Parkovanie pri posilovni Arenas gym

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Stefan 05. februára 2016

V poobednych hodinach je katastrofalna situacia pri posilovni Arenas gym, lebo kazdy sa tam chce odviezt pomaly pred dvere a parkuje sa doslovne az v krcme Lipa. Resp pod oknami panelakov, ktore musia v kuse pocuvat pri vetrani len zvuk motorov od aut s castokrat obrovskými motormi. Auta su castokrat tak arogantne, ze ludia maju problem prechádzat po chodníku, ktorý je siroky, ale zial nie pre ludi ale pre auta!! A to nehovorim ako tie chodniky tam vyzeraju. Su od tych aut uplne rozbite! Treba zamedzit parkovanie. Mame nohy.Ta budova tiez vyzera ako keby sa o nu nik nestaral. Proste otras. To betonove ihrisko pri spominanej budove je skoro stale prazdne tak je na zvazenie ci nedovolit parkovanie tam. Lebo betnovych ihrisk v skole na Gercenovej je neurekom. Samozrejme tiez zdevastovanych.

15. február 2016

Odpoveď samosprávy

Výkon dohľadu nad dodržiavaním zákona o cestnej premávke je v kompetencii poriadkových zložiek, ktorými sú Mestská polícia hlavného mesta SR a Policajný zbor SR.
Problém s parkovaním v Petržalke všeobecne by vyriešila regulácia parkovania, návrh mestskej časti však poslanci miestneho zastupiteľstva odmietli a vlastné návrhy zatiaľ nepredložili.
Zamedziť parkovaniu vozidiel na spevnenej ploche pri posilňovni by bolo možné len regulačnými stĺpikmi. Z dôvodu zabezpečenia prístupu zásobovacích vozidiel a vozidiel k odvozu komunálneho odpadu k prevádzke LIPA a posilňovni to však nie je možné.
Prebudovať asfaltové ihrisko pri posilňovni na parkovisko nie je aktuálne, ihrisko je užívané, mestská časť v nedávnej minulosti osadila nové basketbalové koše. Prebudovať ihrisko na parkovisko by bolo možné len na základe príslušného povolenia špeciálneho stavebného úradu – zmena v užívaní stavby, navyše, parkovisko by si vyžadovalo umiestnenie a osadenie normou stanoveného zariadenia pre ochranu spodných vôd - odlučovače ropných látok. Parkovisko by si tiež vyžadovalo zriadiť jeho napojenie z existujúceho parkoviska pred bytovými domami cez chodník a spevnené plochy. Išlo by o finančne náročný projekt.

Záver: Odporúčame zvýšený dohľad Mestskej polície. Mestskú políciu riadi primátor hlavného mesta. Pri rokovaniach s náčelníkom okrskovej stanice mestskej polície pre Petržalku ho požiadame o zvýšený dohľad nad touto lokalitou.

mestská časť BA-Petržalka
27. február 2016

Brano

Na danom mieste, samozrejme, JE mozne osadit stlpiky. Na zabezpecenie zasobovania a odvozu odpadu predsa staci aby mali opravneni na vjazd kluce od sklapacieho stlpika.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania