Kedysi trávnik, dnes parkovisko na Námestí Slobody

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 11. apríla 2016

Na Námestí Slobody pri stánku Keban Antália sa záhadne zo dňa na deň pred 2 rokmi pretransformoval trávnik na oficiálne parkovisko nasypaním kameňov. Chcel by som sa opýtať koho to bola práca a prečo mesto toleruje takého poškodzovanie zelene a nelegálnu tvorbu nových parkovacích miest (aspoň dúfam, že takýto blud nie je legálny).
Autá parkujúce na tomto mieste nielen úplne zdevastovali trávnik, ale nenechávajú ani dostatočný priestor na chodníku pre chodcov - áno, chodník je pre chodcov a nie pre autá! Zároveň pri vychádzaní častokrát blokujú výjazd autobusov MHD zo zastávky a taktiež parkujú prechádzajúc cez nástupište zastávky, čím ohrozujú chodcov - cestujúcich. Chcel by som poprosiť zodpovedných, aby sa nečinne neprizerali na takého okaté ničenie zelene a zaberanie chodníka a aby situáciu vyriešili osadením stĺpikov podľa nákresu v priloženej fotografii a zároveň aby dali trávnik do pôvodného stavu, v akom bol okolo roku 2006, kedy bola táto časť aj vrátane nových parkovacích miest v smere na Nám. 1. Mája obnovená.
Ďalším bodom by som chcel poprosiť o vyriešenie parkujúcich áut 20 metrov vedľa pred budovou Pošty, kde tiež častokrát blokujú množstvo chodcov - najmä študentov STU. Taktiež navrhujem riešenie pomocou stĺpikov, ako sú nakreslené na fotografii.
Riešenie osadením stĺpikov je jediným možným a účinným riešením, nakoľko mestská polícia nemá vôľu a už absolútne nemá kapacity na riešenie tisícov priestupkov, ktoré sa dejú v meste každú hodinu. Chcel by som teda poprosiť samosprávu, aby konečne začala napĺňať slová najvyšších predstaviteľov mesta o obmedzovaní parkovania, podpory alternatívnej - aj pešej, či hromadnej dopravy a udržiavaní zelene a vyriešila tento každodenný problém na tomto mieste. Ďakujem.

02. november 2012

Anonym

Na tejto fotografii vidno, kto si na danom mieste nelegálne vytvoril parkovacie miesta. Stánok Kebab Antalia si ich aj vyhradil postavnými stoličkami, ktoré blokujú miesta pre iných vodičov, ako ich vlastných zamestnancov.
02. november 2012

Anonym

Spúsť po autách. Mestská polícia to odmieta riešiť, nakoľko oni chránia zeleň a na nezelených plochách sa môže parkovať. Keď som sa im snažil vysvetliť, že to, že tam už nie je zeleň je práve kvôli ich neschopnosti zabrániť autám parkovať, kým tam ešte zeleň bola, opakovali stále, že to parkovanie tam je v poriadku.
05. december 2013

Anonym

...a stánok sa každým rokom rozrastá na úkor verejného priestoru. Najprv z bežného stánku murovaná stavba, potom iba stoličky vonku, potom oplotené, potom zastrešené a najnovšie pribudol plný, zateplený obvodový plášť s eurooknami. Dočasná konštrukcia? Nemal som so sebou meter, ale zostalo medzi autami a bufetom aspoň 1500 mm pre peších? Na Námestí Slobody, ktorý má reprezentatívne, mestské parametre, sídlia tu celoštátne inštitúcie (Úrad vlády!) - a prebieha tu rovnaký scenár, aký dospel v prípade Kamenného námestia do argumentov, že je to také spustnuté a zanedbané, až to treba predať. Tie stánky (tam aj tu) niekto povolil, nie? Alebo nie? Tak potom sú to čierne stavby a preč s nimi.
11. apríl 2016

Lýdia

Blokovanie chodníkov parkujúcimi autami

Na Námestí slobody v blízkosti zastávky MHD parkujú pravidelne na chodníku autá, čím ho blokujú a obmedzujú chodcov. Mestská polícia tu síce občas dáva papuče, ale problém sa tým dlhodobo nevyriešil.
Pomohlo by, keby tu mesto osadilo nejaké pevné zábrany - napr. stĺpiky, ktoré by fyzicky zabránili vjazdu áut. Tak, ako sa to nedávno zrealizovalo napr. na Banskobystrickej pri vyústení na Hodžovo nám., kde to pomohlo problém s parkujúcimi autami na chodníku definitívne vyriešiť.
22. február 2020

Martin Uváček

10 rokov ignorovaný a neriešený podnet.
26. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
14. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie dopravného inžinierstva posúdilo podnet a uviedlo nasledovné stanovisko:

Oddelenie dopravného inžinierstva pripraví projekt na umiestnenie regulačných stĺpikov na zamedzenie parkovania. Projekt predloží Krajskému dopravnému inšpektorátu na vydanie záväzného stanoviska. Po určení príslušným cestným správnym orgánom, oddelenie správy komunikácií magistrátu zrealizuje osadenie stĺpikov.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. máj 2021

Martin Uváček

Podnet naďalej neriešený. Opakovane, každý jeden deň tam parkuje strieborný hrdzavy VW a nejaká návšteva s MKD značkami. Kebabisti.
01. február 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
01. február 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Martina
Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. jún 2022

Martin Uváček

Momentálne sa búra tá nelegálna balkánska búda. Snáď sa potom prikročí aj revitalizácii tohto záhonu.
16. september 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Zavedením parkovacej politiky je možné parkovať len legálnych miestach. Inde uz auta nestoja.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania