Čierna stavba Heydukova 21,

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý
meno
Peter Hrabovec 01. decembra 2015

stavba Heydukova 21 je čierna, stavebné povolenie podľa nereálnych údajov, stavbyvedúci o tom nevie, chýba statika, v štvrtok bola policajna razzia, robotníci utiekly zo stavby, rúca sa stena vo výške 6.poschodia a časť sutiny pristala v našom dvore, na detských hračkách. Akútne ohrozenie na zdravi a živote, konštatovala polícia. Elektrárne povolili dočasne pripojenie 380V vedenia ktoré ide cez nas chodnik, pri stavaní lešenie zletela celá atika, preto nemali kde pripevniť hornú časť lešenia.

03. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujem za upozornenie, stavebný úrad Starého Mesta sa už podnetom zaoberá, na 15.12.2015 je vypísaný štátny stavebný dohľad.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
12. december 2015

Leona Kvasnicova

Sobota,12.12.,stavba pokracuje od 7.hod, pomocou ramena zeriava vedeneho v tesnej blizkosti okien vyriesili stavbari nemoznost dostat sa do dvora a dopravuju material ponad pozemok.
17. december 2015

Jozef Arvai

Statny stavebny dohlad 15.12.2015 nenasiel nikoho pracovat na stavbe, kedze pracovnici vedeli o tejto kontrole a ked sa objavila kontrola jednoducho zmizli.

Potom co kontrola odisla, robotnici sa vratili a pokracuju v stabe (15. - 16.12 ako aj dnes...).

Stavebny urad vydal vyzvu na okamzite zastavenie stavby este 2.12. ako aj 3.12. ale nebolo mozne tuto vyzvu dorucit stavitelovi.

Podla obchodneho registra Heydukova s.r.o. zmenila sidlo 16.12.2015 z Jelacicovej 4, BA na Mikulassku 4, BA.

Prace na stavbe pokracuju...
30. december 2015

Jozef Arvai

Vazeny pan startosta,

prosim pozrite si web stranku: http://www.bytyheydukova.sk/

Investor tam explicitne deklaruje ze ide o "nadstavbu" a nie "vstavbu" ako sa uvadza v stavebnom povoleni.

Pise sa tam okrem ineho aj o postaveni vytahu. Dopoculi sme sa ze k tomuto novopostavenemu vytahu planuju pristupovat cez nas dvor...

Mozete prosim potvrdit ci stavebny urad vie o tychto planoch investora a ci by vzhladom na to ze sme susediaci bytovy dom, nebolo dobre aj nas zapojit do tohto porcesu? Obzvlast ze planuju aj komplexne zateplenie a obnovu fasady...

Vedeli by ste prosim priblizit co robi Stare mesto na vyriesenie tohto problemu?

Dakujeme velmi pekne za Vasu ochotu a pomoc.

S pozdravom,
19. január 2016

Jozef Arvai

Vazeny pan starosta,

od 23.12.2015 bol relativny pokoj na stavbe. dnes rano priviezli ytong tvarnice a pracovali uz aj na streche. do dnesneho dna bola strecha uplne prazdna, ale uz to neplati. maju tam vylozene veci (vid foto) a mame obavu ze aj napriek tomu ze stavebny urad pozastavil stavbu, stavitel bude pokracovat v stavbe/nadstavbe...

Ak je vo vasej moci nieco urobit, aby sa rozhodnutia ktore prijima stavebnu urad aj dodrziavali, prosim konajte. Dakujeme.
04. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Hrabovec,

ďakujeme za Váš podnet.

Pri spätnej kontrole neriešených podnetov sme Vašu správu preverili. Chceli sme Vás informovať, že sme sa pre časový rámec podania podnetu rozhodli podnet klasifikovať ako “Uzavretý”. Za neskoré spracovanie sa ospravedlňujeme. Podnety a pripomienky obyvateľov mestskej časti pre nás tvoria hodnotnú spätnú väzbu. Na komunikácii a transparentnosti v tejto oblasti budeme aktívne pracovať.

V prípade ďalších podnetov sa na nás môžete opäť kedykoľvek obrátiť.
Ďakujeme veľmi pekne za Váš čas a pochopenie.

S pozdravom

Samuel Zahradník, Oddelenie komunikácie, Miestny úrad Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania