Uzatvorený školský dvor na ZŠ Milana Hodžu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Juraj Cabaj 21. novembra 2015

Po burke v auguste spadli konare zo stromov na skolskom dvore /1. stupen budova na Podjavorinskej/. Od vtedy je dvor zatvoreny pre riziko dalsieho padu a deti nemaju kde travit cas. Po vyucovani sedia v skole alebo musia ist na Hrad alebo do Slubekovej zahrady... Vraj je potrebny dalsi orez, lebo posledny bol nedostatocny. Vcera som sa dozvedel na rodicovskom, ze sa robi verejne obstaravanie a ze mozno niekedy na jar sa to zrealizuje na nasej skole. Neviem pochopit ako sa moze takato kriticka situacia riesit verejnym obstaravanim. Je to urgentna zivot ohrozujuca zalezitost, to sa predsa musi dat riesit okamzite a nie o pol roka? Rovnako mi nie je jasne, preco sa tam musie nieco vobec obstaravat, ak povodny orez nebol dostatocny, preco sa to neriesi ako reklamacia?
Dakujem.

24. november 2015

Odpoveď samosprávy

Základná škola Milana Hodžu je organizácia s právnou subjektivitou. V minulom období organizácie s právnou subjektivitou vykonávali údržbu drevín vo vlastnej réžii.
Orez vykonaný na jar v tohto roku bol bezpečnostný – boli odstránené stromy a konáre ohrozujúce bezpečnosť. Olámanie konárov v auguste bolo spôsobené silným vetrom, preto nebolo možné orez reklamovať.
Orez bude zrealizovaný v najbližšom období – 24.11 nadobudne účinnosť zmluva s vysúťaženým dodávateľom, 23.11 bola vykonaná ohliadka so zástupcom dodávateľa.


Marcel Rapoš
referát životného prostredia

oddelenie životného prostredia, verejného poriadku a čistoty

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava

Tel.: +421 2 59 246 323
Fax.: +421 2 52 920 003
Mobil: +421 903 431 120
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania