Zlé značenie, ktoré môže spôsobiť dopravné nehody

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Martin Kinček 17. októbra 2012

Opravte prosím chybné značenie na križovatke Jelačičova - Kupeckého. Ak auto ide z Kupeckého na Jelačičovu, dopravná značka označuje hlavnú cestu. No hlavná cesta ide doprava (na Jelačičovu smerom k Centrálu) a tá je jednosmerná smerom od Miletičovej ulice, preto sa tam nedá odbočiť! Takže vodič môže ísť iba doľava na Jelačičovu a musí za každých podmienok dať prednosť v jazde autám prichádzajúcim z pravej strany od Jelačičovej. Ak ide auto z Jelačičovej rovno (ďalej po Jelačičovej), ide v oboch prípadoch prechod z hlavnej na vedľajšiu cestu a platí pravidlo pravej ruky, ak odbočuje na Kupeckého, je na hlavnej ceste a tiež musí dostať prednosť, preto tam značka hlavnej cesty smerom z Kupeckého nemá čo robiť a mýli vodičov, ktorí odbočuju doľava na Jelačičovu.

22. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť Bratislava - Ružinov obdržala Váš podnet, v ktorom nás upozorňujete na chybné dopravné značenie na križovatke Jelačičova - Kupeckého. Oznamujeme Vám, že táto časť Kupeckého ulice je v správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, z uvedeného dôvodu Váš podnet im zasielame.
Zároveň Vám oznamujeme, že mestská časť bude riešiť dopravu v okolí Centrálu komplexne po vyhodnotení zmenej dopravnej situácie.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
28. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mrzí nás, že odpovedáme až teraz, snažíme sa však vracať k starším neriešeným podnetom.
Predmetné značky spĺňajú normy označovania komunikácií. Vyznačená hlavná cesta je takto označená kvôli MHD, ktorá tadiaľto chodí. Značka hlavnej cesty by sa mohla odstrániť len vtedy, ak by sa toto označenie cesty zrušilo, toto však zatiaľ nie je v pláne, práve kvôli spomínanej trase MHD.
Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania