Ochrana zelene a chodcov - stĺpiky proti vjazdu áut na chodník

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Netro 04. januára 2016

Žiadam o odstránenie asfaltových nábehov z chodníka, ktoré zjednodušujú vjazd vozidiel do priestoru koreňového systému stromu a sústavné vedomé ničenie zelene. Prosím o osadenie regulačných kolíkov, ktoré zabránia vozidlám vjazd a státie na chodníku. Vjazdom na chodník dochádza k ničeniu zelene a ohrozeniu chodcov (viď foto 2). Autá nemajú čo parkovať na chodníku, nech parkujú na nedaľekom parkovisku pri FIliálke.

04. január 2016

Jakub

Ako tak pozeram, vy by ste vsade len stlpikovali a ked uz je to aj ostlpikovane aj to sa vam nepaci. A co tak zuzit chodnik a spravit parkovacie miesta? Potom vas uz auta nebudu "ohrozovat" lebo nebudu musiet na ten chodnik vychadzat.
04. január 2016

Netro

Bohužiaľ Jakub, chodníky sa stali nebezpečným miestom pre pohyb ľudí (špeciálne detí, seniorov a postihnutých), preto vkladám nádeje do stĺpikov, ktoré sa mi inak vôbec nepáčia a tiež zužujú chodníky, ale lepšie ako autá, ktoré ich zužujú... stĺpiky sa aspoň nepohybujú, Fotografia č. 2 ukazuje ako autá vchádzajú na chodník a zaberajú tým ceôú šírku. Vy by ste svoje dieťa pustili samé po takomto chodníku kde ho môže zraziť auto?
No a to je vrchol čo sa deje s tou zeleňou.
Prečo zužovať chodník a znižovať komfort chodcov?? Chodník na Šancovej bol navrhnutý a postavený pre chodcov, nie pre parkovanie motorových vozidiel. Na parkovanie slúži niektoré z mnohých parkovísk v okolí (Filiálka, Istropolis, Tržnica, Kukučinova a pod.).
04. január 2016

Jakub

Ja som vodič aj chodec, vy ste predpokladám len chodec poprípade sviatočný vodič a nemyslím si, že tým, že parkujú autá na chodníku a nechajú dostatok miesta je komfort mňa ako chodca znížený. To že autá parkujú na zeleni sa dá jednoducho vyriešiť. Zavoláte zopár krát 159 a už tam parkovať nebudú. Poprípade sa dajú vyznačiť parkovacie miesta tak, aby tak neparkovali. Škoda, že všetky tie parkoviská sú platené. Ľudia, ktorí tu bývajú, sa vám poďakujú ak by tomuto mesto vyhovelo. A len tak mimochodom, to že nejaké auto vyjde na chodník neznamená, že vás ešte ohrozuje. Ok, beriem váš názor, vedzte však, že sú tu aj názory iných občanov, ktorý sú proti a aj to je jeden z dôvodov prečo vám mesto v tomto nevyhovie ( aspoň si to teda osobne myslím).
27. január 2016

hahahah

jakub ma pravdu, kde maju vodici parkovat? ked si raz NETRO kupi auto, tak to snad pochopi
03. november 2023

Martin Uváček

Vyriešené zákazom parkovania na chodníkoch od 1.10. Inde na ulici je povolené parkovanie na chodníku značkami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania