Parkovanie na chodníku na Borskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
U NAS TAKA OBYCAJ 18. januára 2016

Pracovnici firmy SWAN pravidelne parkuju spôsobom primeranym metodam....

19. január 2016

Ľudmila

Neviem, či sú to len zamestnanci tejto firmy.
Chodci a trebárs aj mamičky s kočíkmi tu DLHODOBO nemajú šancu. Je to arogancia. Nie je dodržaný ani povinný priestor pre chodcov. A vyššie majú parkovisko....
19. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

kontaktoval som recepciu swan.. dufam ze urobia opatrenia..

nakolko cez den su tieto auta v danej lokalite takto parkovane dam mi za to ze to su zamestnanci
20. január 2016

Ignác gwsssc

- Tu by mozno naozaj pomohlo volat policajtov, pretoze auta nenechali 1.5 metra
- Musite sa pripravit na sikanu so strany policie, a ze vam povedia ze mate ist po chodniku na druhej strane cesty (Ze to je v krizovatke nepomoze, vyklad ustanoveni zakona podla MV SR tu: http://de.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV )
- Ziadajte MC o osadenie znacky Zona - statie povolene len na vyznacenych miestach http://i.sme.sk/cdata/1/51/5190091/01.jpg a o korektne vyznacenie parkovacich miest
- Osadit B 3 "Zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel" nema asi zmysel.
- Ustanovenia zakona o cestnej premavke podla policajtov platia len na ceste a podla policajtov je cesta len vozovka.
- Mozete MC ziadat o osadenie slpikov ci inych pevnych zabran medzi chodnik a vozovku...
20. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

dakujeme fundovanym napadom dufam ze sa budu kompetentni podnetom takto aktivne zaoberat v prospech bezpecnosti a poriadku...
20. január 2016

Ľudmila

Na doriešenie prípadu bude treba mať vysokú mieru asertivity.
20. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

a hlavne viacej podpory od rezidentov..
20. január 2016

Ľudmila

Áno. Ľudia/spoluobčania/rezidenti frflú, že sa im niečo nepáči - ale len v súkromí. Je málo takých, ktorí sa snažia problém vyriešiť.
20. január 2016

Ľudmila

Počkáme si na reakciu samosprávy.
21. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pokiaľ ide o samotnú Borskú ulicu, v minulom roku tu naše hliadky riešili 158 rôznych priestupkov, medzi ktorými boli aj priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Podobne to bolo aj na Fadruszovej ulici. Problematiku parkovania motorových vozidiel na chodníkoch upravuje zákon o cestnej premávke, konkrétne § 52 ods. 2. Pokiaľ však ide o podobné prípady odporúčame občanom o nich informovať mestskú políciu na čísle 159 a prostredníctvom najbližšej voľnej hliadky budú tieto podnety preverené a v prípade porušenia zákona riešené v zmysle zákona.

Pozdravujem

P. Pleva
hovorca
Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy

[email protected]
21. január 2016

Ľudmila

Vdaka za informaciu, pan Pleva.
22. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

hodnotnejsiu info dal pan ignac .. hovorca sa odvolava na nefunkcnost a obtazovanie obyvatelov volaniami policie a iných organov.. takto to nema fungovat ..
22. január 2016

Ľudmila

Mate pravdu. Islo mi o to, ze sa ozval. Asi som to zle naformulovala.

Dnes rano pred siedmou tam stali auta ako obvykle. Nic sa nezmenilo.
22. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

poprosim stanovisko samospravy..nakolko odpoved hovorcu nie je pomoc obcanovi
22. január 2016

Ignác gwsssc

Nerozumiem co je na tomto podnete vyriesene, Odkaz pre starostu? Zadavatel, povazujete to za vyriesene? Ved to je absurdne.
22. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

kontaktoval som
policiu
[email protected] ([email protected])
hovorcu
[email protected]
swan
[email protected]

verim ze ako obcan dostanem nie jalovu odpoved ale vyriesenie problemu
25. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

na rade je swan?
26. január 2016

MOSES a jeho druzina

pokracovanie parkovania....
26. január 2016

Ignác gwsssc

Stale nerozumiem co je vyriesene. Zabezpecila MC chodnik pre chodcov? Osadila MC zabrany? Osadila MC znacku zony? Ako MC "vyriesila" podnet?
26. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

zacal som sa drzat odpovede hovorcu MP.. a budem denne uvadzat aktualnost stavu ulice..
26. január 2016

Peter Oravec

Prosím administrátora tohto podnetu, aby tu jasne napísal dôvod, pre ktorý tento podnet označil ako vyriešený. Ďakujem.
26. január 2016

Admin KV

Dobrý deň, pán Oravec,

podnet bol označený ako vyriešený, pretože Mestská polícia naň poskytla odpoveď, v ktorej odporučila občanom kontaktovať ju v prípade aktuálnej potreby telefonicky. Komunikácia medzi našim portálom a Mestskou políciou nie je na takej rýchlostnej úrovni, aby na základe uverejnených podnetov mohli príslušníci MsP okamžite zasiahnuť v teréne a sankcionovať vodičov zdokumentovaných vozidiel.

S pozdravom,

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
26. január 2016

Peter Oravec

Vážený pán Molčányi,
odpoveď mestskej polície, v ktorej odporučila občanom kontaktovať ju v prípade aktuálnej potreby telefonicky, je veľmi všeobecná a prakticky sa týka každého podnetu na autá parkujúce v rozpore so zákonom. Vzhľadom na to je každý podnet týkajúci sa áut parkujúcich v rozpore so zákonom (napríklad na chodníku bez toho, aby nechali voľnú zákonnú 1,5 metrovú šírku chodníka) v podstate zbytočný a dopredu vyriešený poukazom na to, že občania môžu/majú kontaktovať mestskú políciu. Logickým následkom tejto úvahy je, že by ste mali každý podobný podnet v podstate v okamihu jeho zadania občanom označiť ako vyriešený, pretože paušálne platí: ak auto parkuje v rozpore s predpismi, treba volať mestskú políciu. Budete uplatňovať tento postup? A ak nie, prečo nie?
Ďakujem za odpoveď.
S pozdravom.
26. január 2016

Ľudmila

Vo vseobecnosti by mal byt podnet oznaceny ako vyrieseny, ak dojde k viditelnej naprave stavu.
Odpoved samospravy/ Mestskej policie je len odpoved v ramci diskusie.
26. január 2016

Ľudmila

Bolo by dobre vediet, ake opatrenia boli prijate v danej veci. A tiez ako sa bude kontrolovat ich plnenie.
26. január 2016

Admin KV

Vážený pán Oravec,

súhlasím s Vaším komentárom. Podnety, ktorých obsahom je "len" upozornenie na nezákonné parkovanie vozidiel nepatria veľmi na náš portál. Výnimkou sú podnety, v ktorých zadávatelia zároveň predstavia návrh na vybudovanie nejakých fyzických zábran voči nezákonnému parkovaniu; a výnimkou sú tiež podnety, v ktorých zadávatelia uvádzajú, že Mestskú políciu na dané miesto v minulosti viackrát volali, ale problém sa nepodarilo z nejakého dôvodu napriek tomu vyriešiť.

V tomto zmysle pri každom podnete, v ktorom zadávateľ len upozorňuje na porušovanie cestného zákona, kontaktujem dotyčného zadávateľa s odporúčaním, aby najprv vyskúšal na dané miesto privolať Mestskú políciu (a až po vyhodnotení tohto riešenia a jeho účinkov pridával podnet na náš portál). Robím tak z toho dôvodu, že tento spôsob riešenia považujem za najúčinnejší a najvhodnejší. Napriek tomu, že som jedným z adminov OPS, nemyslím si, že náš portál je najvhodnejším prostriedkom na riešenie všetkých problémov verejného priestoru.

Opísaný prístup uplatňujem v Karlovej Vsi od septembra 2014, kedy som sa v tejto MČ stal adminom a rovnako som postupoval aj v prípade tohto konkrétneho podnetu. Zadávateľ tohto podnetu však nesúhlasil s mojim odporúčaním volať MsP a žiadal, aby bol podnet zverejnený.

Ďakujem za Váš príspevok.

S pozdravom,

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
27. január 2016

MOSES a jeho druzina

pokracujeme..
27. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

obavam sa ze bude tato problematika volania MP ... bude zatazou hlavne vreciek ilegal parkujúcich.. pricom staci urobit ako to spravila nedaleka skolka.. velka skala..zabrani autam parkovat na chodniku tak aby sa nedalo vôbec obist... na druhu stranu...
27. január 2016

Peter Oravec

Pán Molčányi,
ďakujem za odpoveď. To, čo píšete, znie rozumne.
Napriek tomu musím k tomu dodať dve poznámky:
1. Takto, ako ste opísali (teda že kontaktujete pred zverejnením takýchto podnetov zadávateľa), postupujete zrejme iba Vy a na základe svojho vlastného rozhodnutia. Nebolo by preto dobré sa zamyslieť, či by informácia o nevhodnosti takéhoto typu podnetov pre OPS nemala byť niekde na portáli OPS uvedená tak, aby zreteľne a jasne vyjadrovala názor portálu OPS, resp. odporúčanie, aby sa pri takýchto podnetoch zadávateľ obrátil priamo na MsP?
2. Aj z hľadiska štatistiky riešenia podnetov takéto podnety skresľujú štatistiku, pretože sú vlastne obratom označené ako vyriešené, aj keď všetci vieme, že vyriešené nie sú. V štatistike sa však takýto podnet objaví v kolónke vyriešený a vlastne tak štatistiku skresľuje. Verím, že nie je snahou OPS dosahovať "dobré" štatistiky aj cestou umelého zvyšovania počtu "vyriešených" podnetov. Už som na inom mieste navrhoval zavedenie ďalšej kategórie, napr. "vyhnité" pre podnety, ktoré samospráva ani nikto iný nevyriešil, ale proste iba sami zanikli (zbúraním budovy, roztopením snehu, zrušením cesty...). Tu by som tiež navrhoval zaviesť novú kategóriu, napríklad "v rámci portálu OPS neriešiteľné".
S pozdravom
27. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

ak si vsimnete fotky, tak to iste auto tam stale stoji.. den co den..aj ked je podnet hlaseny MP
27. január 2016

dood

Uz tu prestante pisat hluposti a nech mi obcan ktory dal podnet vysvetli, ako by chcel ten chodnik vyuzivat? Ten chodnik totiz nikam nevedie. Preto je tak masivne vyuzivany na parkovanie.
27. január 2016

Admin KV

Ďakujem, pán Oravec. K Vašim dvom poznámkam:

1. Súhlasím s Vami, že podobnú informáciu o (ne)vhodnosti využitia nášho portálu by bolo dobré niekde na stránke viditeľne zverejniť. Budem o tom diskutovať s našim vedením.

2. Keď OPS tvorí výročné vyhodnocovanie práce samospráv, body za riešenie podnetov sú prideľované podľa náročnosti riešenia jednotlivých podnetov. To znamená, že napríklad vykonaná oprava cesty získa viac bodov než poskytnutie písomnej informácie. Hodnotenie by tak malo byť spravodlivé a malo by odrážať rozdielnu náročnosť riešených podnetov. Nemám vedomosť o tom, že by niekto z OPS umelo vylepšoval štatistiky.
Pri podnetoch, ktoré sa vyriešili takpovediac samé, postupujem takým spôsobom, že ich síce označím ako "vyriešené", ale zároveň zmením zodpovednosť za riešenie na "Iné", čím žiadny zo subjektov samosprávy nezíska za vyriešenie plusové body.

S pozdravom,

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
27. január 2016

Ľudmila

Ad: dood
Predstavte si, ze vedie. Za domom na Pupavovej je pekna plocha na prechadzky. Chodnik vedie ku schodom smerom do Liscieho.
Chodia sem mamicky s kocikmi, deti, mladi ludia, starsi aj dochodcovia.A takisto psickari.
A parkujuci spoluobcania maju povinnost zo zakona dodrziavat povinnu vzdialenost 1,5 m.
27. január 2016

Peter Oravec

Pán Molčányi,
ďakujem za odpovede.

Pán dood,
k Vám iba krátko. Skúste začať ústavou, potom napríklad pojmom "právny štát", následne môžete prejsť povedzme k ústavnej zásade civilizovaných štátov, že "štátne orgány môžu konať iba to, čo majú uložené zákonom. kým občania môžu konať všetko, čo nie je zákonom zakázané", potom môžete plynulo prejsť na Zákon o cestnej premávke č. 8/2009 Z. z., v ňom napríklad § 25 ods. 1 písm. q), a vykonávaciu vyhlášku k tomuto zákonu č. 9/2009 a tak sa postupnými krokmi iste aj sám dopracujete k odpovedi na svoju otázku. Držím palce, raz sa to musí podariť. :-)
27. január 2016

dood

p.Oravec,

to co v tomto pripade absentuje nie je znalost zakona ale zdravy rozum.
No to sa nemusi podarit nikdy.
Ak raz totiz nieco stratilo zmysel (a ten chodnik opakujem zmysel nema) pretoze jeho jedna strana
konci cestnou komunikaciou bez prechodu pre chodcov a druha zanika pri rampe ktora vedie k sukromnemu pozemku, tak je to iba zlomyselnost ludi a snaha riesit neexistujuci problem.
27. január 2016

Peter Oravec

P. Dood,
je zaujímavé, že na zdravý rozum sa ľudia zvyčajne odvolávajú vtedy, keď im ide o osobný prospech.
Ak ste naozaj presvedčený o tom, že ten chodník je tam zbytočne, pokojne sa o obráťte na dopravný inšpektorát a požiadajte ho, aby povolil státie na chodníku príslušnou zvislou a vodorovnou dopravnou značkou. Možnosti sú, nech sa páči. Inak je parkovanie na chodníku egoizmus, svojvôľa, voluntarizmus a porušenie zákona.
Mimochodom, toto berte iba ako poznámku, v TOMTO meste väčšina chodníkov končí cestnou komunikáciou bez priechodu pre chodcov. Týmto by som neargumentoval hádam ani na tom dopravnom inšpektoráte, pretože v zmysle tejto logiky by ste nám mohli zrušiť v podstate všetky chodníky v Bratislave.
S pozdravom.
27. január 2016

dood

p.Oravec,
kedze vase argumenty uz zacinaju byt nepodlozene, zavadzajuce a vymyslene (prepacte ale na vasom fakte ze vacsina chodnikov konci bez prechodu, som sa musel zasmiat) koncim tuto debatu iba tym co som uz povedal.Ludska zavist a zlomyselnost nema hranic.Co sa naplno prejavilo aj tymto nezmyselnym podnetom. Ale v jednom mate pravdu, ze mozem riesit aby tento chodnik zanikol a bol vyuzity ako parkovacie miesto.A verte ze sa pokusim pre tuto zalezitost nieco spravit.Dakujem za motivaciu
27. január 2016

Peter Oravec

Pán Dood,
ja som skutočne veril, že sa Vám podarí môj vyššie uvedený návod pochopiť a že budete postupovať z zmysle vyššie uvedených ústavných a civilizačných zásad. Blahoželám Vám. Vidíte, ide to, preto sa nikdy nevzdávajte.
S pozdravom.
27. január 2016

Ľudmila

Pan Dood, mohli by ste zacat tym, ze budete na chodniku parkovat v zmysle vyssie uvedenych pravnych predpisov....
28. január 2016

MOSES a jeho druzina

opodstatnenost podnetu je hlavne o chodcoch... vcera prechadzal chodec s bielou palickou a vodiacim psom.. musel az na cestu prejst.. v mieste kde parkuju tieto auta... kedze MP stale neriesi stojace auta na chodniku tak neviem kto robi tento stav problematicky..

asi ten chodec s vodiacim psom..
28. január 2016

Ľudmila

Ešte by som chcela pripomenúť, že medzi nami žijú aj zdravotne postihnutí občania (napr. imobilní, slepci a pod.), ktorí by určite s radosťou privítali nápravu stavu.
28. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

podla telefonatu s hovorcom MP..ak parkujuce auta nedodrzuju predpisy cize 1,5 m pre chodcov.. mame stale volat MP..

aj ked mi to je nemile ..sikana policie a tych parkovacich piratov..etc..

tak to musíme do konca riesit ,,,pokial sa asi samosprava nenastartuje a neda zltu ciaru...resp. inu zatarasu pre ilegalne parkovanie..
28. január 2016

Ľudmila

Na základe mojej dnešnej komunikácie s p. hovorcom Plevom Vás informujem, že p. Pleva poslal náš podnet opäť OS MsP v Dúbravke so žiadosťou o riešenie spomínaného problému. Podľa vyjadrenia p. Plevu tento problém pravidelne riešia hliadky MsP.
28. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

super ze je nas viacej.. nabera to spad.. spravnym smerom..
28. január 2016

Milan

Mili spoluobcania,
ja len v kratkosti, aktivitami ako je tato si zneprijemnujete situaciu vo vasom susedstve este viac. Uvedomte si, ze ludia z okolia budu mat aktualne este menej miesta na statie s ich autami v tejto casti nakolko ste prave ubrali minimalne 20 miest, kde sa da parkovat bez toho aby to EXTREMNE vadilo par nahodnym okoloiducim. Cize ludia z okolia (obyvatelia) a SWAN ludia budu nuteni parkovat inde v blizkosti a tym padom budu obsadene aj dalsie miesta cim sa este prehlbi problem s parkovanim. Verim, ze autor podnetu urcite auto nema, inak by chapal, ze auta parkuju iba naozaj tam, kde to co najmenej vadi chodcom, aj ked nie vzdy je to podla zakona. Ak by to dotycny chapal, neriesil by podobne nezmyselne podnety. Myslite si ze pokial by sa dalo riesit parkovanie inak by ludia parkovali na chodnikoch ? Radsej proste zodpovednych o upravy parkovisk a ulic tak, aby nebol problem s parkovanim.
28. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

podarilo sa mi vyhnat auta z mosta...chcem dokoncit vyhnatie aut z chodnika na borskej.. a budem pokracovat dalej pokial sa KV nezmeni na normalne civilizovane sidlosko kde sa neparkuje ako v OSADE odkial pochadzaju hlavny vinnici ilegal parkovisk ako travnik, chodnik, terasa, most..
podnety a prispevky pomahaju samosprave aby rychlejsie konala v zmysle zmeny parkovacej politiky...vytlacene auta budu tlacit dalej na politiku.... az kym sa nebude dat legalne zaparkovat a potom to prasken verim ze v konanie pozitivne a nie negativne..
to je zmysel podnetov... vecsinov ilegal parkujuci su ludia ktori nepochadzaju z KV a nepoznaju ako to tu vyzeralo pred x rokmi..my povodni KV to chceme napravit..a napravime v zmysle zakona.. snad..
28. január 2016

Ľudmila

Ad: Milan
Máte príležitosť. Skúste pridať nový podnet na túto tému.
29. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

opet kratke myslenie uradu..
riesi to policia a nie samosprava alebo magistrat..zamestnanci SWANu vytlacaju rezidentov z parkovania pred bytovkou a tym padom sa parkuje tak kde je volne miesto ..ludia su sikanovani a pokutovani..takto to dalej nemoze ist..treba konat a to urychlene..osobne som sa zucastnil pri perzekuovani
ludia boli opravnene pohorseni nad pokutovanim. pricom povodny zadavatel podnetu nemal zamer vymahat pokytu

ale zabezpecit pravo REZIDENTOV normalne parkovat ako sa patri na civilizovanu krajnu a hlavne mesto BRATISLAVu
01. február 2016

Milan

MOSES, mal by si si uvedomit, ze rezidenti maju rovnake pravo stat na neoznacenych parkovacich miestach ako zamestnanci akejkovek spolocnosti a zaroven aj napr. utecenci. Uvedom si co pises, ake vytlacanie rezidentov ? to miesto nepatri tebe, to miesto je spolocne a podla nasej legislativy na nom moze stat ktokolvek, to je ako keby si napisal, ze vychodniari z BA prec, toto je BA, nemaju tu co hladat.
01. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

ver mi pride aj k tomu!!!
01. február 2016

M S

P. MOSES a jeho druzina. Verim, ze sa teraz citite ako hrdina, ale v konecnom dosledku ste nic nevyriesil. Obral ste ludi o 12 parkovacích miest, ale tie auta musia niekde parkovat. Cize ste len zhorsil aj tak uz zlu parkovaciu situaciu. Trocha kratkozrake. Mozno ste si vsimli, ze Vam tam nechala "podakovanie" nejaka rodina so 4 detmi, za to ze musia parkovat daleko od domu, co im sposobuje problemy a boja sa ze im vykradnu auto.
P.S.:Ako to tu vyzeralo pred x rokmi? Chcete to napravit? - Zobudte sa. Doba pokrocila. Pred x rokmi mala auto kazda 10 rodina, dnes nieje rarita ak ma jedna rodina aj dve auta. Ale pre parkovanie sa nic nerobi, akurát tu sikanujete ludi.
01. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

cize vase riesenie..
ostat parkovat ako v OSADE
pripadne odtlacat auta v druho rade ako v petrzke
a ked sused kupi 3 auto v rodine tak niekomu podpalime aby bolo miesto pre to tretie auto?
preboha spametajte sa .. ja som proti parkovanie firmenych aut na parkoviska pre rezidentov.. uz to pochopte..alebo stale kratko zrake myslenie?..
v iných krajinach je povinnost samosravy pre obyvatelov mat parkaovanie zabezpecene..
rezidencne parkovanie v starom meste ako tak funguje..
tu v KV sa iba stazuje a pokutuje ale nic normal neriesi.. este aj navrhovatela podnetu napadate.. ja som nepokutoval ja som nerusil ilegalne parkovanie..
ja som zacal..
verim ze to skonci v prospech obyvatelov...ako dlho to bude trvat zalazi aj od vas..
pisatelov .. chodíte na samosrpavu s podnetmi osobne.. ja chodim .. pozaduje a navrhujem.. vy?..ee
01. február 2016

M S

Stale sa obhajujete, ze Vy aspon nieco riesite. Ale výsledok je zhorsenie situacie a sikanovanie ludi. Vasich susedov.
01. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

osobne som pozadoval mestsku policii o pardon..
01. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

ok podme dnes ma miestny urad.. a pozadujem vyriesit situaciu...spolocne..a nie tu na virtuálnej platforme..
01. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

podobny podnet v DNV...

Dobrý deň,

parkovanie v celom meste bude v dohľadnej dobe riešiť nová Parkovacia politika.
V súčasnej dobe sa pripravuje návrh, ktorý bude obsahovať aj spôsob riešenia rezidenčného parkovania.

Bohužiaľ, od doby návrhu sídlisk v DNV, ale aj v celej Bratislave, uplynul už dosť dlhý čas a počty parkovacích stání motorových vozidiel na počet bytov už sú vyčerpané.
MČ DNV sa snaží hľadať rezervy, no tie už čoskoro tiež budú vyčerpané.
Predpokladáme, že nová Parkovacia politika prinesie spôsob ako zabezpečiť prednostné parkovanie rezidentom a potom následne návštevníkom.
Bohužial v súčasnosti Vám nevieme viac pomôcť a k Vašej spokojnosti vykonať viac.

S pozdravom


Ing. Karol Oreský
Vedúci oddelenia výstavby, dopravy a životného prostredia
Miestny úrad Devínska Nová Ves
01. február 2016

Milan

Cize rezidentskych miest je podla legislativy pomerovo dost. Tym padom bude lepsie riesit legislativu v zmysle ziadat magistrat o zabezpecenie vacsieho poctu park. miest a nie sikanovat obyvatelov a parkujucich. Nie ?
02. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

V Karlovej Vsi sa 5. marca súbežne s parlamentnými voľbami uskutoční obecné referendum. Vo štvrtok návrh na uskutočnenie referenda schválili poslanci a Karlovešťania sa tak budú mať možnosť vyjadriť k týmto dvom otázkam:

1.Súhlasíte so zavedením rezidenčného parkovania, pri ktorom dôjde k výraznému zníženiu počtu vyhradených parkovacích miest na území mestskej časti Bratislava-Karlova Ves?

2. Súhlasíte so zákazom prevádzkovania hazardných hier na území mestskej časti Bratislava-Karlova Ves?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania