Porušovanie zákazu voľného pohybu psov!


Uzavretý
meno
Júlia 03. februára 2016

Dobrý deň,

rada by som upozornila na pravidelné porušovanie zákazu voľného pohybu psov vo Vrakuňskom lesoparku! Ešte sa mi nestalo, že by som absolvovala prechádzku po tomto lesoparku (v lokalite, kde platí tento zákaz) bez toho, aby v ňom ľudia voľne nevenčili psov, bez obojku, bez náhubku...a pritom nápisy "zákaz voľného pohybu psov" sú na každom chodníku!!! V prípade, že sme takýchto majiteľov upozornili, boli sme odignorovaní...Ako sú teda vychované psy, keď ich majitelia sú nevychovaní a nerešpektujú nariadenia?!! Snáď by pomohlo udelenie pokuty, keď slušné upozornenie nestačí...

03. február 2016

Občan

90% psickarov su primitivi... to je hold fakt a tam okrem tvrdych sankcii nic ine pomoze. Takto isto by sa mali riesit vsadepritomne fekalie po celom meste.
08. február 2016

Stefan

Ja mam tiez psika, vzdy ho mam volne pusteneho, ale ked vidim toto upozornenie okamzite ho dam na voditko. Hrozila by mi totiz pokuta! To by si mali uvedomit aj ostatny psickari, a mestky policajti by to mali kontrolovat a nie spat v zaparkovanych autach po parkoviskach...
15. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, požiadali sme o pomoc mestskú políciu, konkrétne o zvýšený monitoring spomínaného územia. Pekný deň,

Mgr. Henrieta Dvorská
MÚ MČ Bratislava-Vrakuňa
13. apríl 2016

bibiana zigova

Mestska policia obchadza lesopark, mestsku policiu som v lesoparku za 2 roky este nestretla. Vencim len na vodzke s ohladom na inych psov a ludi. Vo Vrakunskom lesoparku pravidelne kazdy den okolo 17.00 hod volne pobiehaju pusteni velki psi. Dokonca aj na novom ihrisku. Prosim o doslednejsiu kontrolu.
18. október 2017

martin

Idealne by bolo v zapadnej casti lesoparku (tej, kde sa teraz neinstaluje nove osvetlenie) povoliť volny pohyb psov. Aj pes potrebuje socializáciu v rámci svojho druhu a prebehnutie sa s inými psami a ich vzájomná interakcia je pre psa potrebná. Lebo potom to dopadá tak ako vidíme teraz, plno nevychovaných podráždených a uštekaných psov, ktoré sú zo strachu schopné zaútočit, kedže ich majitelia ich celý život mají na 1,5m dlhej vôdzke. Keby ste vy boli obmedzený na taký ŕadius pohybu a celý život obmedzovaný v pohybe, tiež by ste boli zúriví a štekali by ste. Celoplošné zákazy volného pohybu budú viesť akurát tak k stupňovaniu napätia u psoch, nehovoriac o stupnovani napätia medzi luďmi. Plocha v západnej časti parku je málo využívaná, je vzdialená od detského ihriska, je tam priestor na to aby sa mohlo zopár psov spolu zahrať a vybehať a nerušiť tak ludí citlivých na prítomnosť psov vo východnej časti parku. A môže sa následne aj sprísniť kontrola a sankciovanie volného pohybu psa vo východnej časti, nakoľko teraz tí majitelia, co tam nechávajú svojich psov hrať sa nemajú kam inam ísť. Keby mali priestor, kde je volný pohyb dovolený, neporusovali by dobrovolne zákaz.
30. september 2019

Odpoveď samosprávy

Tento podnet bol preverený hliadkou príslušnej Exp. MsP BA II aj napriek tomu, že ide o vec z roku 2016, pričom neboli zistené žiadne priestupky. Príslušníci Exp. MsP BA II popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie problému týkajúceho sa voľného pohybu psov v tomto lesoparku.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá ihneď preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a priestupcovia z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania