Parčík bez svetiel za zdravot. strediskom Záporožská

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Stefan 07. decembra 2015

Dobry den, Pred asi 8 mozno aj viac rokmi ked sa postavili bytovky na Gercenovej tak sa upravil park a zasadili stromy za Zdravotným strediskom na Záporožskej. No na jednu vec sa zabudlo "osvetlenie". Pritom v parku je vecer vela mamiciek s kocikmi, ktoré si tam svietia baterkou. Nedalo by sa dobudovat osvetlenie - stacilo by par svietidiel podla obrazku? Clovek ide z roboty vecer a nevie kam ma stupnut.
Dakujem

23. december 2015

Odpoveď samosprávy

Verejné osvetlenie je výlučne v kompetencii hlavného mesta, preto bude najprv potrebné rokovať o možnosti jeho rozšírenia do nových oblastí s predstaviteľmi magistrátu. Projekty budovania nového verejného osvetlenia však aj závisia od schválených rozpočtových prostriedkov a samozrejme samotný projekt podlieha schvaľovaciemu územnému a stavebnému konaniu.

mestská časť BA-Petržalka
18. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

za posledné roky sa nové verejné osvetlenie nebudovalo na náklady mesta. Prax je taká, že investor pri stavbe nového objektu, či celého investičného projektu dostane podmienku od miestneho stavebného úradu vybudovať verejné osvetlenie.
Hlavné mesto takéto investície nemá v pláne, je to však otázka rozpočtu, ktorý na každý rok schvaľujú poslanci Mestského zastupiteľstva. Resp. je potrebné nájsť investora, ktorý to vybuduje a odovzdá mestu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
18. január 2016

Stefan

Dakujem za odpoved. No a preco ten isnvestor to nemal v podmienke? V preklade to znamena, ze tam sveto nikdy uz nebude, kedze investor co to staval uz sa dodatocne vracat k tomu urcite nebude.
30. máj 2016

Lucia

miestny stavebny urad sa nestara o nic, jedine, co spravi je, ze schvali novu stavbu, ale ziadbou inou podmienkou ho nikdy nezaviaze - dokoncit prepojenir chodnikov zo sttarych na nadvazujuci novy okolo novej stavby (napr.okolo ulic tupolevova, markova, iljusinova a k tomu prisluchajuci novy komplex na pajstunskej), dat spravit osvetlenie (napr.aj na namesti republiky ked sa tam dovolili postavit tatrabanku, biznis centrum ci teraz plavaren) atd., proste ked odpisu, ze to nemaju v kompetencii, mesto napise ze to ono nema v kompetencii, zr tuto podmienku mal zadat miestny stavebny urad a petrzalsky stavrbny urad odpise, ze podmienku nezadal preto lebo...lebo napr.sa nova dtavba tyka uz zastaveneho uzemia, na ktore iba nadvazuje, tak nemusia dostavat nic. Takze ano, mate pravdu, pri vasom parku na gercenovej uz nikdy nebudete mat osvetlenie, rovnako ako na namesti republiky....
30. máj 2016

Lucia

pre mestsku cast bratislava petrzalka - prosim vas, najde sa v zastupitelstve niekto, kto teda bude s magistratom rokovat o potrebe doplnit na mieta bez verejneho osvetlenia osvetlenie? ci cakate, az sa na tychto miestach niekomu nieco stane? rovnako je to s namestim republiky - take nefunkcne namestie je len na hanbu.
30. máj 2016

Stefan

Mozno raz bude :) Ani na Antolskej nebol 20 rokov priechodny podjazd pre auta a sanitky a uz je:) Dobrovolnik Martin to tam sprejazdnil, Mna to chytilo a teraz tam postupne dorabame verejne osvetlenie. Dva stoziare uz Martn zohnal. Ja mu pomozem s instalaciou. Ked to dokoncime dame to Siemensu alebo inej institucii do spravy. Tiez dorobime cyklochodnik. A raz mozno sa vrhneme aj na tento parcik. Lenze ja uz mam rodinu a toho casu niet. Ale netreba sa vzdavat. :) Ak Mestka cast zabezpeci material ( co aj casto krat robi) tak realne tych 6 svietidiel nie je tak narocne pripojit.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania