Odpadky pri cintoríne Slávičie údolie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Viktor 08. novembra 2015

Množstvo odpadkov na uliciach Staré grunty a Litovská okolo cintorína Slávičie údolie - čistenie tohto priestoru je jasne nedostatočné.

Jednorazové čistenie ocením, ale komplexnejšie riešenie tejto, čo sa týka odpadkov, zanedbanej lokality by bolo na mieste.

Ďakujem.

19. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

začiatok novembra je pre správcu cintorínov vždy náročným obdobím. Pri najlepšej snahe nie je však možné zabezpečiť toľko pracovníkov, aby zachytili každý neporiadok okamžite. Samozrejme, priestor cintorína bol vyčistený, odpad, ktorý sa však nachádza za plotom a v okolí, je povinný odstrániť správca cesty, čo sa aj deje. Nie vždy sa pri silnom vetre dá zabrániť poletovaniu odpadkov po okolí. To je však obraz viac nás obyvateľov samotných a nášho vzťahu k okoliu.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
10. marec 2016

Anonymný užívateľ

Na trávniku, na parkovisku, na kríkoch, pod kríkmi, pri obrubníkoch pri cintoríne je OBROVSKÁ špina, množstvo odpadkov. Na ulici od internátov až po Mlynskú dolinu je absolútny nedostatok nádob na odpadky. Na každej zastávke MHD je jeden malý kus. Medzi zastávkami ŽIADEN. Denne tadiaľ prejde veľa ľudí. Aby to na spomínanej ulici a v okolí nevyzeralo ako v chlieve, ale v hlavnom meste republiky, je potrebné :
- nainštalovať nádoby na odpadky
- dostatočne často a pravidelne upratovať.
Problém pretrváva už niekoľko rokov. Je načase to začať riešiť.
27. august 2017

Anonymný užívateľ

Na parkovisku a v zeleni medzi parkoviskom a plotom cintorína Slávičie údolie je trvalo množstvo odpadkov, špiny. Pribudli tam aj polámané konáre z poslednej víchrice. V celej doline od internátu až po spodnú križovatku je minimum smetných košov - iba na stĺpoch pri autobusových zastávkach. Toto je roky známy problém. Bol už niekoľkokrát zverejnený cez OPS. Kedy to konečne začnete riešiť???
28. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za aktualizáciu podnetu.

Upozornili sme príslušný útvar hlavného mesta, ktorý sa podnetom bude zaoberať.

S pozdravom


Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
14. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na Váš podnet sme upozornili mestskú príspevkovú organizáciu Marianum, ktorá zabezpečuje správu cintorínov. O ďalšom postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom


Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po preverení podnetu si Vás dovoľujeme informovať, že zeleň v okolí cintorína Slávičie údolie je v správe MČ Karlova Ves.

Napriek tomu minulý týždeň pracovníci mestskej organizácie MARIANUM znečistený priestor pri plote cintorína upratali. Neporiadok nepochádza od návštevníkov cintorína, ale je dôsledkom nekultúrnosti okoloidúcich a tiež vodičov parkujúcich vozidiel, ktorí vyhadzujú odpadky do zelene.

Prikladáme fotografie po vyčistení priestoru.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Oslovili sme Marianum, aby zabezpecili vycistenie neporiadku pozdlz oplotenia cintorina Slavicie udolie a udrziavali ho pravidelne - v zmysle platneho VZN 2/2011 o cistote. Dalej sme oslovili Magistrat Hl.m.SR Bratislavy - aby udrziavali cistotu komunikacie Stare Grunty spolu s prilahlou pricestnou zelenou, nakolko je jej spravcom. Zaroven sme oslovili nas podnik VPS - aby vycistil neporiadok na ulici Litovska - ktoru spravujeme.
Dakujeme za upozornenie

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
18. september 2017

Anonymný užívateľ

"Neporiadok nepochádza od návštevníkov cintorína, ale je dôsledkom nekultúrnosti okoloidúcich a tiež vodičov parkujúcich vozidiel, ktorí vyhadzujú odpadky do zelene." - totiž - návštevníci cintorína a vodiči nemajú kam smeti vyhodiť, pretože CHÝBAJÚ SMETNÉ NÁDOBY !
19. august 2018

Anonymný užívateľ

Popri plote pri cintoríne a okolo parkoviska je trvalo veľké množstvo odpadkov a stále chýbajú smetné nádoby pozdĺž celej ulice Staré grunty od odbočky z Mlynskej doliny až po internát. Zdá sa, že priestor je uprataný iba na základe podnetov. Prečo za n-rokov stále nie je možné doplniť odpadkové nádoby? Prečo treba neustále podávať podnet na obrovský neporiadok v danej lokalite?
19. august 2018

Anonymný užívateľ

Prosím admina, aby zrušil stav "Vyriešený". Ďakujem.
20. august 2018

Miriam

Rozhádzaný odpad pri cintoríne Slávičie údolie - žiadame o jeho odstránenie, je to vedľa parkoviska, pri bilbordoch.
21. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
15. september 2018

Lenka Svozilová

Dobrý deň,
obraciam sa na Vás s prosbou o odstránenie problému. Na cintoríne Slávičie údolie, resp. za plotom (čiže nie priamo v areáli, ale mimo) si naši sociálne slabší spoluobčania vytvorili svoj súkromný záchod za stromom, ktorý uvádzam na obrázku (sektor neviem, ale je to oproti galérii Cubicon). Konkrétne exkrementy som neodfotila, nakoľko som na to nemala žalúdok. Ten smrad je neúnosný. Pochopte, prosím, že cintorín je miestom odpočinku zosnulých a miestom, kam si rodiny chodia zosnulých uctiť, ale pri takomto smrade to nie je možné. Preto prosím o odstránenie exkrementov.
PS: títo sociálne slabší spoluobčania si vo vedľajšom kríku spravili "klubovňu" a pri tomto strome svoju toaletu. Možno by pomohlo častejšie posielať policajtov, aby sa tam vôbec nezdržiavali.
Ďakujem.
22. september 2018

David

Medzi cintorinom v Slavicom udoli a parkoviskom je na travnatej ploche mnozstvo odpadkov.
07. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

špinu v okolí pravidelne čistíme. Riešili sme ju už pod podnetom s ID: 8977. Posledné čistenie mimo pravidelnej údržby na žiadosť občanov vykonal Komunálny podnik dňa 18.3.2020.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. november 2021

Stefan

Medzi parkovislom a plotom cinorina Slavicie udolie je zmes listia a odpadu. Neviem v koho je to sprave, ale davno sa to tam necistilo.
28. október 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Dnes som to tam prešiel. Neporiadok a smeti som tam už nevidel.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania