Participatívny rozpočet 2015 - využitie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Martin Bak 22. januára 2016

Dobrý deň
Ako boli nakoniec využité prostriedky z participatívneho rozpočtu na rok 2015? Posledná aktualizácia k tejto téme na webe MČ je rok stará (viď foto).
S pozdravom

22. január 2016

Jana Kolárová

Divadlo, cirkus
25. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Bak,

ďakujeme za upozornenie.

V roku 2015 občania zahlasovali najviac za 2 projekty (interiérové vybavenie pre miestnu knižnicu a Nedele deťom), ktoré sa následne zrealizovali.

- Interiérové vybavenie pre miestnu knižnicu, sa týkalo konkrétne zhotovenia nových regálov do knižnice, ktoré boli navrhnuté v závislosti od možností participatívneho rozpočtu na dve etapy, z ktorých sa uskutočnila len prvá etapa, nakoľko celok by presahoval celú čiastku vyčlenenú na participatívny rozpočet.
Čiastka použitá na realizáciu prvej časti regálov do knižnice predstavovala 2.637,- € vrátane DPH. Plynulý chod miestnej knižnice bol zabezpečený opravou aj pôvodných regálov, ktoré sa v súčasnosti dočasne využívajú.
V rozpočte MČ na rok 2016 je zahrnutá zvyšná čiastka na celkovú výbavu knižnice novými regálmi.

- Druhý projekt, za ktorý občania najviac hlasovali bolo podujatie Nedele deťom (cirkusová škola spojená s interaktívnym workshopom v Parku pod lipami) v celkovej sume 343,35 € vrátane DPH.
Nevyčerpané prostriedky z participatívneho rozpočtu 2015 ostali v rozpočte MČ k 31.12.2015, ako nevyčerpané.
Na porovnanie v roku 2014 sa v rámci participatívneho rozpočtu (pôvodne schválený rozpočet predstavoval 5.000,- €) vyčerpali prostriedky v celkovom objeme 10. 540,37 € (letné open - air kino, vajnorské trhovisko a doskokové zóny v areáli ZŠ Kataríny Brúderovej).

Ešte dopĺňame, že tento rok je v rozpočte schválených 7. 000,- €. Ľudia budú môcť v priebehu marca navrhovať projekty, účel použitia a niekedy v apríli, máji o nich hlasovať, ako obvykle.

Na webe sme doplnili aj výsledky hlasovania v roku 2015.

Ďakujeme
S pozdravom


Ľubomír Krištofič
Vedúci hospodárskej správy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania