Parkovacie boxy pred priechodom pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení

Rád by som Vás požiadal o odstranenie parkovacích boxov pred priechodom pre chodcov (na oboch stranách ulice) a to z dôvodu bezpečnosti chodcov. Umiestnenie parkovacích boxov menej ako 5 metrov je v rozpore so zákonom o cestnej premávke lebo za stojacim vozidlom nie je vidieť chodec na priechode pre chodcov, špeciálne pokiaľ ide o dieťa. Za urýchlené vybavenie žiadosti ďakujem.

21. december 2015

Lučenič

Všeobecne sa v našom meste primitívne a arogantne ignorujú bezpečnosť a práva chodcov. Fascinuje ma čo všetko sa v EÚ reguluje a pritom v hlavnom meste členské štátu panujú takéto pomery. Asi by takýmto slovenským absurditám ani páni politici a administratíva v Bruseli neverili. Stálo by za to ich konečne oboznámiť s príslušnými ustanoveniami nášho zákona o cestnej premávke. Koniec koncov aj ten sa v tomto prípade porušuje.
22. december 2015

Odpoveď samosprávy

Na ulicu Fraňa Kráľa, ako aj na okolité ulice, sú vypracované projekty "zmeny organizácie parkovania", ktoré sú v súlade s platným zákonom o cestnej premávke a rieši aj zákaz parkovania 5m pred prechodom pre chodcov. Realizácia dopravného značenia podľa týchto projektov je možná v priebehu roka 2016.

Edmund Bombara
Referát dopravy
Oddelenie dopravy, životného prostredia, verejného poriadku a správnych konaní

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava

tel.: +421 2 59 246 264
fax: +421 2 52 920 003
e-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
23. december 2015

Anonymný užívateľ

Presne, ako píše p. Lučenič. Je absurdné, že tzv. Cestný zákon vôbec nerieši parkovanie na chodníkoch pred prechodom a parkovanie na chodníkoch na hranici križovatky kratšej ako 5 m.
Aj parkovanie na chodníkoch by malo byť analogické so zákonom!
Citujem: "Vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou."
23. december 2015

Julius Viršik

Az ked tam budete bývat pochopite, ze tam zaparkovat je katastrofa!!! Akonahle este zrusite nezmyselne koli prechodu parkovacie miesta, situaci bude este horsia!!! Co takto spomalovac pred prechod??? Nepride Vam to ako lepsie riesenie???
23. december 2015

Netro

Vážený p. Viršik. Spomalovač je časť riešenia, ale rozhľad na chodcov to nezlepší. Zákon o cestnej premávke má svoje opodstatnenia a prave preto je zakázané parkovanie pred priechodom pre chodcov, aby bolo chodca vidieť. Predstavte si, že priamo pred priechodom pre chodcov na ul. Fraňa Kráľa stojí auto (vlastne to si ani nemusíte predstavovať, to je realita) a Vaše dieťa ide Puškinovými schodami do školy. Niekto ho zrazí, len preto že mu vo výhľade bránilo parkujúce motorové vozidlo. Ak nemáte dieťa možno si to neviete predstaviť, ale skúste si predstaviť, že Vy zrazíte moje dieťa. Neviem čo by ste robili ak by ste niekoho zrazili/zabili, ale nie je to nič príjemné na psychyku. Tie parkovacie miesta tam nikdy nemali byť vyznačené. To že tam teraz sú je bonus pre vodičov čo tam parkujú, lebo niekto "múdry" na samospráve nechal vyznačiť parkovacie miesto v rozpore s normami a zákonom. Pokiaľ nechcete mať problémy s parkovaním tak (a) nemajte auto alebo (b) parkujte na vlastnom pozemku.
24. december 2015

Anonymný užívateľ

Pán Viršík, hromade narušených "vodičov" ani polmetrový spomaľovač nezabráni v tom, aby tadiaľ neleteli ako ...
15. august 2016

marish

Je polka roka 2016 za nami a s parkovacimi miestami sa stale nic nedeje. Caka sa na silvester alebo na prve umrtie? Budeme z usmrtenia potom stihat vodica, ktory bude iba spoluvinny alebo si k nemu do Leopoldova pojde sadnut aj zopar uradnickov, ktory to miesto schavlili a nasledne aj napriek ziadostiam obcanov neriesili? Som obyvatel tej ulice, mam auto a aj napriek zhorseniu vlastneho parkovania som za urychlene odstranenie tohto nelegalneho stavu, pretoze tento prechod uz nie je o tom ci dojde k nehode ale kedy...
24. október 2016

Anonymný užívateľ

Stále žiadna zmena. Autá parkujú už na oboch stranách ulice pred prechodom. Lampa pri prehode je schovaná v korune stromov, takto po tme je to veľmi zle osvetlené.
25. október 2016

Anonymný užívateľ

Mesto si robí čo chce a protiprávne. Stačí sa ísť pozrieť na Sokolskú pri MZV SR.
Vodorovné označenie parkovacích miest na chodníku je v rozpore so zákonom, lebo tam ostalo voľné miesto pre chodcov iba 120 cm!
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/8173/ministerske-parkovanie-na-sokolskej-ulici
29. december 2016

Anonymný užívateľ

Máme tu koniec roka 2016 a realizácia zmeny značenia nikde. Už aspoň Siemens orezal korunu stromu pri lampe na prechode.
20. júl 2020

Anonymný užívateľ

Parkovacie miesto na pravej strane je už dlhšie zrušené. Na ľavej stane parkovacie boxy nie sú vyznačené, autá tam ale nezvyknú parkovať tesne pred prechodom. Možno by stalo za to namaľovať tam žltú čiaru, tak ako ke to o dva domy ďalej.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania