Prekážka v strede chodníka na rohu ulic Palisady-Godrova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Miriam 07. decembra 2015

V strede chodníka je strom aj s ochranným múrom a chodci, najmä mamičky s kočíkmi musia túto prekážku obchádzať po ceste, čo je značne nebezpečné. Dá sa táto prekážka na chodníku odstrániť tak, aby sa chránilo zdravie a život občanov ? Ďakujem,

07. december 2015

Michal

Tou prekážkou je strom, takže odstrániť prekážku znamená strom vypíliť, čo je pomerne nežiadúce. Obchádzať je ho sice nutné, ale vzhľadom na to že cesta vedľa je značne široká (je tam totiž bus pruh, do ktorého zachádzajú iba vozidlá MHD) a pokiaľ v zástavke práve nie je vozidlo MHD, tak sa tam dá bezproblémov chodcom pohybovať. Myslím že rozhodne nejde o nejaké nebezpečné miesto (rozhodne bezpečnejšie než napr. hneď ďalšia križovatka so Šulekovou). Autá tam obvykle stoja alebo pribrzďujú ku križovatke, cesta je tam prehľadná.

Myslím že v tomto meste je veľa oveľa prioritnejších vecí na riešenie. Teda inými slovami, v normálnom meste by určite malo zmysel tento podnet ak by to malo zabezpečiť že tým sa zabezpečí kompletná bezbariérovosť celej ulice. V súčasnosti sú len na tejto ulici desiatky podobných bariér, takže začať zrovna týmto mi príde nelogické.
Tá "mamička s kočíkom" totiž bude dosť často zablokovaná napríklad hneď v priestore kde stoja dve biele auta na fotografií, autá tam niekedy nechávajú priestor že tam vie prejsť iba jedna osoba, s kočíkom je to tam často neprejazdné.
08. december 2015

Miriam

Strom sa vôbec nemusí vypíliť, stačí len odstrániť tie kamene a zem okolo neho a namiesto toho okolo stromu umiestniť stromovú mrežu (ak je to samozrejme možné, čo neviem, to musia posúdiť kompetentní). Je to len jeden nápad, ako zachovať strom a zároveň umožniť prechod po chodníku.
11. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedomujeme si tento problém, avšak výrub stromu a následné nutné stavebné úpravy chodníka by si vyžiadali značné finančné investície, ktoré zatiaľ nie sú naplánované. Ak budú z rozpočtu pridelené, bude sa úprava realizovať.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
22. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podľa stanoviska správcu komunikácie - Magistrátu hl. mesta, vzhľadom na to, že v uvedenom úseku je plánová rekonštrukcia plynovodu, momentálne neplánujem úpravu chodníka. Odstránenie obruby okolo stromu nie je možné bez poškodenia stromu. Po rekonštrukcií plynovodu, ktorá je plánovaná na rok 2017 pristúpime k úprave, rozšíreniu chodníka.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania