takže som musel ísť s kočíkom po hlavnej ceste a potom po trávniku, keby som chcel ísť cez prechod, musel by som namiesto 70 metrov prejsť po druhej strane 500 metrov (až na prechod oproti Hraničnej) a potom sa 300 metrov vrátiť. Stavbyvedúci mi tvrdil, že búracie práce robí iná firma a keď prišiel ráno na stavbu, chodník už bol rozbitý... Nie je povinnosťou staviteľa zabezpečiť náhradu?
Ďakujem

18. október 2012

VladoB

Od víkendu prišlo k malej zmene, stavbárom sa podarilo spraviť koridor okolo staveniska ktorý následne tiež rozkopali a teraz vedie priamo na štvorprúdovú cestu :( Takže po tom ako sa rozhodnete vojsť do toho blata zistíte, že aj tak vám to nepomôže...
22. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť Bratislava - Ružinov obdržala Váš podnet, v ktorom ste nás upozornilli, že na Prievozskej ( rozostavaný McDonald) je celý chodník rozbitý a pozemok pre výstavbu je zabratý až po hlavnú cestu. Oznamujeme Vám, že súhlas na rozkopávku nedávala mestská časť, ale magistrát hlavného mesta SR Bratislavy. Aj napriek tomu, mestská časť ihneď po nahlásení podnetov kontaktovala spoločnosť realizujúcu stavbu, aby zabezpečila nápravu. Realizátor stavby sa nám aj občanom ospravedlňuje a okamžite zriadil nápravu. Zároveň prisľúbil, že sa to nebude opakovať.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
08. november 2012

BH

Dobrý deň, chcel by som nahlásiť absolútne nezodpovedné správanie realizátora stavby McDonaldu firmu HUNT. Nielenže znemožnil prechod na zastávku, ale zároveň spôsobil nefunkčnosť verejného osvetlenia na uliciach Prievozská a Tučková. Osvetlenie je nefunkčné viac ako týždeň a prechádzanie týchto ulíc v absolútnej tme medzi garážami je veľmi nebezpečné. Zoberie si staviteľ na zodpovednosť ak sa niečo stane?
08. november 2012

BH

Dobrý deň, chcel by som nahlásiť absolútne nezodpovedné správanie realizátora stavby McDonaldu firmu HUNT. Nielenže znemožnil prechod na zastávku, ale zároveň spôsobil nefunkčnosť verejného osvetlenia na uliciach Prievozská a Tučková. Osvetlenie je nefunkčné viac ako týždeň a prechádzanie týchto ulíc v absolútnej tme medzi garážami je veľmi nebezpečné. Zoberie si staviteľ na zodpovednosť ak sa niečo stane?
09. november 2012

VladoB

Rád by som poznal aj vyjadrenie magistrátu, ktorý je za tento stav zodpovedný - dnes sa nedá po "chodníku" prejsť vôbec, všade sú stavebné stroje, dokonca aj cesta je zúžená do jedného pruhu, plus to vypnuté osvetlenie v blízkom okolí. Rád by som aspoň vedel dátum, dokedy musia byť tieto práce dokončené, príp. ak je možné zverejniť to "povolenie".

Ďakujem
12. november 2012

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava - Ružinov nevydávala žiadne súhlasy ani k rozkopávke ani k odpojeniu verejného osvetlenia, keďže ide o komunikáciu v správe magistrátu. Správcom verejného osvetlenia je firma SIEMENS s.r.o., verejné osvetlenie, Stromová 9, Bratislava. Osvetlenie na Tučkovej ulici už bolo cez víkend v prevádzke. V prípade, že potrebujete zistiť aktuálnu info o nefunkčnosti osvetlenia alebo nahlásiť nefungujúce osvetlenie, kontaktujte, prosím, priamo Siemens - Bratislava - 02 6381 0151.

S pozdravom

Mgr. Tatiana Baáriová
Kancelária starostu
Mestskej časti Bratislava - Ružinov
15. november 2012

B

Prosim Baáriová, je možné sa obrátit na magistrát hlavného mesta? Dopravná sitácie v tejto oblasti je katastrofálna a absolútne nerozumiem prečo stavebné práce na 4 m2 trvajú celý týždeň. Dopravu musia pravideľne riadiť dopraváci. Staviteľ HANT CZ len preukazuje svoju neschopnosť. Prekvapuje ma absolútna nečinnosť magistrátu.
28. november 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za Váš podnet. Ide o stavbu povolenú Mestskou časťou Bratislava - Ružinov - stavebným úradom. Hranica stavby zasahuje aj do rozkopaného chodníka, čo stavebník aj oplotil podľa stavebného povolenia. Stavba má určené dočasné dopravné značenie počas výstavby, prerokované v operatívnej komisii pri oddelení prevádzky dopravy.
Rozkopávky v rámci tejto stavby (mimo hranice stavby) boli povolené od 16.10.2012 do 15.11.2012 pre preloženie trolejového vedenia a verejného osvetlenia. Tieto rozkopávky boli už ukončené. Rozkopaný (nepriechodný) chodník má v kompetencii riešiť stavebný úrad Mestskej časti Bratislava - Ružinov, keďže ide o stavbu a nie o zvláštne užívanie (rozkopávku).
Vybavuje: odd. prevádzky dopravy

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
28. november 2012

VladoB

Ak tomu teda dobre rozumiem, tak Stavebný úrad Ružinov povolil stavbu, magistrát povolil rozkopávku mimo hranice stavby, ale o priechodnosť chodníka sa napriek tomu mal postarať Ružinov... Pripadá mi to ako v Kocúrkove, no užili sme si 6 týždňov, kedy sa s kočíkom nedalo cez dané miesto prejsť, teraz je už chodník dorobený, staviteľ jednoducho vopchal hlavu do piesku a počítal s tým, že za tých pár týždňov sa aj tak nič vážne nebude riešiť...
19. december 2012

VladoB

Podnet môžte považovať za vyriešený, trvalo to dlhšie ako mali platné povolenie, ale dočkali sme sa...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania