Ľavé odbočenie!

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter 11. decembra 2015

Rád by som upozornil kompetentných na riešenie odbočenia vľavo na výjazd na diaľniu z ulice Pri mlyne v smere z Vajnor do centra, aktuálne je tu zákaz odbočenia vľavo, v prípade vytvorenia možnosti odbočenia vľavo by toto umožnilo veľkému množstvu áut bezproblémovejší prejazd Vajnormi.... a tým aj menšia zápchy v obci...

14. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dovoľte nám ako prvé uviesť, že komunikácia Pri mlyne je miestna komunikácia II. triedy a je v správe a vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy.

Možno predpokladať, že zákaz odbočenia bol prijatý vzhľadom na kolízne dopravné situácie, nakoľko je komunikácia Pri mlyne v špičke maximálne zaťažená a čakajúci rad vozidiel na ľavé odbočenie by mohol spôsobiť zablokovanie vozidiel na železničnom priecestí.
Sme názoru, že značka je osadená správne a logicky, osadenie značiek je potrebné vnímať aj v širších súvislostiach, nielen s miestom osadenia, ale predovšetkým jeho okolím a napojením na ďalšie križovatky a toto všetko sa zvažuje pri prerokovávaní ako aj následnom určovaní dopravného značenia kompetentnými orgánmi dopravy, ktorými sú v danom prípade Hlavné mesto SR Bratislava ako aj Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva policajného zboru Slovenskej republiky v Bratislave.

Prehodnotenie dopravného značenia je teda v ich kompetencii, vzhľadom na uvedené je potrebné Váš podnet smerovať na Hlavné mesto SR Bratislava.

Ďakujeme za Váš podnet.


S pozdravom


Ing. Janka Meštaníková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
č.t. 02/48224428
[email protected]

14. december 2015

Peter

Ako to nejde, je najjednoduchšie..... a hotovo, odfajknuté........... smutné ale realita úradnikov,,,


Len pre info, v zákone o cestnej premávke je aj veta, že vodič môže vstupiť do križovatky alebo železnične priecestie.... ak môže bez obmedzenia pokračovať v jazde... t.z. ak nemôže pokračovať v jazde, tak musí zastaviť pred križovatkou resp. pred železničním priecestím .....
15. december 2015

Michal Bordáč

To je pravda, ale koľko vodičov v Bratislave to aj dodržuje?
15. december 2015

Michal Bordáč

ale to je už asi iná téma. To Odbočenie by sa tam hodilo, ale tiež si myslím že vzhladom na vyťaženosť úseku by tam vznikali kolízne situácie.
17. december 2015

Martin Bak

Rovnaký podnet som dával pred pol rokom a dostal som rovnakú odpoveď. Pravdou je, že kvôli bezpečnosti by bolo nutné pre odbočenie spraviť odbočovací pruh, čo za súčasnej situácie z priestorových dôvodov jednoducho nejde. Často sa tam odbočiť nedá ani keby človek chcel kvôli prúdu áut v opačnom smere. Policajti zvyknú stáť hore na privádzači a keď ich tam nevidím a nič nejde oproti, tak tam niekedy jednoducho zabočim aj napriek zákazu.
21. december 2015

biskupičan

Stacilo by tam spravit kruhac a je po probleme...len to stoji prachy...
19. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet preverilo oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hl. mesta. Ich stanovisko je v podstate totožné so názorom Mestskej časti. Máme za to, že zmena organizácie dopravy - povolenie ľavého odbočenia na vetvu na diaľnicu, by vzhľadom na súčasné šírkové usporiadanie komunikácie Pri mlyne mala negatívny dopad na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v tomto dopravnom uzle.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
09. august 2016

Štefan

No neviem, kebyže sa tam dá odbočiť tak by polka Pezinka nešla okolo Vajnor (z Rybničnej "poza" Vajnory na kruhový objazd), ale rovno cez Vajnory lebo by tam nebolo toľko áut. Až by boli zápchy aj tam aj tam.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania