Auta zaparkované v parku na chodniku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený

Auta (možno súkromne vozidla príslušníkov PZ SR) parkujú na chodníku v parku, pričom v tejto časti mesta je zakázané parkovať mimo vyhradenych parkovacich miest, a ani neponechali 1,5m voľného priestoru na chodníku...

10. november 2015

Ignác gwsssc

Zadavatelovi aj ostatnym uzivatelom OPS odporucam dokladne precitat vyjadrenie PZ (MV) o tom co zakony SR povoluju na chodniku: https://de.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV Zhrnutie: zakon na chodniku nic nezakazaju ani nic neprikazuje = vsetko je povolene.
Konkretne k tomuto podnetu:
1. zakázané parkovať mimo vyhradenych parkovacich miest (neviem ci toto plati na chodniku mimo cesty a je extremne tazke zistit ci ano/nie, policajti radi definuju chodnik podla zakona len ako "časť cesty určená pre chodcov, ktorá je spravidla oddelená od vozovky výškovo alebo iným spôsobom)"
2. 1,5m (panuje obrovska nechut u policajtov toto merat. este vacsia nechut ak je to chodnik mimo cesty. zaroven myslite na to ze 1,5m chodnika nemusi byt podla zakona nechane v celku - v jenom kuse)
3. jedina schodna cesta sa mi javy ziadat samospravy bud o a) osadenie pevnych zabran - stlpikov alebo b) o iniciovanie zmeny zakona
16. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, informovali sme Okresné riaditeľstvo PZ SR, aby príslušníci PZ neparkovali na chodníkoch parku na Šafárikovom námestí. Súčasane som požiadal mestskú políciu, aby z tohto dôvodu v parku robila kontrolu.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania