Pavla Horova Devínska N.V., jazdenie po trávniku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Vyriešený

Vodiči obchádzajú stĺpik a ničia trávnik, aby zaparkovali na chodníku, ktorý nie je určený na parkovanie. Zároveň prechádzajú aj po plechovom prekrytí pre odtok vody pozdĺž obrubníka pri spomaľovači pri prechode pre chodcov, ktorý ničia. Navrhujem umiestniť prekážku a značenie.

19. december 2015

jajbolina

Súhlas, toto je čistá anarchia!
19. december 2015

Andrej

Ľudia sú pohodlní, chcú parkovať priamo pod svojimi oknami. Na inom im nezáleží. Často ide o mladých, ktorí by prešli od auta k domu aj trochu ďalej. Situácia v DNV je však taká, že parkovacie miesta nepribúdajú tak rýchlo, ako si ľudia kupujú autá.
19. december 2015

atómové digitálky

Stratil som zopár 150 tok klincov.Nedajboh aby sa našli v tom trávniku dole hlavičkami. Šak by tam prestali cez ten trávnik jazdiť.
20. december 2015

Ľubica

Možno by bolo pekné a praktické riešenie na toto veľké betónové kvetináče po okraji neželaného vstupu...tiež vidím množstvá mladých ľudí žiť životným štýlom výťah aj dolu schodmi, auto, parkovisko, výťah ...plus len ja, ja, ja, ja, ja... Materiálne vedi ešte nikomu šťastie nepriniesli..a nikdy ani neprinesú..možno prídeme v BA k svetovému extrému, že každý bude mať auto, ale už nebude žiadna zeleň a nikto už ani neodparkuje a ani nezaparkuje a na cestu sa už pre zápchu odvšadiaľ nebude dať už ani dostať...rozhodne tam svojim naladením smerujeme..Rozhodne je už čas na MHD zadarmo a iné bonusy pre tých čo nechodia autami..veľa ľudí nemusí...
20. december 2015

Andrej

"@atómové digitálky" Rozumiem, ide nám o to isté, ale prosím žiadne extrémy. Táto ulica už má svoju smutnú skúsenosť. Som za dobre umiestnený jeden alebo viac stĺpikov a občasnú návštevu mestských policajtov s metrom v jednej ruke a vyhláškou v druhej (pri prechode pre chodcov). Tie stĺpiky by stačilo dať na chodník pri prechode pre chodcov, pretože práve tam je vždy medzera medzi parkujúcimi autami, kadiaľ sa na chodník a preč dostávajú s autami. Je to pekne vidieť aj na fotke. Kvetináče nie. Sú väčšie, určite sú drahšie a skončia neudržiavané.
21. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

jazdenie po trávniku a obchádzanie zábran na chodníku, ako aj parkovanie na chodníku nemôže riešiť MČ.
Stavebnými úpravami sa budeme zaoberať v jarných mesiacoch roku 2016, nakoľko v zimnom období nie je možná ich realizácia.

Obchádzanie zábran vozidlami na tejto plocha je potrebné nahlásiť na Mestskú políciu, MČ nemá právomoci sankcionovať nedisciplinovaných vodičov.

S pozdravom

Ing. Karol Oreský
Vedúci oddelenia výstavby, dopravy a životného prostredia
Miestny úrad Devínska Nová Ves
Novoveská 17/A, 843 10 Bratisla
www.devinskanovaves.sk
21. december 2015

Andrej

Dobrý deň pán Oreský. Ďakujem za odpoveď. Takže až na jar to budete stavebne riešiť?

Nahlasovanie mestskej polícii? Toto "žalovanie" nikto nemá rád a lepšie by bolo systémové riešenie. A samotné zaparkovanie na chodníku je zrejme aj tak v súlade so zákonom.

§ 52, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(2) Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m.
21. december 2015

Nacbo Ynmynona

Ani ja nemam rad zalovanie, ale obavam sa z prave preto to tu vyzera tak ako vyzera. Su tu ludia co zneprijemnuju zivot ostatnym, porusuju zakon a doslova nicia mesto. A potom su tu ti ostatni, ktorym to vadi, ale nechcu "zalovat" lebo sa to nepatri, ale zaroven cakaju ze to niekto vyriesi. Nic v zlom Andrej - v tomto som rovnaky ako vy - tiez nemam rad "zalovanie" tak to skusam riesit tiez cez OPS.

Ake systemove riesenie si predstavujete? Lebo ja za systmove nepovazujem osadenie plotov, stlpikov, kamenov a kvetinacov na vsetky miesta kde sa zmesti auto. Uz teraz mnohi vodici funguju tak, ze autom vlezu vsade kde sa zmestia a je jedno ci je tam trava (https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/23438/parkovanie-uz-aj-v-parku-pri-trebisovskej), krik (https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/21504/parkovanie-v-okrasnych-zahradach-ruzinov-nivy-500bytov?ref=3165119431144974165353E121T4dtoic5TIhUiBNc0UCA6xhpmgWg), stlpiky, prechod, krizovatka bezbarierovy zjazd z chodnika, cyklochodnik atd. Je to smutne, ale som presvedceny ze keby kazdy, kto uvidi taketo chrapunstvo, zavolal policiu, tak zachvilu vecsina jazdi a parkuje vzorne.

Ked niekto robi to co spominate v podnete, nerobi to preto ze by nevedel ze to nemoze, ale preto ze je to arogantny ignorant a vie ze nanho nikto "nenazaluje", lebo "zalovanie" je zle :( Taky si tu pokutu zasluzi.

Jedinym systemovym riesenim by bolo zrusenie svojvolneho parkovania na chodniku a jeho umoznenie len na vyznacenych miestach. Inak si to tu mozme cele ostlpikovat, oplotit, obhadzat velkymi sutrami a kvetinacmi v strede chodnikov... a dokonca ani to nepomoze :(
21. december 2015

jajbolina

Nacbo Ynmynona-súhlasím s tebou, máš pravdu. KONEČNE treba zakázať parkovanie na chodníkoch a ulicich a povoliť parkovanie iba na vyznačených miestach. na Západe je to bežné, aj naši vodiči t tam dodržiavajú, len tu nie sú politici schopní prijať normálny zákon regulujúci parkovanie. S tým súvisí aj parkovacia politika, kde treba jasne stanoviť pravidlo 1 auto na rodinu a firmu, ostatné vysoko zdaniť a peniaze z parkovacej politiky použiť na výstavbu parkovacích domov, záchytných parkovísk a MHD.
05. február 2016

Andrej

Dnes ráno.
31. október 2018

Martin U

Bola tam osadená veľká skala, ktorá už zabraňuje vjazdu na chodník. Myslím že týmto vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania