Zaslepenie skratky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Netro 04. januára 2016

Prosím o zaslepenie Vratňanskej ulice pre automobilovú dopravu, nahradenie značky B37 Iný zákaz značkou B3 Zákaz vjazdu motorových vozidiel a odstránenie značky IP3b Jednosmerná premávka. Nikto, skutočne nikto, nerešpektuje značku Prejazd zakázaný a ulica sa využíva výhradne ako skratka. Prístup na ulicu zdola (od Hlbokej) by zostal zachovaný, tým za nejako dramaticky nezníži komfort obyvateľov, ktorý tam majú parkovisko. Zároveň dôjde k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky, lebo množstvo vozidiel na Vrátňanskej, predovšetkým v ranných hodinách, ohrozuje chodcov prechádajúcich z Fraňa Kráľa na Hlbokú, ako aj zdržuje vozidlá idúce "normálne" naokolo. Odporúčam zabetónovať stĺpiky a počkať kým betón vytvrdne. V križovatke F. Kráľa x Vrátňanská nevyzačovať parkovacie miesto ale V13.

17. február 2016

Netro

Každý deň sa tam opakuje ohrozenie chodcov vo vozovke, keď desiatky vodičov ignorujú značku "Prejazd zakázaný". Vzhľadom k tomu, že na Vratňanskej ulici sa NEnachádza chodník, pohyb chodcov je tu nebezpečný. Malo by byť v záujme samosprávy uprednostniť chodcov pred vodičmi porušujúcimi zákon 8/2009. Tiež by malo byť v záujme majiteľa budovy, ktorá ma na ulici zriadené parkovisko, aby tam nechodilo toľko vozidiel, ktoré môžu v úzkej uličke poškodiť parkujúce vozidlá. Ulicu treba zaslepiť v križovatke s Fraňa Krála pre motorovú dopravu a ponechať len vjazd motorových vozidiel z Hlbokej. Pre peších a cyklistov by sa ulica stala pokojnejšou a bezpečnou skratkou k zástavkám MHD na SAVke.
22. február 2016

Odpoveď samosprávy

Na vyriešení podnetu sa pracuje, ďakujeme za trpezlivosť

Edmund Bombara
Referát dopravy
Oddelenie dopravy, životného prostredia, verejného poriadku a správnych konaní

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
31. máj 2016

Netro

nonstop tadial chodia
24. september 2016

Svetlana

Pre nás (obyvateľov domu Fraňa Kráľa 24) je toto riešenie neprijateľné, nakoľko z Vrátňanskej ulice máme vjazd na dvor, kde parkujeme svoje autá. Ak by aj bol možný prístup z ulice Krížkova (kde je momentálne značka zákaz vjazdu), tak to autami na dvor nejako nevytočíme, hlavne ak budú oproti vjazdu parkovať autá pred Indickou ambasádou - rezidencia.
Samozrejme úplne súhlasím s tým, prejazd cez ulicu Vrátňanská sa ustavične porušuje. Policajti by sa tam mohli postaviť každé ráno a myslím, že by si tam vyzbierali na pokutách aj na vianočné bonusy na dva roky dopredu (ak by vodičov len neupozorňovali).
26. september 2016

Netro

Stĺpiky, ktoré by znemožnili prejazd (tranzit) by bolo možné osadiť napr. v úrovni toho obrubníku (medzi Indickou rezidenciou a žltým domom), čiže vjazd i výjazd obyvateľov Fraňa Kráľa 24 a Indickej rezidencie by sa riešil zvrchu (od Fraňa Kráľa) a zvyšok územia by bol obsluhovaný zdola (od Križkovej)
09. máj 2019

Gizela Juroleková

rieši sa toto nejako? nemôžu sa nasadit vysuvacie stlpiky pre obyvatelov?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania