Katastrofálna situácia s parkovaním

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Majo 06. novembra 2015

Dobrý deň, kedy niekto zacne riesit parkovanie na Osuského 1-3a, nie je možné aby sa človek nevedel ráno dostať do práce alebo večer po práci zaparkovať, tak aby neblokoval ostatnē vozidlá. Volať MP nie je riešenie a ani voči susedom by to nebolo fér. Navrhoval by som v prvom rade odtiahnúť vraky ktoré zaberajú drahocenné miesto. A hoosre nad múrikom zrušiť pieskovisko, v ktorom už nie je piesok tak 10 rokov a namiesto neho vytvoriť pár miest

11. november 2015

František

Ubezpečujem autora podnetu, že naozaj je možné, aby nevedel večer po práci zaparkovať. Stáva sa to napríklad ľuďom, čo si kúpia auto bez toho, aby preň mali zabezpečené parkovacie miesto. Nevidím nič neférové na volaní MP kvôli obmedzujúco zaparkovaným autám. Navrhujem zrevitalizovať pieskovisko hore nad múrikom, aby mohlo opäť slúžiť svojmu účelu.
13. november 2015

Stefan

Ja zas navrhujem zasielatelovi podnetu predat auto a vozit sa mhd. Mat kde zaparkovat nie je ustavne pravo kazdeho jedinca...
13. november 2015

Majo

odporucam panovi Stefanovi si nehat tieto mudre rady pre niekoho koho to zaujima
30. november 2015

Odpoveď samosprávy

Riešenie parkovacej politiky je momentálne v rukách poslancov miestneho zastupiteľstva, ktorí prisľúbili v krátkej dobe predložiť svoj návrh riešenia parkovania v Petržalke, keďže prvotný návrh parkovacej politiky bol z rokovania Miestneho zastupiteľstva stiahnutý. Do tej doby, kým taký návrh nepríde, nebude sa mestská časť vyjadrovať k návrhom na budovanie nových parkovacích miest. Čo však môžeme povedať aj teraz, je to, že nie je možné z každého verejného priestoru vytvárať iba nové parkovacie miesta.

Výkon dohľadu nad dodržiavaním zákona o cestnej premávke je výhradne v kompetencii poriadkových zložiek, t.j. Mestskej polície hlavného mesta Bratisalvy a Policajného zboru SR. Vynechávanie zodpovedných orgánov za výkon zo zodpovednosti za stav parkovania v Bratislave celkovo prispelo k stavu, ktorý je dnes a ktorý je v mnohých lokalitách už neúnosný. "Pekným" príkladom je aj tento podnet, ktorý navrhuje rôzne riešenia, len také, ktoré sa á zrealizovať okamžite, t.j. napr. udelením pokuty za nesprávne parkovanie, to podnecovateľ z neznámych dôvodov nenavrhuje.

Riešeniu tzv. vrakov sa mestská časť intenzívne venuje a aj vďaka podnetom občanov sú zaevidované a odstránené mnohé nové vraky. Riešenie tejto problematiky však nie je v rukách samosprávy. Mestská časť môže konať až na základe rozhodnutie štátnych orgánov, t.j. Okresného úradu Bratislava a Policajného zboru SR. A to je proces, ktorý trvá pomerne dlhé obdobie.

mestská časť BA-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania