Chýbajúci chodník (pre chodcov!)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Lučenič 10. decembra 2015

Vzhľadom na vyššiu frekventovanosť cesty prepájajúcej Trebišovskú ulicu s Tomášikovou by bolo žiaduce v záujme bezpečnosti chodcov vybudovať popri tejto komunikácii chodník. Ide o najkratšie spojenie z priľahlých ulíc najmä k zastávkam autobusov na Tomášikovej ulici, ktoré je dôležité hlavne pre seniorov. Najvhodnejšie by bolo vybudovať chodník so šírkou max. 150 cm aby sa aspoň teoreticky vylúčilo jeho zabratie parkujúcimi vozidlami. Čiastočným riešením by bolo aj osadenie retardéra na začiatku tejto jednosmernej cesty.

16. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet, po jeho prešetrení ho považujeme za odôvodnený. Vzhľadom aj na zlý technický stav vozovky komunikácie navrhujeme nasledovný postup: mestská časť Bratislava – Ružinov v roku 2016 dá vypracovať projektovú dokumentáciu na výmenu krycej vrstvy vozovky a dobudovanie chýbajúceho chodníka. Následne bude rekonštrukcia zaradená do plánu investičných akcií na nasledovné roky.
Osadenie spomaľovacích prahov mestská časť Bratislava – Ružinov z dôvodu ich hlučnosti podmieňuje žiadosťou a písomným súhlasným stanoviskom majiteľov priľahlých bytov a prevádzok a určením presnej polohy. Následne bude vypracovaný projekt organizácie dopravy, ktorý podlieha odsúhlaseniu v Komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy.




kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania