Vyhradený parkovací box na Hlaváčikovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Henrieta 14. novembra 2015

"Podmienkou na pridelenie VP je trvalý pobyt v MČ Bratislava-Karlova Ves a EČV s bratislavskou poznávacou značkou."
http://www.karlovaves.sk/sluzby-obcanom/doprava/ziadost-o-vyhradene-parkovanie-nove-predlzenie-zrusenie/

Na Hlaváčikovej ulici medzi vchodom 14 a 16 je oficiálne označenie vyhradeného parkovania pre vozidlo s EČV "TR". Ako môže mať pridelený box občan z okresu Turčianske Teplice v rozpore s platným VZN a pravidlami mestskej časti?

14. november 2015

karlovešťan

TR je Trebisov, nieje to mozne!!! Pani starota, co Vy na to? Ziadame disciplinarne potrestat, pockam tyzden a zavolam markizu na to!!!
15. november 2015

El Padre

Trebisov je TV ale na situacii to samozrejme nic nemeni, tiez som zvedavy na odpoved
16. november 2015

danovy poplatnik

Nie je to jediny box s mimoBA cislom..Argumentovat budu s trvalym pobytom majitela..Avsak v poriadku to nie je. Nic nebrani zaviest aj pravidlo pte cisto BA,BL znacky...
16. november 2015

Ján

Nechcem byt zly, ale poniektori uz nevedia, co by sem pisali. Urcita skupina "sektarov" sa tu stale ohana trvalym pobytom, ktore z nich robi nejakych nadludi.
Na jednej strane vam vadi, ked cezpolni parkuju a neplatia. Teraz vam vadi aj ked platia. Je to prenajom ako kazdy iny (byt, kancelaria, obchodne priestory,... ) a nevidim dovod viazat to na trvaly pobyt. Rovnaku moznost prenajat si miesto ma kazdy, ale tipujem, ze autorka by si aj tak nic neprenajala, len tu vykrikuje do vetra.
Taktiez netreba zabudat, ze je stale vela ludi, ktori tu maju kupeny byt a nezmenili si trvaly pobyt.
V konecnom dosledku, nezabera vam ziadny volny flek, pretoze si riadne plati svoje miesto (to je to po com tu vsetci volaju).
16. november 2015

Ynas

tiež nechcem byť zlý, ale to nie je skupina "sektarov", sú to ľudia, ktorí v KV dlhé roky žijú, majú tu ten trvalý pobyt, čiže aj mestská časť má určitý príjem z ich daní, príjem, ktorý sa odvíja práve od miesta trvalého pobytu, príjem, ktorý využíva aj na "údržbu" mestskej časti. A nechápem, prečo ten, kto si tu kúpi byt, nezmení si aj ten trvalý pobyt, keď tu asi zjavne "býva". A odhliadnuc od všetkého, mestská časť má právo si určiť podmienky na pridelenie aj "plateného" parkovacieho miesta a "Podmienkou na pridelenie VP je trvalý pobyt v MČ Bratislava-Karlova Ves a EČV s bratislavskou poznávacou značkou. Vyhradené parkovanie sa prideľuje na 1 rok." Tak nerozumiem, prečo toto nebolo dodržané...
16. november 2015

Henrieta

Pán Nemeček, veľmi ma mrzí Váš hnev a Váš posudok ohľadne občanov, ktorí majú záujem o dodržiavanie platných všeobecne záväzných nariadení a pravidiel, ktoré schválili zvolení zástupcovia občanov na miestnom zastupiteľstve.

1. Tieto pravidlá / nie komerčný nájom / sú jednoznačne platné pre všetkých občanov s trvalým pob. v KVS. Ich cieľom je jasné stanovenie pravidiel pre nás všetkých a napomáhajú MČ Karlovej Vsi dodržiavať transparentnosť v konaní voči občanom , nemá to nič spoločné s Vami popísanými emóciami.
2. Všetky úradné záležitosti spojené s konaním mestskej časti v celej SR sú viazané na trvalý pobyt občana, ako ho má uvedený v registri obyvateľstva SR. Takže občan/trvalý pobyt v TR si nemôže nič vybaviť na MU v KVS .
3. K zmene trvalému pobytu :
Práve naopak, zmena TP na našu MČ znamená pre ňu pozitívny prínos v podobe zvýšenia podielových daní do rozpočtu, ktoré sa môžu využiť v prospech rozvoja MČ

jasný dôkaz transparentnosti MČ - vid odkaz
http://www.karlovaves.sk/sluzby-obcanom/doprava/ziadost-o-vyhradene-parkovanie-nove-predlzenie-zrusenie/
16. november 2015

Ján

Pani Henrieta, ja sa nehnevam. Ja byvam uplne v inej MC a do KV chodim raz za uhorsky rok. No pride mi uplne odveci taketo VZN. To sa tu chceme neustale delit na nejake MC? Dlhe diely by potom mohli zakazat zvysku karlovky prenajatie miesta. Alebo lepsie, povolime prenajat miesto len na ulici, kde ma clovek trvaly pobyt.
Su ludia, ktori byvaju v inej mestskej casti ale v karlovke maju povedzme druhy byt a tiez tam chcu parkovat.
V tomto pripade kludne mohol vybavovat prenajatie majitel bytu z karlovky a na tabulu dal napisat ECV niekoho ineho. Mozno najomcu alebo priatelky, ktora este trvaly pobyt nema. Co vy viete? Hlavne sa treba do vsetkych starat ako na nejakej dedine.

Ynas - mne napriklad trvalo takmer rok kym som sa odhodlal zmenit si trvaly pobyt. Ono treba obehat aj nejake urady a nie vzdy sa do toho cloveku chce. Mozno ked to raz budete riesit, tak pochopite.
16. november 2015

Ynas

Ján, zmenu trvalého pobytu mám za sebou riešenú už dvakrát. Po sobáši presťahovanie z KV do Petržalky, a následne po ďalších 13 rokoch trvalého pobytu v Petržalke presťahovanie sa späť do rodičovského bytu v KV. Obe sťahovania boli samozrejme aj dôvodom na zmenu trvalého pobytu a nebolo to nič tragické. A áno, treba sa starať... nie ako na dedine, ale ako čo najviac skvalitniť život obyvateľom mestskej časti, v ktorej človek žije...a áno, aj mňa hnevá, keď prídem z práce a nedá sa zaparkovať, lebo na jeden takto prenajatý byt, kde žije dajme tomu x ľudí v troch izbách, príde začiatkom týždňa každý na svojom aute s EČV z celého Slovenska, zaparkuje auto, ktoré sa týždeň nepohne z miesta, a potom chodia všetci služobným, ktoré samozrejme tiež potrebujú zaparkovať v mieste svojho "bydliska bez trvalého pobytu"...situácia s parkovaním je veľmi zlá, tak sa nečudujte, že ľudia si všímajú aj takéto veci...
16. november 2015

Henrieta

Páni oceňujem Vaše posledné príspevky, každý z Vás má kus svojej pravdy, ktorej spoločným menovateľom je parkovacia politika hlavného mesta Bratislava a znášanie dôsledkov minulosti a slabej predvídavosti zodpovedných pri rozvoji auto-moto potrieb a s tým spojeného servisu. Každá Vaša myšlienka môže byť zdrojom nových nastavení a zmeny zo strany zodpovedných. Prajem Vám príjemný deň.
19. november 2015

Odpoveď samosprávy

Na danej ulici neevidujeme nikoho s právoplatným rozhodnutím o vyhradenom parkovaní s evidenčným číslom TR 133 AG. Označenie na dodatkovej tabuli bolo vyriešené prelepením.

Bc. Michal Klaučo
oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
20. november 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

zachytne parkoviska pre KV su pod mostom Lafranconi a pri Iuvente.. prosim TR , LC, NR, BB , KE.. nech s apaci zaparkovat na uvedene priestory zatial zadarmo neskor bude aj to spoplatnene pre cezpolnych.. integrovana doprava pre cezpolych ich zavezie rovno pre byt v KV tak ako aj u nich v osadách .. ak maju MHD...
24. november 2015

adam

Moment.To je vsetko? Nezaujima vas,kto a preco si protipravne zabral verejny priestor? SPZ-ka bola tiez falosna?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania