Nepretržité poškodzovanie chodníka Cyprichova 2-18,Krasňany-Rača

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ivan Siláči 07. decembra 2015

Pekný deň,
na základe osobnej skúsenosti, podnetov ostatných obyvateľov a situácie pred bytovým domom dávam do pozornosti nepretržité poškodzovanie chodníka pred bytovým domom na Cyprichovej ulici 2-18, Krasňany-Rača. Pred nedávnom bola aj v súvislosti s rekonštrukciou kanalizácie riešená komplexná obnova chodníka - nový asfaltový kryt. Chodník nebol pojednaný obrubníkmi a keďže po chodníku jazdia autá na zásobovanie prevádzok, dochádza k jeho narúšaniu. Situácia sa priebežne zhoršuje. Preto navrhujeme osadiť na chodník stĺpiky, alebo inú pevnú prekážku na začiatok a koniec, aby sa zamedzilo vjazdu áut naň. Nakoľko komunikácia aj parkovanie je možné z ulice a zásobovať prevádzku môžu aj zo zadnej strany domu. Ďakujem

11. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

osadenie parkovacích zábran je možné iba na základe vypracovaného a schváleného projektu organizácie dopravy, ktorý musí byť so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu (KDI) Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Realizácia správcom komunikácie by bola možná po pridelení príslušných finančných prostriedkov z rozpočtu hlavného mesta. Vzhľadom na množstvo požiadaviek na takéto zábrany to nevieme zaručiť, ani sa to zatiaľ neplánuje. Otázka je aj to, či predmetný chodník je súčasťou verejnej komunikácie, alebo je súčasťou bytového domu. V takom prípade by si to malo urobiť spoločenstvo vlastníkov samo.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
11. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dovolím si doplniť odpoveď o stanovisko správcu cesty:

Pokiaľ obyvatelia domu chcú osadiť pevnú prekážku na začiatku a na konci chodníka je potrebné, aby správca bytového domu požiadal cestný správny orgán o príslušné povolenie. Pokiaľ spätná úprava chodníka po rozkopávke je nekvalitne urobená, je potrebné aby správca bytového domu reklamoval kvalitu prác u svojho dodávateľa. Rozkopávka bola robená správcom bytového domu, bez rozkopávkového povolenia.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania