Odstránenie "invazných" stromov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Maria Vrabelova 09. novembra 2015

Ako je možne, ze strom rastuci na takomto ucastku na Teplickej ul. 13 bol pokladany za "invazny". Podla novely vyhlášky č. 24/2003 Z. z. , z 22. maja 2014 na Novom meste rastie asi polovica "invaznych" stromov, Znamena to, ze vsetky budu odstranene v najblizsej buducnosti, hlavne ak reisenia o ich vyrubu nebudu sa zvazovat dokladnejsie.

26. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenie životného prostredia a územného plánovania na základe požiadaviek obyvateľov z Teplickej ul. bola vykonaná ohliadka v dotknutej lokalite a pracovníci odd. ŽP a ÚP a EKO podniku zistili, že v tesnej blízkosti domu sa nachádzajú 2 stromy pajaseň žliazkatý a lipa malolistá. V žiadnom prípade nechceli pristúpiť k okliesňovaniu hodnotnej lipy, ktorá je na území SR pôvodným a historickým druhom. Pajaseň je invázna drevina a zo zákona vyplýva vlastníkovi, správcovi pozemku povinnosť takéto dreviny odstraňovať. V priebehu budúceho roka budú nahradené novými, kvalitnejšími a hlavne vhodnými druhmi. Pri výbere vhodných drevín máte možnosť zapojiť aj svoje návrhy.

Jana Plevová
07. december 2015

Mária

na výrub invazívneho druhe netreba ani povolenie...len tí čo sa im páči držať pílu v ruke prídu a idú...nevidím že by vadil nejakej lipe...namiesto hentoho jedného nech zasadia tri....stromy v Bratislave sú už ako exepláre v múzeu......

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania