Nefungujúce osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Eva 10. novembra 2015

Dobrý deň,

dovolila by som si upozorniť na neosvetlený úsek od zástavky Komárovská (smer mesto) po kruh Bieloruská. Celý úsek kadiaľ vedie chodník (popri garáži a kotolni až na zástavku) je zahalený tmou.

Vopred ďakujem za promtné vyriešenie.
Eva

10. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pre nahlasovanie porúch verejného osvetlenia využite, prosím, priamu 24-hodinovú linku správcu Verejného osvetlenia tel. č. 02/ 638 101 51, spolu s číslom stĺpu kvôli jednoznačnej identifikácii. Využiť môžete aj online formulár, na ktorý sa dostanete aj priamo zo stránky www.bratislava.sk > Život v meste > Verejné osvetlenie: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=74403
alebo http://www.siemens.sk/sites/osvetlenie/osvetlenie_pc.php

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
10. november 2015

Eva

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď i keď úprimne je trochu sci-fi chcieť čísla všetkých nefungujúcich svetiel nakoľko sú obrastené zeleným porastom...
Eva
12. november 2015

Vladimír

klasika, namiesto toho, aby magistrat nahlasil poruchu a nahnal niekoho nech to okamzite da doporiadku, daju takuto vyhybavu odpoved, nabuduce rovno mozu napisat: kupte si baterku, alebo v noci nevychadzajte z doum.....
18. november 2015

Eva

Dobrý deň,
na Vaše odporúčanie som 10.11.2015 volala na danú linku a poprosila o pomoc. S operátorkou sme lokalizovali miesto, pričom nebolo ani nutné zadať čísla stĺpov.Do dnešného dňa je však úsek stále zahalený tmou.Predpokladám preto, že lampy boli pravdepodobne úplne odstránené a nebolo čo dať znovu do prevádzky.Dovolila by som si Vás preto požiadať o "znovuosadenie" verejného osvetlenia a ako dočasné riešenie o nakontaktovanie sa na správcu blízkych nadzemných garáži, s prosbou, aby uviedol do prevádzky osvetlenie, ktoré je ich súčasťou, aby aspoň časť úseku bola osvetlená.Úsek je nebezpečný - už tam došlo k prepadnutiu, ktoré sa mňa osobne dotýka.
Vopred ďakujem
Eva
19. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

za posledné roky sa nové verejné osvetlenie nebudovalo na náklady mesta. Prax je taká, že investor pri stavbe nového objektu, či celého investičného projektu dostane podmienku od miestneho stavebného úradu vybudovať verejné osvetlenie.
Hlavné mesto takéto investície nemá v pláne, je to však otázka rozpočtu, ktorý na každý rok schvaľujú poslanci Mestského zastupiteľstva. Resp. je potrebné nájsť investora, ktorý to vybuduje a odovzdá mestu.
Požiadavka na vybudovanie osvetlenie bola zadaná, k jej realizácie však dôjde len ak to bude schválené v rozpočte hlavného mesta.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
22. november 2015

Eva

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď - bohužiaľ mi však teraz nie je úplne jasné heslo "Bratislava pre všetkých" keďže z Vášho vyjadrenia je zrejmé, že mesto sa bude výlučne zameriavať na dosiahnutie zisku a preto nenávratnú investíciu do bezpečnosti občanov nemá v pláne.Spomínate síce, že požiadavka na vybudovanie osvetlenia bola zadaná, ale konkrétne komu ste neuviedli.Bolo by toto možné konkretizovať? Predpokladám, že vzhľadom, na fakt, že miesto kde je osvetlenie žiadané, nie je na stavbu OC/AC dostatočné, asi naozaj budeme musieť chodiť s baterkou, reflexnými vestami a kaserom.Východisko vidím teda asi už len v kontrole splnenia Vami spomínanej podmienky vybudovania verejného osvetlenia pri stavbe investičného projektu.Bolo by možné v rámci Vašich kompetencií zabezpečiť kontrolu splnenia tejto podmienky u spomínaných, už existujúcich, nadzemných garáží a prislúchajúceho parkoviska ?
Ďakujem pekne
Eva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania