Doplnenie smetiakov na Karloveskú

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
WhenTheLeveeBreaks 07. januára 2016

Prosím o zváženie inštalácie smetiakov na chodník z Karlovej Vsi do Dúbravky popri Karloveskej a Kuklovskej. Po celej trase vyznačenej na priloženej mape červenou čiarou nie je ani jeden smetiak. Akurát na obratisku električiek je kontajner DPB a pri Okresnom riaditeľstve PZ v Dúbravke je smetiak Zelenej hliadky.

08. január 2016

Xena

Povazujem to za dobry napad
11. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

naco tam mat smetiak..na vase obaly na lizatko alebo keksik? predsa to je nerozumne..
je kopec nenormalne postavených smetiakoch pre psov v celej KV a DD a na chodníkoch a kontajnery tiez nerozumne blokuju cesty a chodniky...
11. január 2016

WhenTheLeveeBreaks

Tym obalom lizatka alebo keksiku ste to trafili uplne presne. Aj s tym, ze je to nerozumne a clovek by si to kludne vo vrecku mohol doniest az domov. Ale mesto nie je vysokohorska chata, z ktorej nielen, ze si odnesiem spat vlastne smeti, ale este kludne znesiem aj nejake dalsie. Teda, ludia sa zjavne nespravaju rovnako a v meste hadzu smeti na zem, ak nemaju v rozumnej dostupnosti smetiak.

Pekna analyza toho, co sa da najst na zemi je tu:

http://zelenahliadka.blog.sme.sk/c/378465/co-nam-vypadava-z-vrecak-na-ulicu.html

Uznavam, ze tato cast Karloveskej nie je tak frekventovana ako v clanku spominana Riazanska, ale spolu s M.Schneidera-Trnavskeho uz je to celkom pekne dlhy usek, kde nie je nic, ani jeden kontajner, ani jeden smetiak.

Ale aby to nevyznelo, ze mi ide naozaj iba o obaly z kexikov...mam psa, po ktorom na vychadzkach zbieram. A ten pocit, ked to po nom pozbieram niekde kusok za obratiskom v smere do Dubravky, zaviazem sacok a viem, ze sa mi bude hompalat na ruke este celu cestu k IMETu, celu cestu naspat po druhej strane pri Rosnicke a prvy smetiak najdem az v Parku SNP je naozaj "uzasny". Myslim si, ze je vela psickarov, ktori tu predstavu nezvladnu a nechaju to radsej tak a nepozbieraju nic.

Sam pisete, ze inde v KV a DD su smetiaky rozostavane nenormalne. Suhlasim s Vami, ze su miestami naozaj zbytocne nahusto. Mozno by aspon jeden takto duplicitny mohli dat na pesiu "vypadovku" z KV.

Kazdopadne ide z mojej strany iba o navrh, resp. prosbu o zvazenie. Ak ludia, ktori o tom rozhoduju a ktori (dufam) maju aj data o znecisteni jednotlivych lokalit usudia, ze je tam smetiak zbytocny, tak tam skratka nebude. To, ze pri OR PZ v Dubravke pribudol nedavno smetiak Zelenej hliadky naznacuje, ze nejaky "dopyt" po smetiakoch tam bol.
13. január 2016

Ľudmila

Uzemie patri mestu. V minulosti to bolo horsie. Prechadza sa tam vela ludi a kose su potrebne.
21. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Mesto uskutočnilo pasportizáciu smetných košov a nakúpilo nové. Chce posilniť tie časti mesta, ktoré sú frekventované a kde treba posilniť počet košov. Úsek na ktorý upozorňujete nepatrí práve tým najvyťaženejším a mesto rieši práve tie časti, ktoré sú kritické. Nevylučujeme do budúcnosti, že sa budú riešiť aj tie menej frekventované úseky.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
21. január 2016

WhenTheLeveeBreaks

Ďakujem za reakciu oddelenia komunikácie a marketingu. Chcel by som sa doplňujúco spýtať, či je spomínaná pasportizácia niekde dostupná. Nemyslím si, že sa všetko musí nutne riešiť novými košmi. Pasportizácia určite ukázala aj miesta, kde sú zbytočne nahusto...

Ale ok, ak z nej vychádza, že tu koše netreba, tak asi netreba. Skúsim zistiť od Zelenej hliadky, aké majú skúsenosti so zapĺňaním ich koša pri OR PZ v Dúbravke...
04. február 2016

Ignác gwsssc

Ak sa cokolvek sa chcete "pytat" musite pouzit 211/2000 Z.z, staci emailom. Inak neni sanca na odpoved.
04. február 2016

WhenTheLeveeBreaks

Ignác gwsssc, dakujem za pripomenutie. Mate uplnu pravdu a prislo mi z toho trosku smutno.

Samosprava moze robit vsetko, co jej zakon nezakazuje (na rozdiel od statnych uradov, ktore mozu robit len to, co im zakon explicitne dovoluje) a tak som si naivne myslel, ze ked komunikuju cez tento portal, tak maju o komunikaciu zaujem a na spominanu pasportizaciu ma nasmeruju.

Mozem si to skusit vypytat cez 211ku, ale ked sa presne netrafim do nazvu toho dokumentu, tak mi mozu odpisat, ze takym niecim nedisponuju. Alebo sa v tomto mylim? Nemam s tou 211 zatial velke skusenosti...

Rozmyslam, ako dlho by u nas v dome vydrzal spravca, ktoremu by sme nemohli normalne napisat mail alebo zavolat a poprosit ho o informaciu suvisiacu s hospodarenim a spravou domu. Asi dlho nie, ak by som sa pri kazdej trivialnej komunikacii musel opierat do paragrafov... a magistrat je to iste vo vacsom. Je to (aj) mnou platena sluzba spravy mesta.
13. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
13. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na týchto úsekoch sa pohybuje málo chodcov, preto považujeme osadenie košov za neefektívne.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania