Popradská-Pomalé semafory na priechode pri Cintoríne Vrakuňa

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Richard Richter 12. novembra 2015

Semafory na priechodoch pri Cintoríne Vrakuňa boli zavedené z dôvodu bezpečnosti, čo je chvályhodné. Bohužiaľ ich časovanie, resp. dlhá doba, kým umožnia chodcom prejsť, spôsobuje, že sa aj tak často nerešpektujú. Plynule prejsť cez obe svetlá je prakticky nemožné, prechádzanie s dvomi minútovými čakaniami je naopak celkom bežné.
Pritom autá najmä vo večernej špičke z mesta aj tak nechodia vo vlnách - idú pomaly, ale stále, pritom by nebol problém zastaviť ich na čas prejdenia aj skôr ako je aktuálny čas. Na strane cintorína je zase bežné, že ľudia prejdú, keď na ceste nie je žiadne auto v dohľade (naozaj), a potom dostanú autá po minúte červenú, keď už nikto nečaká. Takéto nastavenie sa javý nezmyselné a výrazne prispieva k nerešpektovaniu značenia.

12. november 2015

Vladimír

navyse neustale sa stava, ze ked idete MHD/SL smerom do mesta a vystupite na zastavke a chcete ist smerom z mesta (smer Vrakuna alebo Samorin), tak koli blbemu casovaniu nestihnete autobus, ktory vam ujde rovno pred nosom (teda ak neriskujete a neprebehnete cez cestu) a to tiez casto nuti ludi porusovat dopravne predpisy (hlavne ked dalsi spoj SL ide o pol hodinu).....
21. december 2015

Miriam

Ved ten semafor naschval prestavili aby znizili zapchu smerom na Rovinku. Si myslia ze chodci mozu 4 minuty stat na malom kusku ked sa tam nazbiera so 25 ludi a o tych vianocnych stromcekoch to uz skoda hovorit. To ze sa v zlom pocasi nemame kde na suche miesto postavit a cakat na spoj nam este ukroja predajom stromcekov moze byt skutocne iba na Slovensku. Ja niekedy zasnech co ludia napadne. To rovno ich mohli predavat uprostred 4 prudovky ....
12. január 2024

Richard Richter

Raz zo 100 krát sa stane (netuším prečo), že človek prejde plynule z jednej strany na druhú. Bežne jeden zo semaforou zapne rýchlo, ale druhý je na dlhú dobu. A rovnako bežne, keď vidím, že niekto prešiel (hoci aj cez opačný smer, t.j. druhý semafor), tak viem, že budem čakať dlho aj na svoj semafor. A potom zase dlho na ten ďalší. Proste katastrofa. Pritom keď autá nejdú husto, nebol by problém ich zastaviť, a keď je zápcha, tiež by to bolo jedno. Takto čakám na červenej, aj keď auto ani nevidím... alebo rovno prejdem. Niekedy ani nepípam, aby som neuškodil modle "plynulosti cestnej premávky". Trapas.
23. január 2024

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, podnet bol 12.1.2024 opätovne preposlaný samospráve. /Admin Pavol

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania