Anarchia Blumentál

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ignác gwsssc 27. novembra 2015

Zastávka Blumentál uz funguje malu vecnost no vodici to stale nepochopili a porusuju zakon. Kazdych 5 -10 minut niekto jazdi / stoji autom na nastupisti a priamo obmedzuje ci vyslovene ohrozuje nastupujucich a vystupujucich ludi - dokonca jazdi cik-cak pomedzi ludi.

Navrhujem tam postavit jedneho (1) mestskeho policajta na jeden (1) pracovny tyzden nech pokutuje porusovatelov zakona. Co dolezitejsie ma mestska policia zriadena magistratom platena obyvatelmi BA na praci?

Alebo zakazat vjazd sukromnej automobilovej dopravy sem ked nie ste schopni zabezpecit elementarnu bezpecnost cestujucich.

Pre informaciu co vsetko vraj nemoze robit policia lebo jej to nedovoluje platny zakon: http://de.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV

27. november 2015

jajbolina

Presne tak, hovorilo sa pred komunálnimi voľbami že tam zakážu vjazd áut, vščak mohli Blumentál obchádzať okolo po vazovke, ale je po voľbách. občan zvykaj si. kým niekoho nezabije, nezmení sa nič.
02. december 2015

nepšo

Ja osobne túto zástavku obchádzam , nájazdy na ňu sú vybudované dosť ostro , hrozí poškodenie podvozku už pri rýchlosti 20km/hod , treba úplne spomaliť , dať prednosť chodcom , pokým nastúpia a výstupia , čiže je to lepšie obchádzať cez Mýtnu a následne cez Vazovovu . Vodič nákladného auta jednoznačne porušil predpisy , mal ostať pred nájazdom v tesnej blízkosti za električkou...Som zvedavý , čo by spravil keby mu pod auto vbehol niekto vystupujúci z električky a on by ho zrazil. Jednoznačne by mala byť táto zástavka pod sprísneným dohľadom polície , jedine prísne pokutovanie by dokázalo vodičov odradiť od páchania priestupkov .
22. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situácia na zastávka Blumentál je predmetom priebežného monitorovania a vyhodnocovania jednak zo strany DPB, aj zo strany dopravných inžinierov a polície.

Podľa našich skúseností ale k týmto prípadom, ako opisujete, dochádza častejšie tak, že vozidlo MHD príde na zastávku v čase, kedy v priestore zastávky čakajú vozidlá na uvoľnenie priechodu pre chodcov, resp.- tieto vozidlá na zastávke sú a zároveň tam prichádza vozidlo MHD.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
21. marec 2017

Miro

Spravte s tou zastavkou nieco! Kazde rano tam auta kluckuju medzi ludi a nie je to o tom ze by elektricka prisla ked uz su auta na zastavke, ale soferi arogantne jazdia medzi vystupujucich aj ked vidia ze je tam elektricka a ludia budu vystupovat nastupovat. Soferi elektriciek zvonia po soferoch aut, ale tym to je uplne jedno.
Dajte pred najazd vysuvny stlpik, aky sa pouziva pre zabrananie vjazdu do centra mesta, ktory sa vysunie vzdy ked prichadza elektricka, toto by ochranilo cestujucich urcite viac ako vasa uvaha vycucana z prsta. Chodte sa tam postavit cely tyzden rano a poobede a nehodnotte to len spoza stola!
23. november 2020

Martin Uváček

Je tento podnet ešte aktuálny? Blumental je momentálne po oprave asfaltu a nástupišt, auta tam síce už jazdia ale veľmi málo.
14. máj 2021

Martin Uváček

Podnet sa môže uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania