Žlté čiary na Karloveskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
U NAS TAKA OBYCAJ 24. novembra 2015

(Ne)korektné označenia zakazu zastavenia súvislou žltou čiarou na priechode pre chodcov pri moste pri Púpavovej ulici a na priechode pre chodcov a cez vjazd na parkovisko na Karloveskej ulici pri Námestí sv. Františka.
Sú tieto dopravné obmedzenia v poriadku?

25. november 2015

Jaro

Tak toto nemohlo prejst dopravnou komisiou.
25. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Vodorovné dopravné značenie V 12b - plná žltá čiara - realizoval na nadjazde ponad Karloveskú ulicu Magistrát hl. mesta SR Bratislava, ktorý má tento nadjazd v správe. Predpokladáme, že sa tak udialo na základe sťažností obyvateľov, poukazujúcich na na priechode parkujúce vozidlá, ktorých vodiči vozili deti do neďalekej základnej školy.

Vodorovné dopravné značenie na Čavojského ulici bolo realizované mimo MiÚ Bratislava-Karlova Ves - správca bytového domu Karolína na Nám. sv. Františka podal na žiadosť obyvateľov návrh na zmenu organizácie dopravy do Operatívnej komisie pre dopravné značky a dopravné značenie na bratislavskom Magistráte. Tento návrh bol schválený.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
25. november 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

pytame sa ..kedze nesuhlasime aby auta parkovali na nadchodoch a mostoch alebo viaduktoch musíme poziadat samospravu alebo magistrat o zmenu stavu az potom sa zltou ciarou oznacuje alebo sa to robi automaticky ked parkuju auta na nepovolených miestach a ohrozuju statiku etc.. etc..?
25. november 2015

Ignác gwsssc

Parkovanie na moste je priamo v zakone zakazane, vzdy a vsade.

To ze policia nekona je bud nejaky jej specialny vyklad zakona alebo prikaz zhora, pripadne ignoracia/lenivost. Tazko povedat. Co vlastne robi mestska policia? Kto vie? Nie co ma robit, ale co realne robi...

Viac k policajnym vykladom zakona a k cinnosti/necinnosti policie: http://de.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV
alebo podnet https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/7575/parkovanie-na-chodniku
25. november 2015

Admin KV

Dobrý deň, na základe odpovede MiÚ Karlova Ves preposielam podnet na riešenie Magistrátu.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
14. december 2015

Dano

Zrušenie parkovania na moste? OK. Ale zastavenie vozidla za účelom vystúpenia dieťaťa idúceho do základnej školy by malo byť povolené, čo je potrebné upraviť zvislou dopravnou značkou. Hlavne sa jedná o menšie deti, ktoré je potrebné osobne odprevadiť k brane skoly, aby dieťa nemuselo samé chodiť po cestách.
Možnosť odstaviť auto niekde poblíž na miestach kde to je povelené je skoro nulová!!
BEZPEČNOST DETÍ BY MALA BYŤ PRVORADÁ!!!
14. december 2015

Lukáš

Magistrát už začína konať vo veci parkovania na moste. Na Facebooku som zazrel daný oznam od nejakého obyvateľa na FB stránke Karlovej Vsi.
14. december 2015

Zoja

ano, dnes bolo na vsetkych autach spominane upozornenie. zaujimave, ze to policia riesi az teraz, po rokoch,co sa na moste veselo parkuje.
15. december 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

neskutocne.. to fakt zacina fungovat pravo a poriadok?...
15. december 2015

Zoja

dnes uz davali aj papuce.
16. december 2015

marcel z maleho mesta m

moze sa pokracovat na Janotovej? tam tiez stoja na nadjazde.. a este k tomu je tam aj vytlak ako bajkalske jazero..
17. december 2015

KRISTUŠAT NEKI

MOSTU sa ULAVILO VERTE MI!
21. január 2016

Odpoveď samosprávy

Mestská časť poskytla kompletnú odpoveď, nemáme čo dodať. Na vysvetlenie len snáď toľko, že predmetná komisia sa schádza na Magistráte, neznamená to však, že o tom rozhoduje sám Magistrát. Komisia je zložená zo zástupcov viacerých zainteresovaných subjektov (správcov ciest, DPB, cestného správneho orgánu atď. a posledné slovo má Krajský dopravný inšpektorát, bez ktorého súhlasu sa dopravné značenie meniť nedá.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania