Výhľad pri výjazde z garáží na Pribišovej


V riešení
meno
Daniela 16. januára 2016

Takýto "výhľad" má vodič auta, vychádzajúceho z garáží na Pribišovej 4. Ak nezavadzia nevhodne - na šrafovaní a pri žltej čiare - umiestnený kontajner na stavebný odpad, tak zavadzajú autá zaparkované pred šráfovaním...

19. január 2016

Admin BA-Karlova Ves

Uvádzam časť odpovede pána Pavla Vrabca z Oddelenia opravy a životného prostredia MiÚ Bratislava - Karlova Ves, ktorú mi poslal v rámci e-mailovej komunikácie: "stavebník dostal za veľkoobjemový kontajner blokovú pokutu, podľa jeho vyjadrenia bude dnes odstránený".

V prípade odfotených vozidiel máte možnosť privolať Mestskú políciu (na tel. č. 159), keďže, napríklad, strieborná Škoda Fabia stojí v zákaze zastavenia a modrá Škoda Felicia svojím parkovaním porušuje § 25 odst. 1 písm. u) Zákona o cestnej premávke č. 8/2009 Z.z, ktorý zakazuje státie "na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest".

Michal Molčányi
administrátor Odkazu pre starostu pre Bratislavu - Karlovu Ves
20. január 2016

Daniela

Dovolím si nesúhlasiť s "ponukou" pre vodičov (ktorí pri výjazde z garáže nič nevidia) privolať MsP: Myslím, že vrámci svojich kompetencií a prevencie by mala MsP takéto porušenia zákonov riešiť priebežne (počas svojich "pochôdzok") a bez potreby konkrétnych podnetov.
21. január 2016

Michal Molčányi

Veľkokapacitný kontajner bol presunutý.
28. január 2016

Michal K.

zial, mestska policia neriesi sama od seba prakticky nic, musia dostat podnet. pochodzky nerobia, len sa prevazaju v aute, ked ich zavolate.
12. február 2016

Daniela

Podľa upresnenia MsP riešenie takýchto porušení dopravných predpisov už nie je v ich kompetencii, ale v kompetencii dopravnej polície.... Možno by pomohlo, aby MČ ako vlastník/správca komunikácie obnovila vodorovné dopravné značenie - šrafáž, žlté čiary a priechod pre chodcov.
17. február 2016

Daniela

Ako je už uvedené v komentároch, možno by stačila preventívna činnosť polície a obnoviť vodorovné dopravné značenie - šrafáž, žlté čiary i neďaleký priechod pre chodcov... Som zvedavá, čo nám prinesie referendum o parkovaní a prípadné zavedenie novej parkovacej politiky v Karlovej Vsi. Len tak mimochodom - ten Renault tam parkuje už cca tretí deň.....
28. apríl 2016

Daniela

Žiaľ, nič sa nezmenilo. Autá blokujú výhľad naďalej a parkujú tam, kde nemajú. Privolaná polícia sa ma spýtala, že aké konkrétne predpisy vodiči áut porušujú.... Zaslala som podnet na obnovu vodorovného dopravného značenia priamo na MČ. Som zvedavá, ako to dopadne.
22. január 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA IV popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Pribišovej ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
24. august 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Karlova Ves
24. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zákon o cestnej premávke (zákon č. 8/2009 Z. z.) jasne definuje kde môže vodič zastaviť a stáť. Samospráva zodpovedá len za dopravné značenie na komunikáciach, ktoré má odovzdané do správy. Z fotografie je vidno, že zvislé dopravné značenie je na mieste osadené a zároveň ide o učebnicový príklad nesprávneho parkovania pred objektom (vjazd, výjazd z garáže), kedy má občan právo (povinnosť) pokiaľ je obmedzovaný neodkladne zavolať MsP a tá podnet vyrieši. Každý vodič vie, že porušuje zákon ak parkuje vo vzdialenosti menej ako 5 metrom pred priechodom pre chodcov. Nesúhlasíme preto s preposlaním podnetu na MÚ Karlova Ves.

S pozdravom
Kto? Mestská polícia

Bc. Michal Klaučo
oddelenie dopravy a životného prostredia

Tel.:00421 2 70711273

Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
24. august 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
13. september 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Ing. Marta Urbanová
Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
04. máj 2022

Daniela

Dobrý deň,

neviem, či sa situácia na výjazde z garáže zmenila. Na DD nebývam už vyše troch rokov. Za mňa môžete podnet označiť ako vyriešený :-) Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania