Premnožené holuby z Cvernovky zamorujú okolie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
BaNi 05. januára 2016

Premnozene holuby z Cvernovky zamoruju okolie - Parickova, Kosicka, Dulove nam. Prosim, zaistit napravu. Dakujem.

07. január 2016

Jaro

Ako si predstavujes zaistit napravu? :-)
15. január 2016

Klára

To by aj mna zaujimalo :)
26. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
V zmysle §4 ods.1 Všeobecne záväzného nariadenia Mestskej časti Bratislava – Ružinov č.1/2003 o dodržiavaní čistoty a poriadku, „Za čistotu a poriadok na verejných priestranstvách a vo všetkých nehnuteľnostiach nachádzajúcich sa na území mestskej časti zodpovedá ich vlastník (správca), užívateľ alebo správca dane z nehnuteľnosti, ktorý je povinný bezodkladne odstrániť znečistenie“. Zároveň v zmysle §5 ods.4 „Vlastník, správca alebo užívateľ nehnuteľnosti je povinný udržiavať v čistote pás pozemku o šírke 2 m priliehajúci k nehnuteľnosti“.
Z dôvodu, že sú holuby usídlené, resp. hniezdiace na jednotlivých bytových domoch, ochranu pred nimi si musia zabezpečiť vlastníci bytov na vlastné náklady. Mestská časť odporúča neprikrmovať vtáky, nerozhadzovať jedlo na verejnom priestranstve, prípadne pravidelne udržiavať neobývané byty (balkóny).

Pre informáciu Vám uvádzame, že v zimnom období holuby nachádzajú útočisko v mestách a v lete sa sťahujú do prírody. Preto to vytvára dojem, že ich je v meste viac.


kancelária starostu
28. január 2016

Nivy

tak nech si kúpia služobnú mačku :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania