Chýbajúci cyklochodník pri Karloveskom ramene

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Líščiak Karloveský 08. decembra 2015

Dlhodobo neriešený úsek cyklotrasy Karloveské rameno - Most Lafranconi je krásnou vizitkou mestskej časti. Často navštevované miesto pre domácich, športovcov, turistov, ktorí prechádzajú cyklotrasou od Schlosshofu cez Devín, Sihoť, Karloveské rameno, ďalej Most Lafranconi, petržalká hrádza, hranica Berg. Rozčarovanie príde keď v strede tejto cyklotrasy natrafíme na neupravenú cestu plnú blata a štrku. Pre crosscountry cyklistov žiadny problém ale čo my "cesťáci". Buď zosadneme z bicykla alebo riskujeme osmičku. A z krásneho pohľadu z nábrežia Dunaja ostáva iba rozhorčenie nad nečinnosťou kompetentných. Prosím o dobudovanie tejto časti cyklotrasy. Ďakujem

11. december 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.

Predmetný chodník sa nachádza v zaplavovanom území Dunaja, čo nám častokrát spôsobuje zvýšené náklady na čistenie predmetného chodníka.

Organizácia STaRZ, ktorá má v správe cyklotrasy v rámci pravidelnej údržby na hl.mestských cyklotrasách vykonáva údržbu aj na tomto cyklistickom chodníku! Ide o miesto, ktoré je jednoducho situované tak, že pri dažďoch sa zatápa a naplavuje zeminu z okolitého terénu na chodník.

Zároveň je potrebné podotknúť, že vzhľadom na finančnú situáciu, nie je možné po každom daždi, resp. zaplavení, odstraňovať tieto nánosy. Vaše rozhorčenie nad nečinnosťou kompetentných je v tomto prípade neodôvodnené. Geologickú situáciu miesta a prírodné danosti lokality nevieme zmeniť.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
19. december 2012

Matúš

Zdravím, zdá sa, že rozhorčený občan mal na mysli časť chodníka od konca internátov po most Lafranconi, ktorý je prírodný.
Naopak, úsek, ktorý je spomínaný v reakcii od Mgr. Papajčíka je smerom do Devína a ten naozaj iba občas zaplavuje zvýšená hladina Dunaja.
Skúste teda poriešiť úsek medzi lodenicou a mostom Lafranconi.
Ďakujem
19. december 2012

Fingos Maci

Ide o nespevnenú cestu od lodenice až po most Lafranconi za Botanickou záhradou inak pomenovanú ako Nábrežie Ľubomíra Kadnára. Nejde o správu existujúcej cyklotrasy ale prepojenie cyklotrás. Podnet nebol orientovaný na čistenie existujúcej cyklotrasy ale dobudovanie nového úseku. Pre lepšiu ilustráciu posielam aj mapu. Prosím o znovuvyjadrenie k tomuto podnetu. Ďakujem
01. marec 2016

Anonymný užívateľ

Žiadam o dobudovanie spevneného chodníka na nábreží Ľubomíra Kadnára v úseku od švédskych domkoch po most Lafranconni. Táto časť je chránená protipovodňovou bariérou a ide o jednu z vyhľadávaných lokalít pre oddych a šport pre rodiny s deťmi v Karlovke.
07. marec 2016

Karlovešťan

Chcel by som požiadať samosprávu, aby konečne medzi lodenicami v Karloveskom ramene a mostom Lafranconi vybudovala chodník s pevným (asfaltovým / betónovým / dláždeným) povrchom a doplnila chýbajúce verejné osvetlenie. Dnes sa tam nachádza iba vyšľapaný chodník, ktorý je samé bahno a samá mláka. No a ak chce tadiaľ prejsť človek za tmy, bez šance. Danou lokalitou denne prechádza množstvo ľudí, väčšinou smerujúcich z Karlovej Vsi, ktorí pokračujú ďalej po nábreží popri Dunaji a preto by malo byť vybudovanie chodníka prioritou.
Ďakujem a dúfam, že podnet sa vyrieši čo najskôr.
18. august 2016

Jozef Strezenec

(Cyklo)chodnik medzi mostom Lafranconi a Lodenicou v Karloveskej zatoke je neupraveny, vznikaju na nom velke mlaky a blato. Chyba prirodzene prepojenie nabrezia Dunaja a chodnika a cyklotrasy popri Karloveskom ramene.
18. august 2016

Lukáš

Nakoľko sa samospráva neunúva odpísať tak ozrejmím situáciu ohľadom tohto podnetu. Chýbajúci cyklochodník je vďaka tomu, že pozemky patria univerzite, v minulosti sa o dobudovaní cyklotrasy rokovalo avšak pri záplavách v roku 2012 sa zistilo, že protipovodňová hrádza v tomto úseku je chybne postavená a prepúšta vodu (neplní svoju funkciu). Preto sa od roku 2012 čaká na opravu tejto hrádze, ktorá zase patrí Slovenskému vodohospodárskemu podniku nakoľko pri jej oprave by sa cyklotrasa musela zbúrať. Hrádza by sa podľa najnovších informácií mala začať opravovať cez zimu 2016/2017 s tým, že po dokončení opravy by malo STARZ dobudovať tento chýbajúci úsek. Posledné stretnutie so všetkými kompetentnými t.j. Karlova Ves, STARZ, SVP a s predstaviteľmi z Univerzity Komenského sa konalo 29.6.2016. Škoda, že samospráva je neschopná aspoň informovať o stave napriek tomu, že sa už pracuje na riešení tejto situácie...
02. september 2016

Marian Zajko

Po vybudovaní cyklochodníka od Vodárenskej záhrady po lodenicu v Karloveskej zátoke zhruba pred 9-10 rokmi zostal úsek cca 300 m od lodenice v Karloveskej zátoke po most Lafranconi v stále sa zhoršujúcom pôvodnom stave. Navezená zemina s kameňmi sa v dažďoch a povodniach odplavuje a kamene vyčnievajú čoraz viac, čo zvyšuje riziko defektu cyklistov, ktorí tadiaľto frekventovane jazdia smerom do Karlovej Vsi alebo na Devín a v opačných smeroch. Táto lokalita na mape Karlovej Vsi nemá označenie, ide o neudržiavaný chodník na ľavom brehu Dunaja.
Kedy sa tento úsek minimálne prevalcuje, resp. upraví na štandardný vyasfaltovaný cyklochodník? Žiaľ, sem sa na bicykli neprivezú papaláši z EÚ počas summitu v Bratislave, ale iba Bratislavčania, a preto tento úsek zostáva všestranne zabudnutý.
09. jún 2017

Stanislav Ivan

Dobrý deň,

na Nábreží Ľudovíta Kadnára, na úseku pri Dunaji medzi Mostom Lafranconi a Markom Twainom, chýba asfalt. Je to tam len štrk a zmenina, miestami mláky, ťažko sa tadiaľ prechádza najmä s kolobežkami / kočíkom / kolieskovými korčulami / detskými odrážadlami / cestným bicyklom.
Tým pádom to treba obchádzať celé okolo Botanickej záhrady.

Prosím o natiahnutie asfaltového chodníka na tomto úseku.
Spojí sa tak promenáda (Dvořákovo nábrežie) s Karlovou Vsou popri Dunaji.

Pridávam aj mapku, kde sa nespevnený chodník nachádza.

Ďakujem veľmi pekne za riešenie problému.
05. október 2017

Michaela

Dobrý deň,

úsek od polovice Karloveského ramena po Most Lafranconi je stále nespevnený, a to sa naozaj deje len na Slovensku, že tento podnet nie je riešený viac ako päť rokov. Človek by si mohol užívať jazdu na bicykli v prírode, no je nútený ísť namiesto Karloveského ramena popri Botanickej záhrade, dýchať výfukové plyny a riešiť počas jazdy rôzne prekážky. Mohol by sa láskavo už niekto kompetentný chopiť svojej práce a vyriešiť tento problém?

Ďakujem
18. júl 2019

Pav Rachel

Rada by som sa opytala, ci a kedy sa planuje asfaltka medzi Mostom Lafranconi a Markom Twainom? Dakujem.
28. júl 2019

Nada Kovalcikova

Pozdravujem. Máme dojem, že mesto nemá záujem o dobudovanie medzinárodnej cyklotrasy z Karlovej Vsi do Devína. Pokiaľ neskončí pod kolesami auta cyklista alebo nebodaj dieťa.A tobôž nie o nejaký asfalt na cyklotrase Most Lafranconi Lodenica. Od roku 2014 kedy bol dokončený úsek Tieňava v dĺžke cca 1 km sme sa za 5 rokov nepohli ani o 1 m dopredu Miro
16. október 2019

Ivan

Dobrý deň, prosím, plánujete v tomto volebnom období spraviť chodník popri protipovodňovej stene medzi klubom Mark Twain a lodenicou a ďalej smerom k Mostu Lafranconi? Toto miesto je zanedbané napriek tomu, že tade chodí veľké množstvo peších aj cyklistov. Ďakujem za odpoveď!
05. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ,
STARZ nezabezpečuje výstavbu cyklotrás , takže Vám nevieme odpovedať , že kedy sa dobuduje predmetný úsek.
V minulosti sa pokračovanie cyklochodníka pripravovalo, avšak stroskotalo to na vlastníckych vzťahoch.
Či sa niečo zmenilo, nevieme.

Katarína Szabová
STARZ
04. december 2019

Admin KV

Dobrý deň,
dostal som dnes e-mailom informáciu od Magistrátu hlavného mesta, že predmetné pozemky sú vo vlastníctve Univerzity Komenského v Bratislave (UK). V minulosti boli vypracované podklady na zámenu pozemkov medzi mestom a UK, aby mesto nadobudlo tieto pozemky na nábreží (UK nechce tieto pozemky poskytnúť mestu bezodplatne). Následné rokovania však ustali z dôvodu, že UK prestalo s Magistrátom komunikovať. Keďže mesto nemá k pozemkom právny vzťah, nemôže na nich ani vybudovať cyklochodník.
Podnet preto posielam Univerzite Komenského.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
28. december 2019

Nada Kovalcikova

Pozdravujem pán Molčányi Informácie, ktoré podávate boli už publikovaná pred 20 rokmi..
10. marec 2020

Monika

Dávam podnet na totálne zanedbaný chodník pri nábreží Dunaja - Kadnárovo nábrežie - viď foto, medzi mostom Lafranconi a lodenicou Vodáci je chodník v otrasnom stave, plný dier a po daždi je rozbahnený. Je to hanba mesta, blízko centra mesta máme promenádu, a od mosta Lafranconi ju nemá kto ďalej potiahnuť do dôstojného stavu. Zaujíma ma, kto je vlastníkom daného "chodníka tankodromu". Chodník je v takomto stave už roky. Robte s tým niečo! Mohla by z toho byť krásna promenáda popri vode, sú tam krásne pohľady na rieku a človek sa borí v blate.
10. marec 2020

User Používateľovský

Stále je tu blato, od októbra až po apríl.
04. jún 2020

Vladimir

Skoda, ze v tejto veci sa za roky nic nepohlo, napriek tomu, ze Bratislava sa pri kazdej prilezitosti hlasi k Narodnej strategii rozvoja cyklodopravy. K prepojeniu cyklochodnika od Vodarenskej zahrady po Lafranconi chyba len cca 200 metrov. Teraz ma clovek na bicykli na vyber obchadzku okolo Botanickej zahrady alebo to risknut na priamo cez tazky a po dazdi rozbahneny teren (kolobezka a korcule len v zlozenom stave).
Tak teda uz nie vyhovorka so "zaplavovanym uzemim", ale skutocne to cele stoji a pada len na cene za vymenu/kupu pozemku, ktorym ide cca 200m usek chodnika popri Dunaji? Za UK by sa niekto kompetentny nevedel k tomuto problemu vyjadrit?
04. jún 2020

Admin KV

Dobrý deň, pán Vladimir, tak ako som uviedol v komentári 4. decembra 2019, Univerzita Komenského v tejto veci údajne s mestom prestala komunikovať. Ja som tiež v decembri preposlal podnet Univerzite Komenského, no odpoveď neprišla.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
04. jún 2020

Ivan

Ak by chcel niekto obetovať pár minút času a napísať mail vedeniu Univerzity Komenského, tu je kontakt na kompetentnú osobu. Verím, že vytrvalý, ale slušný prístup je správnym kľúčom k riešeniu problému. KVESTORKA UK Ing. Ingrid Kútna Želonková, PhD. Kancelária kvestorky: Šafárikovo námestie 6 814 99 Bratislava 1 [email protected] Tel.: 421 2 9010 9395
19. jún 2020

User Používateľovský

Zničený povrch na Nábreží Ľubomíra Kadnára. Jamy, blato, niekedy sa nedá ani pešo, ani bicyklom.
22. jún 2020

Ivan

Update: Podľa mojich zistení má momentálne túto vec na starosti JUDr. Jana Duračinská, PhD z Univerzity Komenského v Bratislave. Pokiaľ chcete veci pomôcť, napíšte jej slušný mail. e-mail: [email protected]
01. júl 2020

Vladimir

Do veci "tankodromu" v Karloveskej zatoke sa podla aktualneho cisla (jul-august) Karloveskych novin zaangazovala aj pani starostka Cahojova, ktora pozvala za jeden rokovaci stol zucastnene strany, teda rektora UK a primatora Bratislavy. Tak jej drzme palce!
17. august 2020

Pat

Prosím o opravu úseku cyklistickej trasy pri Vodackom klube. Stačí trochu dažďa a je to úplne neprejazdné. Samozrejme až po Most Lafranconi. Katastrofálny stav. Aspoň tam vysypte makadamovu drť. Ďakujem.
27. december 2020

Iva

Zaujímalo by ma , či už existuje nejaký projekt na kultiváciu tohoto nábrežia.
25. apríl 2021

Martin

Na nábreží medzi Karloveskou zátokou a Mostom Lafranconi sú po daždi kaluže a blato. Je to pomerne krátky úsek, ale frekventovaný. Nie je možné tam položiť asfalt, alebo betón?
30. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
30. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Referát cyklodopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
07. máj 2021

Antoan

Chodník okolo starej lodenice až po Most Lafranconi je v zlom technickom stave. Jamy kamene, blato a kaluže. Pešo po daždi sa tadiaľ nedá prejsť. takisto kočíkom po kameňoch je problém. Deti na bicykloch a kolobežkách majú mokré topánky pretože ich zastaví kameň a musia stúpiť do vody.
Po stavbe protipovodňového múra to zostalo v stave, ako momentálne vidieť na snímkach.
Preto by bolo vhodné chodník vyrovnať a upraviť povrch najlepšie asfaltom. Stačilo by však aspoň vysypať makadamom alebo iným materiálom a poriadne povalcovať.
Je to takto už niekoľko rokov.
05. júl 2021

Dobrota Pucherova

Dobrý deň,
kedy bude dobudovaný chýbajuci úsek cyklotrasy medzi lodenicou Karlovka a Mostom Lafranconi? Je to prašná cesta plná výmoľov, keď zaprší plná blata.
23. február 2022

Jano

Promenáda na nábreží končí týmto otrasným zablateným úsekom. Nemalo by mesto aspoň na 1 tatrovku makadamu, aby sme nechodili po tomto bordeli?
Dik.
JZ.
01. august 2022

Ivan

pridávam reakciu - mail z 18.7.2022: Dobrý deň, v súčasnosti je na úsek most Lanfranconi - Mark Twain vypracovaná projektová dokumentácia pre územné rozhodnutie, pričom v súčasnosti sa získavajú príslušné povolenia. Zároveň sa pripomienkuje zmluva s Univerzitou Komenského pre získanie vzťahu ku pozemkom. Termín riešenia závisí od termínu podpisu Zmluvy o spolupráci medzi mestom a UK, ktorý zase závisí od vyjadrenia Univerzitného senátu a Mestského zastupiteľstva. Optimistický odhad je budúci rok na získanie stavebného povolenia. Pekný deň prajem Ing. Stanislav Skýva Oddelenie cyklodopravy
24. máj 2023

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený, samosprávou jedenásť rokov ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
26. máj 2023

Admin KV

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. jún 2023

Jozef Kováč

stav z marca 2023:
"Dokončená zmluva o spolupráci s UK, ktorá je podmienkou získaniastavebného povolenia"

vid https://www.yimba.sk/clanky/obrovsky-neuspech-rozvoj-cyklodopravy-zaostava-zmenit-sa-to-ma-tento-rok
30. jún 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 11 rokov.
Prosím o preposlanie.
30. jún 2023

Admin KV

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. september 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 11 rokov.
Prosím o preposlanie.
25. september 2023

Admin KV

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. november 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 11 rokov.
Prosím o preposlanie.
06. november 2023

Admin KV

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania