Ucpaný odtok na Jelačičova/Záhradnícka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Michal Králik 07. januára 2016

Po nedávnej rekonštrukcii "zjazdu" z chodníka na križovatke Jelačičova/Záhradnícka (pri lekárni) zostal totálne ucpatý odtok/kanál. Pri daždi sa tu preto tvoria dosť veľké mláky.

12. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Uličný vpust bol zaradený do harmonogramu prác na vyčistenie v termíne do 31.1.2016.


kancelária starostu
18. január 2016

Michal Králik

Ďakujem za rýchlu odpoveď...potom prosím zaraďte aj vpust na druhej strane cesty, tiež je celý ucpatý...
03. február 2016

Michal Králik

Vážená kancelária starostu,

chcel by som len pripomenúť. že podľa Vašej odpovede mal byť vpust vyčistený v termíne do 31.1.2016, to sa však nestalo. Nechcem hneď maľovať čerta na stenu, ale mám pocit, že opäť máme dočinenia s lajdáckosťou dodávateľských firiem a nedostatočnou kontrolou zo strany mestskej časti/mesta.

S pozdravom,

Michal Králik
10. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 3.2.2016 pracovníci RP VPS vpust mechanicky vyčistili.

kancelária starostu
10. február 2016

Michal Králik

Podľa kancelárie starostu boli 3.2. vpusty mechanicky vyčistené pracovníkmi RP VPS (čo vlastne znamená RP VPS??). Dnes (utorok 10.2.) som išiel okolo a miesto vyzerá tak ako dokumentujú priložené fotky. Silne pochybujem, že by sa vpusty za týždeň opäť kompletne ucpali. Skôr mám podozrenie, že dodávateľ vykázal práce a mestská časť ich bez akejkoľvek kontroly prevzala.
10. február 2016

Michal Králik

Ďakujem za odpoveď milá kancelária starostu, no skutočná situácia je zachytená na fotografiách v aktualizácii podnetu..:-/
19. február 2016

Boris

Pracovníci RPVPS (Ružinovský podnik verejno-prospešných služieb), vykonali ručné vyčistenie kanalizačných vpustí/kanálov (vybratie poklopu kanálu, vybratie a vyčistenie zberného koša na nečistoty vo vnútri kanálu, vrátenie poklopu na svoje miesto), ktoré sa vykonáva vždy prvotne skôr ako tlakové čistenie. Problém prečo voda neodteká nie je vo vpusti, ale v potrubí kadiaľ voda odteká. Preto RPVPS zabezpečí tlakové prečistenie kanálov, ktoré by malo konečne zabezpečiť odtekanie vody.
19. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tak ako sme uviedli vo svojej odpovedi zo dňa 10.2.2016 uličný vpust bol mechanicky vyčistený . Mechanické vyčistenie znamená nadvihnutie uličnej mreže, vysypanie zberného koša a ručné vyčistenie priestoru vpustu. Vzhľadom k tomu, že problém s odtokom naďalej pretrváva boli uvedené vpusty zaradené do harmonogramu prác na tlakové prečistenie v mesiaci marec 2016. Tlakové prečistenie znamená vyčistenie prípojky dažďovej kanalizácie tlakom vody až po zaústenie do hlavnej kanalizácie.



kancelária starostu
29. december 2017

Jozef

Neodtekajúca voda z prechodu na Jelačičovej

Na prechode na križovatke Jelačičova/Záhradnícka je zle vyspádovaná voda a na oboch stranách bezbariérového prechodu sa tvoria počas dažďa obrovské mláky. Chodník je často neprechodný pre neinvalidov, nie to ešte pre ľudí s obmedzenými schopnosťami pohybu.
10. január 2018

Jozef

Voda na prechode pre chodcov

Pri každom daždi je prechod na Záhradníckej/Jelačičovej nepriechodný pre peších, pretože sa tam zachytáva voda a neodteká.
04. marec 2018

Veronika Pizano

Upchate kanalove vpuste

Vpuste na oboch stranach priechodu su upchate, ked prsi, tvoria sa obrovske kaluze a chodci musia obchadzat mimo priechodu.
06. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Pekný deň.

Ďakujeme za podnet..

MČ Bratislava Ružinov zadala podnet dodávateľovi na vyčistenie.

S pozdravom

Kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania