Autá skracujúce si cestu z Podunajskej cez trávnik na Geologickú

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Uzavretý
meno
Richard Richter 12. novembra 2015

Počas rannej špičky je bežné vídať autá, ako prechádzajú cez trávnik od Median House pri Podunajskej na Geologickú ulicu, často pokračujúc vpravo do protismeru na Shellku pri Malom Dunaji. Takíto vodiči typicky nemajú žiadny rešpekt, často jazdia aj dosť agresívne na pomery obytnej zóny, ktorou prechádzajú. Bolo by dobré tomu zabrániť mechanicky (stĺpiky, apod.) a/alebo častejšie kontrolovať dané miesta zložkami, ktoré môžu takýchto vodičov pokutovať. Z nevôle obyvateľov si nerobia nič, práve naopak - napríklad vodič v odfotenom aute sa nás posmešne pýtal, či vieme, kde bývame (skryté vyhrážanie).

13. november 2015

Marek

Navrhujem poslat opis situacie aj s fotografiou na mestsku policiu :
http://www.msp.bratislava.sk/vismo/o_utvar.asp?id_org=700011&id_u=1001

Toto mestska cast asi za nas neurobi.
Mal som podobny problem,nahlasil som, riesilo sa. To co si arogantni vodici dovoluju uz presiahlo davno vsetky medze.Tiez som vodic a tiez stojim v kolonach kazde rano.Ale ani vo sne by ma nenapadlo vybehnut na travnik.
13. november 2015

Richard Richter

Na mestskú políciu som písal email včera tiež, zatiaľ bez odozvy. Ale ide aj o prípadné zabránenie tomuto prejazdu, a to už asi polícia riešiť nebude.
13. november 2015

Ignác gwsssc

Policia mestska ci akokolvek ina s tym nic nespravi a len sa Vam vysmeje do tvare - akekolvek pravidla cestnej premavky platia polda platia podla zakona len a len na ceste (nie na chodniku, nie na travniku, ni vo vnutrobloku, nie na nemesti, nie na strku pod mostom atd): https://de.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV Jazda po akomkolvek travniku akoukolvek rychlostou je legalna (aj ked nebezpecna a nemoralna).
Co ma mozno zmysel?
1. Vytrvalo a dorazne ziadat samospravu o osadenie co napevnejsich zabran na co najviac mest (stlpiky, plot, velke kamene).
2. Ziadat samospravu o iniciovanie zmeny zakona
13. november 2015

Marek

Ignac - nemate celkom pravdu, z pravneho hladiska jazdou po travniku porusuje hned paragraf 4,odstavec 2,pismeno i Zakona o cestnej premavke. To len prve co som nasiel. Verte mi, je pokutovatelny za viac ako jedno porusenie zakona.
Cele je to len o chceni mestskej,resp statnej policie vykonavat kontrolu.
16. november 2015

atómové digitálky

Ešte aby tam človek postrácal zopár klincov. Ten je vďaka hlavičke na tom konci ťažší, a mohol by ostať ostrým trčať dohora.Strach pomyslieť
19. november 2015

Zuzana Richterová

Tento konkretny travnik je mestskou castou oznaceny ako priestor na vencenie psov. Obcas tam rodicia s detmi chodia hrat futbal.
28. november 2015

Martin Huba

o ktorej sa to deje? byvam tam a este som to nevidel
28. november 2015

Richard Richter

Ráno počas zápch, napr. okolo 7.30. Je možné, že niektoré dni neprejde nikto, nesledujem to stále, ale dosť často stretnem auto, aj keď tadiaľ iba ráno prejdem (cca trojminútové okno). Keď/ak bude sneh, bude to aj oveľa jasnejšie vidieť.
02. december 2015

Martin Huba

na foto vidno ECV, ak ste ochotny ist svedcit na policiu mozete fotografiu spolu s opisom udalosti poslat na dopravny inspektorat BA : http://www.minv.sk/?kontakty-25&kontakt=296&od=1500
02. december 2015

Richard Richter

Skôr ide o systémové riešenie. Navyše vyššie som už písal, že som mailoval na mestskú políciu, a odtiaľ som nedostal žiadnu odpoveď - ani na koho sa obrátiť, ak nie na nich. Viac iniciatívy už tomuto prípadu naozaj venovať nebudem. Nehovoriac o tom, že svedčiť zrejme znamená zabiť tým x hodín - vačšinou bez výsledku - aspoň tak to vyzerá z rôznych príbehov iných. Ale ako vravím, ja som nejaké úsilie vynaložil, ale nebudem to eskalovať až ku Kaliňákovi (pominúc moju dôveru voči nemu ako aj rezortu, ktorý vedie).
02. december 2015

atómové digitálky

Nevraviac o tom ,že by si mohol ,ako je tu dobrým zvykom ,aj k nejakej újme na cti a zdraví či majetku prísť.
17. máj 2019

Ivan z Geologickej

Situácia naďalej bez zmeny. Nebude tento problém príliš ďaleko od mestského úradu?
24. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA II popri plnení ďalších služobných úloh, zamerajú svoju činnosť aj na riešenie dopravnej situácie na Podunajskej ulici v Bratislave, za účelom zamedzenia páchania priestupkov týkajúcich sa protiprávneho státia a prejazdu vozidiel na chodníku a na priľahlom trávniku ul. Geologická.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
25. máj 2019

Richard Richter

Ďakujem za odpoveď, ale MsP určite nestihne prísť na miesto po zavolaní. Tak snáď to zameranie činnosti pomôže. :-)
25. máj 2019

Martin Huba

a co tak osadenie stlpikov?
06. jún 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Huba,
vašu otázku som poslala samospráve.
S pozdravom
Jana Žabka
odkaz pre starostu
12. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Predovšetkým sa ospravedlňujeme za reakciu, ktorá prichádza až po niekoľkých rokoch. Po nástupe nového vedenia mestskej časti v roku 2022 sme z minulých období zdedili túto agendu, žiaľ v takomto stave a postupne sa snažíme všetky otvorené podnety (napriek svojej v mnohých prípadoch už neaktuálnosti) uzavrieť. Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu pri riešení podnetov - v reálnom čase.

V súčasnosti sa v lokalite nachádza chodník a stĺpiky.

S pozdravom

Oddelenie životného prostredia, odpadového a cestného hospodárstva
12. január 2024

Richard Richter

Tento problém pominul, lebo:
- kolóny na výjazde z Vrakuňe/PB už nie sú také hrozné (asi vplyv D4/R7)
- na oboch okrajoch (aj pri Mediane, aj na Geologickej) parkuje toľko áut, že na trávu niet ako vojsť alebo z nej vyjsť :-D

Ale keď už sme pri tomto trávniku - ďakujeme za nový chodník, ktorý cestu z Geologickej na Podunajskú výrazne skultúrnil. Zároveň oceňujem, že sa niekto takýmito vecami aj zaoberá.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania