Presun odhrnutého snehu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Uzavretý
meno
Ľubica 05. januára 2016

Chcela by som sa opytat na moznost umeleho zasnezovania kopca pre deti, na sposob, ze by odhrnuty sneh z blizkych chodnikov posluzil na doplnenie snehu chybjuceho na kopci. Mohol by sa nahrnut do akejsi zasoby za kopec na sankovanie pre deti k plotu ZUS na Uhroveckej, kde uz verim, ze by rodicia a tu sa sankujuce deti si ho vedeli popresuvat tam, kde ho uz nemaju. Snehu je v BA malo a casto sa opakuje situacia, ze na tamto kopci deti snakuju na hline a pritom su chodniky po DNV neodhrnute. Zaroven uzitocna recyklacia a ekoriesenie by to bolo. Zasnezuje sa v Tatrach preco nie tu v DNV?

06. január 2016

Ľubica

Po dehonestujúcich komentároch na tento príspevok upresňujem dotaz, ak by sa našla aktívna skupina rodičov, ktorá by chcela dopĺňať sneh na kopci, prípadne prevádzkovať zabudnuté ihrisko na korčuľovanie a liať tam vodu. Aké by boli vlastne jej možnosti a limity zo zákona, lebo dnes je trestné aj sadiť strom a aj kedysi sa ihrisko na korčuľovanie budovalo za spolupráci so samosprávou. Dnes sa veci pomaly nedajú zorganizovať inak ako po FB, kedysi boli v každom vchode aj 10 detí a hlavne deti aj vedeli čo je to sneh...dnes už je to v BA rarita a preto ak je pre niekoho predĺžiť detskú radosť hlúpe...určite tiež nikto nečaká snežné delo...ani, že to má lopatovať starosta...
01. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

presun snehu nie je z kapacitných dôvodov možný, nakoľko správca v čase keď napadne sneh je povinný v prvom rade zabezpečiť zjazdnosť a priechodnosť komunikácií - ciest a chodníkov.
Jediné riešenie je svojpomocne si zabezpečiť zasnežovanie svahu.

S pozdravom


Ing. Karol Oreský
Vedúci oddelenia výstavby, dopravy a životného prostredia
Miestny úrad Devínska Nová Ves
31. október 2018

Obyvatelka DNV

tento podnet treba tiez uzavriet, jednak tu bola odpoved z MU, jednak ta ziadost je uz v prvom rade nerealizovatelna a jednak je sneh davno roztopeny aspon 20 krat :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania