Vyznačenie Zákazu parkovania

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Martin 19. decembra 2015

Autá parkujúce na parkovisku pred Trenčianskou 54 a 56 častokrát blokujú východ z chodníka na parkovisko, čím znemožňujú prejazd kočíkov a niekdy aj obyvateľov. Veľmi by pomohlo vodorovné značenie, možno aj so stĺpikom, ktoré by tomuto zamedzilo. Vopred ďakujeme. :)

21. december 2015

query

Suhlas s podnetom. Niektori soferi sa totiz spravaju jak telce, bez akehokolvek citu pre okolie, pritom si mozno ani neuvedomuju, ze su v danej lokalite hostia, kedze tam ani nebyvaju, ale blizko mozno pracuju. Nie je to zrovna tento pripad z fotky, kedze tam je priestor, co je dobre. Ale viem si predstavit, ze taketo prietory sa casto zatarasia spomenutymi teliatkami za volantmi.
21. december 2015

Martin

Presne tak. Nie je to pripad z fotky, ale staci ak tam vznikne co len najmensie miesto a uz v nom parkuje auto.
04. január 2016

Martin

Dobry den, mozte mi prosim povedat dovod, preco je tento podnet nerieseny?
Vopred dakujem
04. január 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet má status neriešený, pretože samospráva neodpovedala v 14 dňovej lehote. No stále sa očakáva, že sa samospráva k podnetu vyjadrí.

Zuzana Žurkinová
administrátorka
05. január 2016

Martin

Aha uz rozumiem. Budeme teda cakat, asi sviatky ich zdrzali. Dakujem
07. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na zabezpečenie priechodu chodcov bude navrhnuté vodorovné dopravné značenie V13 Šikmé rovnobežné čiary. Navrhnuté dopravné značenie podlieha odsúhlaseniu v Komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy.



kancelária starostu
10. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

Požiadavky na prístupové cesty pre hasičov stanovuje § 82 vyhl. MV SR č. 94/2004 Z. z. , ktorou sa ustanovujú technické požiadavky na protipožiarnu bezpečnosť pri výstavbe a pri užívaní stavieb:

§ 82
Prístupová komunikácia
(1) Prístupová komunikácia na zásah musí viesť aspoň do vzdialenosti 30 m od stavby a od vchodu do nej, cez ktorý sa predpokladá zásah; ak prístupová komunikácia vedie k rodinnému domu, táto vzdialenosť môže byť najviac 50 m.

(2) Prístupová komunikácia podľa odseku 1 nemusí byť vybudovaná k samostatne stojacej stavbe, ak náklady na jej vybudovanie by boli neúmerne vysoké alebo ak sa nachádza v ťažko prístupnom mieste alebo na odľahlom mieste.

(3) Prístupová komunikácia musí mať trvale voľnú šírku najmenej 3 m a jej únosnosť na zaťaženie jednou nápravou vozidla musí byť najmenej 80 kN; do trvale voľnej šírky sa nezapočítava parkovací pruh.

(4) Vjazdy na prístupové komunikácie a prejazdy na nich musia mať šírku najmenej 3,5 m a výšku najmenej 4,5 m.

(5) Každá neprejazdná jednopruhová prístupová komunikácia dlhšia ako 50 m musí mať na konci slučkový objazd alebo plochu umožňujúcu otáčanie vozidla.

Plk. JUDr. Anna Olbřímková
Vedúca oddelenia požiarnej prevencie
KR HaZZ v Bratislave
22. marec 2016

Martin

Pomohlo, zebra je tam! :) Dakujeme za pomoc a naozaj rychle riesenie. Mame velku radost.
26. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
prikladáme foto .

kancelária starsotu
26. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
prikladáme foto.

kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania