Hluk - Košická ulica

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Steiner 15. decembra 2015

Dobrý deň,
Košická ulica je husto obývaná ulica po ktorej často autá jazdia vysokou rýchlosťou čo spôsobuje enormný hluk a spôsobuje problémy obyvateľom bytových domov. Neplánuje mesto zaviesť zníženie max. povolenej rýchlosti na 40 km/h podobne ako je tomu na Ružinovskej ulici?
Ďakujem

15. december 2015

Brano

Rychlo jazdiaci vodici budu jazdit rychlo aj ked tam bude obmedzenie na 40 km/h a to hlavne v noci, ked ten hluk najviac vadi. Stacionarny radar by ich umravnil a aj by na seba zarobil. Skor by som sa prihovaral za zachovanie 50 km/h, pretoze vacsina aut este moze ist na stvorke, takze robi mensi hluk, ako pri 40 km/h na trojke. Okrem toho je pri jazde na stvorke mensia spotreba, cize menej exhalatov.
22. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet preverovali príslušné odborné útvary Magistrátu hl. mesta. K Vašej požiadavke na zníženie maximálnej povolenej rýchlosti na 40 km/h uvádzame, že podľa prepočtov to vychádza to zhruba tak, že zníženie rýchlosti o 10 km/hod. znamená zníženie ekvivalentnej hladiny hluku o cca 1.5 dB. Nie je to teda také zásadné zníženie, ktoré by malo priniesť podstatnú zmenu. K porovnaniu s Ružinovskou ulicou - zníženie maximálnej povolenej rýchlosti nie je realizované z dôvodu hlučnosti, ale z dôvodu bezpečnosti cestnej premávky, najmä chodcov v súvislosti s blízkou nemocnicou.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
26. január 2017

Bbiker

Košická ulica, zníženie maximálnej povolenej rýchlosti

Košická ulica je husto obývanou zónou s veľkým pohybom chodcov a veľkým počtom priechodov pre chodcov. Dochádza tu nebezpečným situáciam a ohrozujúcim chodcov a cyklistov. Prosím preto magistrát o zníženie maximálnej povolenej rýchlosti na 40km/h na tejto ulici.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania