Chybne umiestnený zákaz vjazdu - BILLA Bajkalská

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Matúš Valter 27. novembra 2015

Spojná ulica medzi Prešovskou a Drieňovou (meno ulice som v mapách nenašiel) má uprostred umiestnenú zákazovú značku B1 Zákaz vjazdu, ktorý zakazuje jazdu ulicou. Zámerom značky je zjavne zákaz vjazdu do zásobovacieho vjazdu Billa, značka je však umiestnená tak, že zakazuje jazdu po ulici.
Navyše, značka je umiestnená duplicitne, pár metrov skôr je na pravej strane vjazdu umiestnená ešte jedna rovnaká zákazová značka.

Link na Google mapy: https://goo.gl/maps/CXAEa4qbv322

02. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Komunikácia nie je v správe mestskej časti Bratislava - Ružinov. Komunikácia sa nachádza na parcele č. 15276/4 , vlastníkom je spoločnosť BILLA RAELITY SLOVENSKO, spol.s.r.o. , Bajkalská 19A, Bratislava. Po preverení oznamujeme, že osadenie uvedeného dopravného značenia bolo odsúhlasené v komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení na magistráte hlavného mesta SR Bratislavy.






kancelária starostu
02. december 2015

Mýtus

Ďakujem za odpoveď samosprávy. Napriek tomu, že sa značka nachádza na parcele BILLA, ovplyvňuje premávku na komunikácii a jej umiestnenie zakazuje jazdu po priľahlej ceste. Ak umiestnenie značiek schválil magistrát, odporúčam miestne šetrenie. Na vedomie odporúčam aj krajský dopravný inšpektorát. Prosto bol by som rád, aby som pri každom prejazde nepáchal dopravný priestupok :)

Pripájam druhý pohľad na aktuálnu situáciu - zákazová značka umiestnená na oboch stranách vjazdu.
18. marec 2016

Nacbo Ynmynona

1. Znacka plati pre cestu nalavo alebo napravo od nej?
2. Vedia policajti ze idu do zakazu vjazdu?
3. Je to tretia znacka na tom istom mieste, ktora ma plnit tu istu funkciu. Ale vdaka zlemu umiestneniu ju ani neplni.

Ziadam o preverenie rozhodnutia komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení na magistráte hlavného mesta SR Bratislavy, nakolko pochybili. Tato znacka je umiestnena nie len v rozpore s logikou a zdravym rozumom ale aj v rozpore s tym, co nou Billa chcela oznacit - je totiz umiestnena pri nespravnej ceste !!!
06. marec 2017

Nacbo Ynmynona

Nie je žiadnou novinkou, že aj KDI sa dopúšťa chýb a nezrovnalostí, hoci práve oni by si na to mali dávať veľký pozor. Prosím o opätovné prerokovanie umiestnenia tejto značky na komisii. Ak majú charakter, chybu priznajú a opravia. Človek nemusí byť policajt, alebo mať vodičák, na to aby videl, že značka je umiestnená nesprávne. Ak KDI niečo schváli, nie je to sväté a nezmeniteľné. Prosím aby KDI naozaj pomáhalo ľuďom a neobhajovalo tvrdohlavo nesprávne rozhodnutia.

Pre istotu zopakujem situáciu: značka (podľa zákona) platí pre cestu naľavo od nej - naozaj ma byť na tej ceste vľavo zákaz vjazdu v oboch smeroch??? Ak tam má byť, nevedia o ňom ani policajti z predošlej aktualizácie.
02. február 2018

Ronald

Chybný podnet! Občan svojou neznalosťou vyhlášky zadal chybný podnet.
Podľa platnej vyhlášky môže byť zákaz vjazdu umiestnený po oboch stranách komunikácie,
do ktorej je vjazd zakázaný. Neznalosť tohto pána neospravedlňuje aby zadával mylné podnety.
Značky sú osadené vporiadku.
09. február 2018

Nacbo Ynmynona

Podnet je v poriadku. Prosím o jeho opatovné preposlanie samospráve, aby bolo toto nelogické a matúce umiestnenie značky opäť prerokované na KDI v záujme bezpečnosti a plynulosti premávky. Nech je bezpečnosť nadradená nad neochotou priznať si chybu.

Ronald, máte pravdu v tom, že značka môže byť umiestnené aj na "ľavom okraji jazdného pruhu", ale našiel som k tomu len tieto 2 definície:
1. (13)Na zdôraznenie významu a zlepšenie viditeľnosti alebo ak si to vyţaduje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, možno zvislú dopravnú značku umiestniť b) na smerovo rozdelenej ceste opakovane i pri ľavom okraji cesty približne na rovnakej úrovni oproti sebe,
2. Ak si to vyžaduje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo nevyhnutnosť zvýrazniť dopravnú situáciu, je možné umiestniť zvislé dopravné značky i na ľavom okraji jazdného pruhu alebo cesty približne na rovnakej úrovni oproti sebe.

Ani jedna definícia ale neodobruje situáciu uvedenú v podnete. Navyše pár metrov pred touto značkou sú ďalšie 2 značky, ktoré zakazujú vodičom vojsť na zásobovacie miesto. Táto konkrétna značka (tretia s rovnakým významom na desiatich metroch) je okrem toho umiestnená "aj" na pravom okraji vozovky, na mieste kde sa bežne umiestňujú dopravné značky. Domáci ju odignorujú a zasmejú sa, že samospráva zase niečo zbabrala, ale ak tadiaľ ide niekto prvý krát, značka ho môže zmiasť. Podľa logiky aj podľa vyhlášky tam nemá čo robiť.
12. február 2018

Matúš Valter

Som presvedčený, že značka nebola osadené dobre. Značka síce možno môže byť síce osadená na oboch stranách komunikácie, ale zároveň nemôže byť osadená tak, aby nebola jednoznačná :) Minimálne tam mala byť dodatková značka so šípkou.

Dnes som šiel okolo a značka je odstránená. Verím, že BILLA ako vlastník komunikácie si vstúpila do svedommia a značku odstránili. Podnet vyriešený.
30. marec 2018

Nacbo Ynmynona

Podnet je teda snáď už vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania