Dulovo námestie - autá blokujú verejný priestor

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Chcel by som sa opytat ako mesto planuje riesit divoke parkovanie na verejnom priestore na Dulovom namesti. Prikladam sucasny stav kde auta jazdia po chodniku rozjazduju travnik a roznasaju blato v okoli autobusovej zastavky.

04. február 2016

Michal

Zavedenie parkovného 20€/hod za parkovanie mimo vyznačených miest by tento problém rýchlo vyriešilo.
05. február 2016

orbitalfunk Pavúk

Prečo ste zakryli evidenčné číslo? Veď nech dotyčný vie, že stojí ako prasa.
05. február 2016

Odkaz pre starostu

re: orbitalfunk
V tomto prípade je EČV bezpredmetné, preto bolo zakryté.

S pozdravom,
Zuzana Žurkinová
administrátorka pre Ružinov
10. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

V Karlovej Vsi sa 5. marca súbežne s parlamentnými voľbami uskutoční obecné referendum. Vo štvrtok návrh na uskutočnenie referenda schválili poslanci a Karlovešťania sa tak budú mať možnosť vyjadriť k týmto dvom otázkam:

1.Súhlasíte so zavedením rezidenčného parkovania, pri ktorom dôjde k výraznému zníženiu počtu vyhradených parkovacích miest na území mestskej časti Bratislava-Karlova Ves?
31. marec 2016

Roman Martinec

Dobrý deň, keďže v blízkosti bývam, rád by som podotkol, že áut na dotyčnom mieste parkuje aj 5. Problémom je aj fakt, že do daného priestoru je možné sa dostať len jazdou cez prechod pre chodcov, čo je priestupok proti vyhláške, ktorý by mala riešiť polícia. Rovnako oproti cez cestu, za zastávkou Dulovo nám. smer do mesta (resp. Most Apollo) zvykne parkovať autobus Vojenskej posádkovej hudby. Pri výjazde jazdí cez prechod pre chodcov, pretože sa tam inak nedostane.
27. máj 2016

Peter Steiner

Dobry den, chcem sa opytat ci by sa nedal podnet aktualizovat a kontaktovat opatovne samospravu.
Dakujem
15. január 2019

Peter Steiner

Dobry den, je nejaka odozva samospravy k tomuto podnetu? Auta stale parkuju vo verejnom priestore a jazdia cez chodnik a zastavku MHD. Nedali by sa tam umiestnit stlpiky?
18. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkovanie zdokumentované na fotografii je zrejmým príkladom porušenia povinností vodiča, v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení. Ak by bola v aktuálnom čase na miesto privolaná hliadka MsP alebo PZ, mohla by na mieste posúdiť aj ďalšie okolnosti (vzdialenosť od križovatky, šírku vozovky atď.), ktoré by mohli byť taktiež dôležité pre celkový priestupkový dej na stanovenie miery zodpovednosti vodiča.
Aj tento prípad poukazuje na význam privolania hliadky na miesto, nakoľko každý priestupok je v niečom individuálny, jedinečný. Preto hliadka posúdi na mieste všetky okolnosti podozrenia zo spáchania priestupku a volí primerané zákonné spôsoby jeho riešenia, pričom posúdi nesprávne zaparkovanie vozidla aj z pohľadu ustanovení § 43 zákona č. 8/2009 Z. z. (miera vytvorenia prekážky cestnej premávky).

Ďakujeme za spoluprácu a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. január 2019

Peter Steiner

Dobry den, odpoved samospravy povazujem za nedostatocnu a prosim samospravu o navrhnutie dlhodobeho riesenia, nieje mozne volat hliadku kazdy den. Prosime zvazenie osadenia stlpikov na zablokovanie vjazdu cez chodnik a zastavku MHD. Dakujem za odpoved.
19. január 2019

Roman Martinec

Tiež by mohla mestská polícia odtiahnuť vraky odparkované na Košickej a v okolitých uliciach, vodiči parkujú už pomaly aj v kvetináčoch, lebo vraky blokujú parkovacie miesta,
30. január 2019

Stanka Copakova

Dulovo námestie-parkovanie-problémové

Chcela by som upozorniť na problémové parkovanie na Dulovom námestí. Auta stoja v priamej nadväznosti priechodu pre chodcov na chodníku a navyše aj na vodorovnom značení pre nevidiacich. O priechodnej šírke 1,5 m smerom od podchodu môžeme tiež polemizovať. Táto situácia sa tam pravidelne opakuje. Prosím o osadenie stĺpikov, resp. o iné riešenie, ktoré v budúcnosti zabráni podobnému parkovaniu. Ďakujem.
02. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet bol opätovne zaslaný zodpovednému útvaru magistrátu, so žiadosťou o osadenie značky/stĺpikov, ktoré by riešili situáciu s parkovaním v uvedenej lokalite.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. marec 2023

Peter Oravec

Dobrý deň.
Prosím, posunulo sa niekam riešenie tohto podnetu za ostatné 4 roky, teda od ostatnej reakcie samosprávy?
(Špina je tam stále)
S pozdravom.
24. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
06. október 2023

Peter Oravec

Asi vyriešené v rámci PAASu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania