Divoké parkovanie - Bajzova ulica

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 06. januára 2020

Dobry den. Rad by som nahlasil divoke parkovanie na Bajzovej ulici. Auta si tu zvykli parkovat snad na kazdej volnej ploche, pricom nicia chodniky a zelen. Obzvlast kriticke je to pocas hokeja popripade inych akcii na nedalekom zimnom stadione. Na prilozenych obrazkoch som navrhol mozne osadenie stlpikov, ktore by tento problem mohli pomoct riesit. Vopred dakujem za odpoved a vyriesenie problemu.

06. november 2012

Anonymný užívateľ

Kedze auta casto parkuju popripade jazdia aj po travniku vedla chodnika (vid prilozeny obrazok), mozno by pomohlo rozmiestnit zabrany (napr. velke kamene) na okraji travnika aby sa zabranilo jeho uplnemu rozjazdeniu a zniceniu. Taktiez, obyvatelia potom nebudu musiet kazdodenne chodit po zablatenych chodnikoch. Dakujem.
06. november 2012

Anonymný užívateľ

Ospravedlnujem sa za zle otocenu fotografiu v predchadzajucej aktualizacii... Teraz by to uz malo byt spravne otocene...
29. november 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Bratislava - Ružinov obdržala Váš podnet, v ktorom ste poukázali na divoké parkovanie na Bajzovej ulici. Pracovníci referátu regionálneho rozvoja vykonali v danej lokalite obhliadky. Nasledné dňa 27.11.2012 v Operatívnej komisii pri oddelení prevádzky dopravy Magistrátu hl.m. SR Bratislavy bol odsúhlasený projekt organizácie dopravy, riešiaci osadenie dopravných kolov na spevnených plochách. Realizácia bola zaradená do plánovaných úloh.


Tatiana Baáriová, kancelária starostu
19. december 2012

Anonymný užívateľ

Dobry den,
stlpik uz bol osadeny. Neviem vsak ci uz ide o finalne riesenie, lebo jeho osadenie nezabranilo autam parkovat na chodniku za nim. Obidu ho po zeleni, cim ju poskodzuju, ako je vidno z pripojenej fotografie. Taktiez, stlpik nieje osadeny velmi kvalitne, nakolko je nakrivo. Ocenujem vsak ze bol pouzity masivnejsi typ stlpika. Poprosil by som o osadenie dalsieho stlpika aby sa podarilo zabranit jeho obchadzaniu autami.
09. január 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k podnetu “ divoké parkovanie na Bajzovej ulice “ k dotazu zadávateľa či ide o finálne riešenie – osadením stĺpika uvádzame:

Mestská časť Bratislava – Ružinov neuvažuje o osadení ďalšieho stĺpika, snaží sa v kritických miestach aj osadzovať do zelene kamene, ale tie nám odsúvajú alebo
obchádzajú a poškodzujú zeleň vedľa kameňov.

Snáď v tomto pomôže nová politika parkovania (rezidenčné parkovanie), ktorej pilotný projekt sa týka práve tejto lokality.

S pozdravom
Mgr. Tatiana Baáriová

Kancelária starostu
Mestskej časti Bratislava - Ružinov
10. január 2013

Anonymný užívateľ

Dobry den,

som mierne sklamany z reakcie samospravy na moju poslednu aktualizaciu. Stlpik je osadeny uplne labilne a kyve sa, a zrejme je len otazkou casu kedy ho niekto ukradne alebo inak odstrani. Taktiez, v jeho blizkosti (na druhej strane vjazdu do garazi, vid foto…) je v chodniku vyvrtana nova diera, zrejme na osadenie stlpika. Neviem ci sa na jeho osadenie zabudlo, alebo ho uz niekto neopravneny odstranil, kazdopadne stlpik tam nie je. Tak tiez mi nie je jasne na co je dobre vyhadzovat peniaze na nekvalitne osadenie stlpika, ktory navyse nezabrani divokemu parkovaniu. Uvital by som aspon dodatocne zabetonovanie aby sa prestal kyvat. V opacnom pripade je mozno lepsie stlpik odstranit a pouzit ho niekde kde to ma zmysel…

Pri zavadzani novej parkovacej politiky drzim palce a plne s nou suhlasim. Mam vsak iste obavy, ci povedie k odstraneniu neziaducich javov ako su parkovanie na travnikoch a chodnikoch. Pokial viem, parkovanie na zeleni je nelegalne aj podla uz platnych nariadeni, aj tak sa vsak vo velkom vyskytuje, a mestska policia ho len zriedka postihuje. To iste plati o parkovani na prechodoch pre chodcov a v krizovatkach… Kazdopadne dufam, ze nova parkovacia politika situaciu aspon ciastocne zlepsi.
10. január 2013

Anonymný užívateľ

Obrazok k predchadzajucej aktualizacii...
21. január 2013

Anonymný užívateľ

Stlpik vcera zmizol... Na kulturnejsie prostredie asi mozeme zabudnut...
02. marec 2013

xy

Stlpik si pan s bielym pick up vysadi zaparluje na chodnik a spat nasadi atd, takze mu mesto vybudovalo privatne a strazene parkovisko!!!!
17. marec 2013

Anonymný užívateľ

Mestska cast osadila stlpik na novom, vhodnejsom mieste. Neviem vsak nakolko bolo osadenie kvalitne spravene, kedze vodic bieleho pickupu Citroen (BA-071MH) stlpik jednoducho vytiahne, zaparkuje na chodniku a stlpik opat zastrci na povodne miesto. Privital by som, keby sa podarilo stlpik osadit tak, aby ho uvedeny bezohladny vodic nemohol odstranit. Mozno by sa podnetom mohla zaoberat aj mestska policia, nakolko ide o nicenie majetku obce. Je zarazajuce coho su schopni niektori ludia, ktori si myslia ze maju pravo zaparkovat svoje auto 5m od domu, a nevadi im ze devastuju prostredie ostatnym ludom.

Kazdopadne by som podnet este neoznacil za nerieseny, kedze mestska cast v uvedenej veci kona. Za vandalske spravanie sa niektorych obyvatelov zial kompetentni nemozu...
15. október 2014

Karoly

Dobrý deň,
prešli už dva roky a situácia je stále rovnaká ako na začiatku, blížia sa voľby tak sa mi nedá opýtať či sa niekto touto situáciou vôbec zaoberá.
14. apríl 2019

Daniel

Dobry den, problem s divokym parkovanim nadalej pretrvava, prosim o preposlanie samosprave. Dakujem
29. december 2019

Peter

Stale bezo zmeny. Na fotke to nie je dobre vidiet, ale za tym bielym pickupom je odstaveny nepojazdny vrak podobneho typu auta.
06. január 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve.

Pán Peter, k spomínanému vraku, prosím, vytvorte podnet, ak je to potrebné (samozrejme ak už neexistuje).

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
06. január 2020

Peter

Dakujem, na druhy den po napisani prispevku uz bola osadena papuca na prve auto.
Druhe auto (je vidno aj na prvej Danielovej fotke zo 14.4.2019) je tam stale.
P.S. Zaujimave je, ze na toto druhe auto nedali policajti papucu.
06. január 2020

Daniel

Peter - vytvoril som samostatny podnet na vrak vozidla.
07. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
02. december 2020

Daniel

Dobry den, v danom podnete sa nic nezmenilo, vid prilozene foto. Stlpiky osadene neboli. Vyjadrenie samospravy k slubenemu prevereniu z januara 2020 chyba. Prosim o vyjadrenie samospravy, dakujem.
05. január 2021

Daniel

Prosim admina o preposlanie samosprave, dakujem.
25. marec 2022

Daniel

Dlhsiu dobu na uvedenom mieste neparkovalo vozidlo. Navyse bola v lokalite zavedena parkovacia politika, co nedovoluje statie na neznacenych miestach. Navrhujem podnet uzavriet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania