Kto je zodpovedný za odhrn lístia z chodníkov?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Neriešený
meno
RuZiN 01. novembra 2015

Sfarbené lístie, ktoré dotvára kolorit jesene je pekné v lese a v parku. Problém s ním je na chodníkov v meste. Jeho odhrn zatiaľ nie je ničím stanovený, na rozdiel od snehu. V mestských parkoch ho zhrabúva majiteľ parku. Lenže na chodníkoch vari iba svedomitý majiteľ rodinného či bytového domu. A pritom listy na chodník su napadané zo stromu, ktorý vyrastá na nehnuteľnosti, ktorú vlastní mesto alebo mestská časť. Mokré lístie má ten istý efekt ako poľadovica. Biohmota sa rozkladá a na asfalte vytvára akýsi film. Pošmyknutie na ňom môže mať aj nepríjemné následky. Kto je za to zodpovedný, za odhrn lístia? - fotografie sú z chodníka na Klincovej ulici 34 - 38.

13. november 2015

obcan

Stav na Klincovej je nezmeneny, naopak, chodnik je smyklavy aj ked je v tychto dnoch sucho. Majitelia/spravcovia maju udrziavat chodniky v cistote - najmenej 1,5 m od hranice domu ci pozemku. Tent chodnik je nepozametany aj medzi domami, za co je zodpovedny majitel. Ziadame MU Ruzinov, aby zabezpecil, ze majitel/spravca da chodnik do poriadku.
17. november 2015

obcan

Pre MU Ruzinov je tento podnet "neriesitelny"? Kto bude zodpovedny za regres? Chodnik na Klincovej pred 36 a 38 a najma medzi tymito domami pokryty smyklavym mokrym listim, ked prsi, a su ohrozeny chodci - chodi tade vela ludi od MHD a do Lidla. Kazdy dom ma svojho spravcu a pozemky medzi domami svojho majitela, ziadame tedy MU Ruzinov, aby zabezpecil ocistovanie chodnika.
08. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.
Keďže ide o chodníky, ktoré sú priľahlé k nehnuteľnosti, v zmysle VZN č.1/2003 o dodržiavaní čistoty a poriadku je za priľahlý chodník zodpovedný správca, vlastník, alebo užívateľ nehnuteľností. Mestská časť vyzve správcu, aby zabezpečil odpratanie lístia.

kancelária starostu
11. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
chodník na Klincovej bol dočistený.



kancelária starostu
23. október 2017

obcan

Listie-chodnik pred Klincova 36 a medzi36-38

Chodnik ke pokryty listim a je smyklavy, hrozi uraz. Treba, aby MU Ruzinov upozornil spravcu/majitela o povinnosti udrziavat chodnik v cistote a najme, aby sa okolouduci nezranili.
23. október 2017

obcan

23.10.2017 prsi a ten chodnik je zaneseny SMYKLAVYM LISTIM. Ojekty maju majitela/spravcu, to je problem pre MURuzinova, aby sa staral o poriadok a bezpecnost obcanov???"!!!
25. október 2017

obcan

Stav nezmeneny!! Caka sa na uraz? To je taky priblem opatovne upozornit spracu/majitela na jeho POVINNOSTI? A co vyrubnut pokutu? Ako sa s tymto vyrovnavaju v okolitych krajinach?
26. október 2017

obcan

U Klincovej 36-38 spravca/majitel zrejme caka, az bude mat problem, ze ho niekto, kto sa tam dolame, bude zalovat. Co robi resp nerobi odbor ZP MU Ruzinov, ze nevyzve na napravu?!
31. október 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet. Postup riešenia zostáva rovnaký ako v predchádzajúcich rokoch. Lokalitu opakovanie obhliadneme.

MU Bratislava - Ružinov
07. november 2017

obcan

MU obhliada a...vysledok je aky?! Nic sa nedeje. Takyto neporiadok nie ani v zisdnom provincnom mrstecku a Bratilsva je hlavne mesto statu?! No kocurkovo!
15. november 2017

obcan

Klincova 36 - stav bezutesny a MU Ruzinov obhliada??!??
17. november 2017

obcan

MU Ruzinov - a vysledok obhliadania? Ked je postup rov aky ako v predchazdajucich rokoch, preco odbor ZP MU Ruzinov spravcu/majitela nevyzve? A problem zostava "Nerieseny"???!!!!
17. december 2017

obcan

Takyto je stav 17.12.2017 problemoveho useku chodnika...a Odbor ZP MU Ruzinov je ticho... to je aky postoj k aktivite obcanov, ktorym lezi na srdci ich ZP, a zodpovednych financuju zo svojich dani?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania