Parkujúce autá komplikujúce dopravu najmä v poobednej špičke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 18. októbra 2012

Chcel by som poprosiť samosprávu, či by mohla vyznačiť v ľavej časti Vazovovej ulice zákaz zastavenia žltou čiarou, nakoľko na tomto mieste ako je možné vidieť na priloženej fotografii parkuje každý deň buhužial legálne množstvo áut. Tieto vozidlá následne komplikujú dopravu najmä v poobedej dopravnej špičke. Keď sa k tomu pridajú parkujúce autá v pravej časti, kde je síce zákaz zastavenia označený dopravnou značkou, ale aj napriek prísľubu, že príde k zlepšeniu kontroly mestskou políciou sa tak nestalo a vytvára sa tu ozajstný dopravný chaos. Riešenie situácie mestská polícia zatiaľ nezvláda, preto je potrebné vodičom opakovaným a výrazným dopravným značením pripomenúť, že na danom mieste nemajú zastavovať a samozrejme sa pokúsiť opakovane upozorniť mestskú políciu, aby na danom mieste vykonávala kontrolu.

18. október 2012

Juliette

takychto podnetov tu uz je. a myslim, ze na situaciu treba komplexnejsie riesenie celej Vazovovej a blizkych uliciek. Co sa tyka zltej ciary, myslim ze by efekt bol nulovy. kto tade chodi moze jasne vidiet priklad na jasne vyznacenych miestach na statie MHD (zlte oznacenie BUS + par metrov ciara pred a za vyznacenim) a vodici to ignoruju a s radostou tam stoja,,,
30. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mrzí nás, že odpovedáme až teraz, snažíme sa však vracať k starším neriešeným podnetom.
Na Vazovovej ulici bola medzičasom zreorganizovaná doprava a parkovanie na pravej strane ulice je už legálne. Podľa našich informácií to situáciu na ulici zlepšilo, ako vidieť na snímke. Čo sa týka zastavovania, prípadne parkovania na ľavej strane ulice, ktoré prekáža premávke, odporúčame pri takejto situácii volať linku mestskej polície 159. Bohužiaľ tá zatiaľ kvôli zákonu nemôže uplatňovať objektívnu zodpovednosť a môže pokutovať zle stojace vozidlá len osobne na mieste, na zmene týchto kompetencií sa však aktívne pracuje. Momentálne máme tiež spustený nábor nových mestských policajtov a policajtiek na http://www.budpolicajt.sk/, aby kapacity umožňovali začať vymáhať zákon v uliciach Bratislavy k spokojnosti všetkých občanov a občianiek.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania