20 storočie

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Jan 15. decembra 2015

Mestská časť Trnávka sa ešte stále nachádza v období socializmu v 20 storočí. Od roku 1989 sa tu nič nezmenilo čo sa týka budovania infraštruktúry. Chcem pozerať televízor? Musím vyliesť na strechu a točiť anténou. Chcem sa pripojiť k internetu? Musím do telefónnej zástrčky strčiť kábel a cez ten sa pripojiť k internetu. Veľmy by ma zaujímalo kam idú peniaze EÚ? Prečo nemáme zakopaný optický kábel????? Než ho zakopete bude už zastaralý a technológia sa už dávno používať nebude. Alebo si poslanci myslia, že mi bohom a poslancamy zabudnutý obyvatelia nechceme pozerať širokú ponuku TV staníc a surfovať po internete tou najvyššou rýchlosťou? Než požiadate o EÚ fondy aj samotná EÚ zanikne. My chceme OPTICKÝ KÁBEL do každého rodinného domu..!!

15. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Internet, televízne vysielanie ponúkajú a zabezpečujú súkromné spoločnosti a nie mestská časť.



kancelária starostu
15. december 2015

Jan

Nikto sa Vás na internet nepýtal, tak o čom tu rozprávate? Máte odpovedať prečo sa nerozvýja infraštrultúra. A prestante mazať diskusiu. Viete vôbec čo to je diskusia? Asi nie, keď ani neviete čo to je infraštruktúra.
15. december 2015

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Jan,
vieme, čo je to diskusia, môžete sa pozrieť pod iné podnety, no aj diskusia musí mať pravidlá, a je moderovaná administrátormi portálu.
Samospráva bola vyzvaná,aby zodpovedala, či má kompetenciu konať vo veci budovania vedenia optického káblu. Prosím o trpezlivosť.

S pozdravom,
Zuzana Žurkinová
administrátorka
15. december 2015

petoo

Čo ma spoločné samospráva s tým že nebývate v dostatočne zaujímavej lokalite pre spoločnosti ktoré poskytujú tieto služby? Samozrejme takáto spoločnosti si dobre rozmyslí či bude ZA SVOJE peniaze (nie za peniaze únie ani samosprávy) budovať infraštruktúru s tým že sa jej na to napojí pár ľudí. A nemyslite si že takto je to len na Trnavke pokiaľ nemáte po blízku niaku väčšiu bytovku tak sa im to jednoducho neoplatí. Treba sa obrátit na spoločnosti poskytujúce tieto služby nech sa vyjadria prečo takúto infraštruktúru nebudujú v danej lokalite.
16. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť takúto činnosť nezabezpečuje.



kancelária starostu
19. december 2015

Martin

V Starom Meste nedaleko hradu mame podobnu situaciu, a to nasa ulica susedi s dvoma zakablovanymi a do prichodu digitalneho vysielania sme mali nepouzitelny signal z Kamzika.
21. december 2015

Patrik

Funkcia tohto webu je super, no myslim si ze administratori by mali zachovavat urcitu profesionalitu aby sa podnety brali vazne. Tento podnet je uz od nazvu agresivny a je viac ako ocividne ze sa MČ nepostara o napravu (este som nepocul ze by MČ bola iniciatorom pre optiku). Tak ako kazdy podnet prechadza kontolou adminov, myslim ze (podla mojho nazoru) ani nemal byt uverejneny.
21. december 2015

Jan

Podľa mňa máPatrik pravdu, veď od rku 1989 žijeme vštáte, ktorý bežne potláča ľudské práva. Treba každého umlčať. A hlavne zakázať všetkým vyjadriť svoj názor. Veď je to tak aj v Ústave zapísané. Ešte, že hlúposť nebolí, lekárne v opačnom prípade by nestačili z liekami od bolesti. Však Patrik?
27. december 2015

Odkaz pre starostu

Dobrý deň Patrik,
rozhodla som sa ako administrátorka pre Ružinov tento podnet zverejniť aj keď ako píšete nebol jeden z tých slušných a vecných, no takisto ako sa snažíme udržiavať dobrú kvalitu komunikácie, tak sa snažíme aj o čo najnižšiu cenzúru.
Administrátor nemá v kompetencii posudzovať v akých prípadoch sa MČ postará o vyriešenie podnetu.

Ďakujem za pochopenie,

Zuzana Žurkinová
27. december 2015

Jan

503/2001 Z.z. o podpore regionálneho rozvoja z 18. októbra 2001
§2 ods g, samozrejme, že to neovládate inak by ste tu také prejavy nemali. Zvlášť je to smutné ak sa jedná o zamestnancov platených z našich daní. Je to hanba. Nevedieť čo ja náplňou práce a aké kompetencie máte. Niečo Vám poviem, teda nie ja, ale pán Lacina, ktorého len citujem, konštatuje, že infraštruktúra predstavuje celkovú vybavenosť územia, v členení na sociálnu a TECHNICKÚ infraštruktúru, a úzko súvisí so zlepšovaním životných podmienok ako v mestách, tak aj na vidieku.
A ešte kúsok pani Belajovej a pani Fázikovej citujem, uvádzajú, že technická infraštruktúra je rozvojovým faktorom bezprostredne podmieňujúcim alokáciu firiem, ich výkonnosť a efekty. Je rovnako dôležitá aj pre kvalitu života obyvateľov. Je závažným a veľmi rozsiahle členeným rozmiestňovacím a rozvojovým faktorom regiónu. Úroveň a stav technickej infraštruktúry je vyjadrením a odzrkadlením civilizačnej úrovne spoločnosti. Veď význam technického vybavenia sa odzrkadľuje i v posudzovaní úrovne a kvality bývania.
Na záver ak by Vám ešte stále nedochádzalo čo to je technická infraštruktúra citujem pána Ivaničku, Pod technickou infraštruktúrou rozumieme zásobovacie a odvádzacie siete energie, prívod a odvod vody, dopravnú infraštruktúru (cesty, železnice, lodná a vzdušná doprava) a telekomunikačnú infraštruktúru (telefón, telefax a počitačovej siete.
Nebudem tu citovať ďalšie zákony, ktoré nepoznáte. Navrhujem Vám zamestnancom MiÚ ktorí ste tu nevedomo písali, aby ste doplnili svoje vedomosti, alebo si našli inú prácu. A ak zmažete tento príspevok, alebo ho vôbec neuverejníte obrátim sa zo žiadosťou o Vaše preškolenie na kompetentné miesta a televíziu. Prajem Vám veľa zdaru vo Vašej práci, nech začnete konečne slúžiť ľudom.
27. december 2015

Jan

Dúfam, že ak nadobudnú vedomosti tí, ktorí tu urážali a mávali zmazaním oprávnenej požiadavky Nehlúpeho mňa sa my ospravedlnia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania