Rezidencne parkovanie a LC, PP, PT, BB, PN..etc blokovania park.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
MARTIAN vola zem 12. novembra 2015

každy večer blokovanie parkoviska viac ako 30 % cezpolnymi SPZtkami, obyvatelia a platici dani nemaju kde parkovat, co bude nasledovat, hrube a ostre vymeny, resp. vybavovanie uctov, Ba neriesi problemy obyvatelov, samosprava sa nezaobera problémami obyvatelov ale pritom bola volena slubmi riesenia parkovania.
ziadam mat pravo ako obyvatel s trvalym bydliskom mat moznost parkovania pred bytovkou.. a nie kto z koho..

03. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Problematikou parkovania sa mestská časť zaoberá už dlhšiu dobu. O skutočnostiach s chýbajúcimi parkovacími miestami na našich sídliskách sme informovaní.
Vieme aj o tom, že cca 25 – 30% aut v našom meste tvoria mimobratislavskí občania. Jedná sa jak o krátkodobé pobyty, ale aj o dlhodobé z dôvodu práce v našom meste.
Veľkú skupinu tvoria aj takí občania, ktorí sú prakticky už obyvatelia Bratislavy, no z rôznych dôvodov si ešte nezmenili trvalý pobyt. (To je pre nás najhoršia skupina, nakoľko využívajú všetko, ale dane odchádzajú do miest, kde majú trvalý pobyt).
Mometnálne sa pracuje v súčinnosti s Magistrátom na celomestskej jednotnej parkovacej politike.
Predpokladáme, že v priebehu januára 2016 mestskí poslanci schvália Všeobecne záväzné nariadenie, v ktorom budú jednoznačne definované zásady parkovacej politiky.
Na základe tohto dokumentu aj naša mestská časť pristúpi k tejto politike parkovania, ktorá predpokladá rezidentské a abonentské parkovanie.





kancelária starostu
03. december 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

od januara 2016 - ak sa cokolvek schvail - predpoklad ze nic zavratne , lebo co poslanec to zaujem a nazor
akym zázrakom auta mimo bratislavske spz odstrania z parkovisk?..asi sotva

preco sa jednoducho neokopiruje stav z iných statov/miest - vid vieden...bezpardonu musia parkovat mimo rezidencni na zachytnom parkovisku alebo hodinovu taxu!
09. november 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

status k dnesnemu dnu?
25. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k spusteniu rezidentného parkovania musí predchádzať Dodatok Štatútu hl. mesta SR Bratislavy a následne prijatie Všeobecne záväzného nariadenia o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na miestnych komunikáciách. Dodatok Štatútu je aktuálne prerokovávaný s mestskými časťami. Návrh VZN bol zverejnený na pripomienkovanie verejnosťou dňa 26.10.2016 aktuálne znenie je k dispozícii na http://www.bratislava.sk/hlavne-mesto-zverejnilo-navrh-vzn-k-parkovacej-politike/d-11052303 a Mestské zastupiteľstvo by malo o ňom hlasovať na decembrovom zasadnutí.



kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania