Chátrajúce nadchody

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Outdated 23. novembra 2015

Podobný podnet tu už raz bol, ale nikto naň nereagoval. V sedemdesiatych rokoch sa plánovala električková dráha na Dolné hony. Na Kazanskej ulici sa vtedy postavili dva nadchody pre peších, električka sa nerealizovala, a tak zostali len nad cestou. Nikdy sa veľmi nevyužívali, a tak ich koncom deväťdesiatych rokov začali rozoberať, no odstránili len zábradlie a schody, potom kus zbúrali pri rekonštrukcii NC Hron.. Už vyše pätnásť rokov tam stoja nevyužiteľné, pomaly sa rozpadávajú, na vrchu rastú náletové dreviny a tráva (ktovie, či korene nenarušili statiku), sú posprejované a polepené plagátmi, navyše je tam znížené trolejové vedenie. Z estetických aj bezpečnostných dôvodov mali byť už dávno odstránené.

22. december 2015

Eva

Dobrý deň,

dovoľujem si poprosiť samosprávu o nejaké stanovisko.
Ďakujem
Eva
22. december 2015

Outdated

Nuž, toto už je druhýkrát. Predtým tu už jeden podnet ohľadom nadchodov bol, no nikto naň nereagoval. Keď tam budú každý rok vyrastať na vrchu nové dreviny, možno sa začnú aj samé rozpadávať a niekto si to už konečne všimne.
08. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

odstránenie nadchodov by muselo byť zaradená ako investičná akcia /stavebné povolenie, projekty/ v rozpočte mestskej organizácia GIB. Na roky 2016-2018 však takáto akcia nie je v pláne. Likvidácia nadchodov na Kazanskej ul. sa odsúva. V prípade jej zaradenie a vyčlenenia finančných prostriedkov, môže GIB na základe poverenia v zastúpení mesta túto stavbu pripraviť na likvidáciu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
21. júl 2016

Barbara

Dobrý deň,
pripájam sa k prosbe o odstránenie nebezpečných nadchodov, nakoľko sú v zdevastovanom, zhrdzavenom a rozpadávajúcom sa stave. Čo bráni k zaradeniu odstránenia dvoch chátrajúcich nadchodov pri zástavke Dudvážska a Hronská do (ako píšete) - investičnej akcie /stavebného povolenia, projektu/ v rozpočte mestskej organizácie GIB?
22. august 2018

Michal [email protected]

Je to neuveriteľné, ale podnet bol vyriešený. Lávky pre peších sú po devätnástich rokoch nefunkčnosti konečne fuč.
22. august 2018

Barbara

Aj mna to potesilo!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania