Komu vadil les nad železničným tunelom pri Pražskej

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Mária 07. decembra 2015

Nad železničným tunelom pri Pražskej ulici ostala po pil-číkoch nechutná holina iba s pňami... komu a prečo vadil les nad tunelom? Poprosím priložiť dokument, ktorým bol schválený výrub... na stránke http://www.staremesto.sk/sk/cuttings/index/street:1532/section:citizen?sessid2b4f0b11dea2f7ae4bfff49b6307d50f=224fa0e3c4f40f575615cdbf89cf84fe
tieto informácie nie sú...

07. december 2015

Mária

takže fotky environmetálnej genocídy
08. december 2015

Jaroslav

Konecne to tam vycistili. Vsak to bol nalet. " genocida" Neprehanas to?
09. december 2015

Mária

ani mimobratislavských podnájomníkov v barákoch nelikvidujeme.....a čo, že to bol nálet, fotka hore určite vyzerá lepšie ako hentá holina.....problémy sa ešte dostavia, zosuvy pôdu prídu prvým dažďom uvidíme čo to urobí s kolajami..našťastie vlakom nechodím..kludne urobím hlasovanie ktorá fotka je lepšia???
21. december 2015

Odpoveď samosprávy

V obvode železničnej stanice Bratislava hlavná stanica sa nachádzali náletové dreviny, ktoré svojim charakterom sú rýchlorastúce, krehké a veľmi lámavé. Železničná stanica Bratislava hlavná stanica je súčasťou štvrtého paneurópskeho dopravného koridoru, ktorým prechádzajú významné vlaky osobnej dopravy Berlín – Budapešť. Je povinnosťou ŽSR v zmysle Zákona o dráhach č. 513/2009 Z.z. zabezpečovať bezchybný stav okolia dráhy a bezpečnú prevádzku tak, aby nebola obmedzovaná doprava na dráhe.
Predmetné dreviny už boli v stave, kedy bolo potrebné vykonať ich výrub, aby nebola ohrozená plynulosť a bezpečnosť vlakovej dopravy.
Ďalším z dôvodov je, že objekt tunela má vybudovaný zvláštny systém regulovaného odtoku vody. Tento musí byť udržiavaný v prevádzky schopnom stave, bez náletových a rýchlorastúcich drevín – kríkov , aby nenastal stav jeho znefunkčnenia s dopadom na priesaky ostenia.
Všetky doklady a náležitosti v zmysle Zákona č.543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny, najmä § 47 boli splnené a predložené Okresnému úradu Bratislava

Železnice Slovenskej republiky
Generálne riaditeľstvo
Odbor komunikácie
21. december 2015

Mária

naozaj má železničná spoločnosť pocit, že stav ktorý je tam teraz je hodný pre metropolu a môžeme sa tým pýšiť, keď tadiaľ bude prechádzať vlak z Viedne, alebo z Budapešti???? Stav treba uviesť do stavu, že tam človek môže otvoriť oči..treba tam zasadiť aspoň trávu tá holina je nechutná.....
21. december 2015

Lučenič

Dúfam, že okrem stromov konečne zmizla aj tá skládka odpadkov čo tam nahádzali "inteligentní" taxikári z priľahlého parkoviska. O to sa totiž ŽSR roky nestaralo. Každopádne by bolo vhodné, (aj) ako prevenciu pred eróziou, na tie svahy vysadiť nejaké kríky.
09. máj 2016

Mária

super je máj a stále je tam iba stále tá istá holina.. pan europsky koridor je hodný pýchy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania