Chýbajúci smetný kôš

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Matus 28. januára 2016

Na pomerne frekventovanej trase od OC Retro k električkovej zastávke na Ružinovskej chýbajú smetné koše. Posledný je pri Retre a potom až v parku A. Hlinku.
Ľudia hádzali odpadky hlavne cez plot do areálu ZŠ.
Preto som požiadal Zelenú hliadku aby umiestnili kôš k rohu školského dvora ZŠ Nevädzová oproti obchodnej akadémii. Tento kôš (120l vrece) sa vyprázdňujem takmer 2x týždenne.
To svedčí o tom, že na tomto mieste kôš chýbal a mal by byť preto osadený samosprávou.
Na trase k Ružinovskej by sa zišiel ešte minimálne jeden ďalší kôš.

09. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Na základe Vášho podnetu Vám dávame nasledovné stanovisko. Mestská časť BA – Ružinov už niekoľko krát zabezpečila osadenie odpadkových košov v lokalite oproti Retru a tiež na rohu areálu ihriska, ktorý parí ZŠ Nevädzová. Vašu požiadavku na osadenie odpadkových košov zahrnieme do harmonogramu.
Podnet umiestnenia odpadkových košov v lokalite MHD električiek na Ružinovskej je v kompetencie Dopravného podniku Bratislava a tento podnet im prepošleme na priame vybavenie.



Kancelária starostu
25. apríl 2016

Matus

Od poslednej reakcie presli uz vyse dva mesiace, na Nevadzovej je situacia biedna.
Pri skole su oba mestske kose uz niekolko mesiacov znicene, rovnako aj dalsie kose na Nevadzovej (hore pri Retre smerom k detskemu ihrisku, oproti Retru kos pre psickarov, dalsi smerom k Tomasikovej kde niekto zavesil aspon kybel od farby)

Tento kos zelenej hliadky tiez vandali znicili, vymena kosa za novy trvala cca 3 dni.
Samosprava nedokaze zniceny kos vymenit ani za 3 mesiace.

Chapem ze osadenie novych kosov treba planovat a dakujem, ze ste toto miesto zaradili do harmonogramu, ale na vymenu znicenych snad ziadny harmonogram nepotrebujete. Ked sa objavi zniceny kos, mal by byt okamzite nahradeny novym funkcnym.
19. október 2016

Matus

Opat pripominam tento podnet.
Neviem na aky harmonogram ste osadenie kosa zaradili, ale uz je to 8 mesiacov. Viacero znicenych kosov bolo vymenenych, ale tuto stale nic.
20. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme Vám za podnet. MČ BA-Ružinov zaradí do harmonogramu umiestnenie 1 ks odpadkového koša medzi Astrovou a Sedmokráskovou pri chodníku.







kancelária starostu
13. máj 2017

Matus

Na konci mesiaca bude tento dobrovolnicky kos z tohoto miesta odstraneny.
Skuste sa hecnut a dat tam dovtedy nahradu.

Len tak pre zaujimavost, za rok a pol posobenia tohto dobrovolnickeho kosa bolo pomocou neho odstranenych odhadom 16 m3 odpadu (70 tyzdnov, 2x tyzdenne 120l vrece)

Hanba!
03. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za Váš podnet.

MU Bratislava Ružinov
03. august 2017

Matus

To ma byt vtip tato odpoved? Podakovat sa za podnet, ktory 1,5 roka ignorujete?
08. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,



Dobrý deň,
na základe podnetu sme vykonali ohliadku z dôvodu umiestnenia odpadkových košov v úseku OC Retro k električkovej zastávke na Ružinovskej. V danom úseku sa nachádzajú odpadkové koše: OC Retro, na rohu ihriska pri ZŠ, oproti Sedmokráskove 2 ks a pri laičkách pri parku A. Hlinku. Mestská časť Ružinov nedisponuje odpadkovými košmi, ktoré sa dajú umiestniť na asfaltovej ploche a v danom úseku nie je zeleň zverená do našej správy.




kancelária starostu
08. august 2017

Matus

Chvilku bol kos na tom istom plote blizsie k Retru, pripevneny o plot, ale potom zmizol, myslim, ze tu by sa to dalo tiez riesit pripevnenim kosa o stlpik plota.

Toto je miesto, kde sa spajaju dva chodniky a zdrziavaju sa tam studenti z obchodnej akademie pred vyucovanim, preto je tu ten kos velmi potrebny.

Inak dakujem za poriadnu odpoved, ale stale nepovazujem tento podnet za vyrieseny ani za neriesitelny.

Matus
09. október 2021

Ladislav Dudor

Nový kôš sa nachádza obďaleč asi 20 metrov smerom k Rohlíku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania