Internetová stránka mesta

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Jana 04. februára 2016

Dobrý deň,
poprosila by som o informáciu, či sa mesto nechystá s vytvorením novej internetovej stránky mesta.
Tá aktuálna je dosť neprehľadná a aj jej dizajn je tiež skôr odstrašujúci.
Myslím, že pre nás občanov sú dôležitejšie a zaujímavejšie informácie týkajúce sa napríklad novej výstavby, rozširovania logistického centra, resp. akýchkoľvek iných zmien plánovaných alebo realizovaných v meste. O tých sa žiaľ dozvedáme skôr z iných portálov či denníkov a nie zo stránky mesta. Nemyslím si, že to komu prišla zásielka alebo komu bol zrušený trvalý pobyt sú top aktuality patriace na hlavnú stránku mesta.

Ďakujem.
Jana

06. február 2016

Matej Varga

Informacie, ktore pozadujete ziskate jednym klikom na lavej liste "uradna tabula". Je pravda, ze info. tykajuce sa zastupitelstva a komisii su trochu zasite, ale absolutne nemam dojem aky mate vy.
06. február 2016

Mária Hudáková

Janka máte pravdu. Stránka mesta je v žalostnom a dávno prežitom stave. Za náš poslanecký klub OZ MOJE MESTO od začiatku tlačíme na jej rekonštrukciu. Keďže veľa poslancov, ktorí sú momentálne pri moci má obmedzené PC zručnosti sú so stránkou a celkovým stavom elektronizácie spokojní. Dám príklad : hlasovania MsZ sú chronicky chybné keďže sa hlasy už roky počítajú manuálne a je pochopiteľné, že sa takto robia chyby. Navrhli sme zakúpiť jednoduché hlasovacie zariadenie. Návrh sa nedostal ani do rozpočtu lebo na základe jednej ponuky pracovníci MÚ našli zariadenie za 14 000eur. Stačilo trochu pogoogliť a pozrieť ponuku napríklad Karlovej Vsi kde pracovník MÚ vypracoval ponuku pre MsZ. Hlasovacie zariadenia sa dajú zohnať na trhu od 1 800eur s DPH !!! A tak je to so všetkým. Dokonca sme chceli aby pracovala na tvorbe stránky pracovná skupina. Tá sa zišla zatiaľ len raz. Navrhovali sme ako príklad stránku miest Prešov či Levice, majú napríklad interaktívnu vrstvovú mapu mesta so zakreslením od odpadkových košov, cez psov, až po mestský majetok a územný plán. Je mi do plaču keď potrebujem v zmluvách či faktúrach niečo nájsť, nie sú tam žiadne vyhľadávacie možnosti podľa dodávateľa či sumy nič.... ale pomýlené priority a sladká netransparentnosť tu veľmi vyhovuje, čo je vidieť aj na súčasnej stránke. Nová stránka dúfam čoskoro bude. Keďže na výkonnú moc v meste nemáme dosah za jej kvalitu a vhodný obsah neručím :-)
10. február 2016

Odpoveď samosprávy

Internetová stránka mala byť rekonštruovaná z eurofondov tak, aby mali občania Senca k dispozícii aj elektronické služby. Keďže projekt nebol realizovaný z dôvodu neúspešného verejného obstarávania, plánuje sa stránka obnoviť z rozpočtu mesta. Zmenou štruktúry stránky má byť aj jednoduchšie vyhľadanie informácií, ktoré občana zaujímajú.



mesto Senec
12. február 2016

Jana

Ďakujem za odpoveď mestu. Myslím, že budeme radi viacerí, ak sa podarí nová stránka.

Pán Varga, klikla som si na "úradnú tabuľu" a posledný oznam je z 15.10.2015. Myslím, že to hovorí samo za seba.
16. február 2016

Martina

Dobry den,

dizajn stranky je velmi zastaraly a akykolvek sikovnejsi student by ho lepsie navrhol a zatraktivnil, ale co je horsie, nie su tam aktualne informacie napriklad o cestovnom poriadku seneckej dopravy. Od 1.2.2016 je zmena v grafikone mestskeho autobusu a dnes je 16.2.2016 a na stranke mesta mate stale neaktualny grafikom.
http://www.senec.sk/uploads/grafikon_mhd.pdf

Verim, ze po zdlhavych uvahach a prieskumoch ste upravili casove rozpatie jednotlivych spojov pre dobro vsetkych obcanov a blahozelam Vam, ze myslite aj na tych, kori byvaju aj v odlahlych kutoch Senca a koncia trebars okolo 18-tej v zamestnani. Hlavne, ze dane platime vsetci rovnako.

S pozdravom a zelanim dobrych napadov pre dobro vsetkych obcanov zela Martina.
16. február 2017

gogoool

Čakanie na novú web stránku, alebo na Godota?

Dobrý deň,
už tu bolo niekoľko podnetov k web stránke Mesta. Dokonca v podnete z októbra 2016 píšete, že sa už migruje obsah. Žiaľ doteraz sa pre občana nič nezmenilo. Stránka je bez zmeny vizuálu.
Tu je prehľad ako to vlastne s tou stránkou je, nech si každý urobí názor sám:
1. Zmluva s Lomtec.combola podpísná 23.5.2016, s tým, že web stránka bude odovzdaná do 120 dní od podpisu zmluvy. Cena diela - 22909,20 EUR.
2. Dňa 22.9.2016 je skutočne uhradená posledná faktúra za web stránku Mesta.
3. To znamená, od 22.9.2016 sa začalo s migrovaním obsahu (o čom svedčí odpoveď Mesta na podnet z októbra)

Moja otázka: kedy bude spustená nová web stránka Mesta? Nejaké plánovanie mať musíte, ak nie, tak sa potom nečudujme, že po 5 mesiacoch migrovania stále nevidno výsledok.

Ďakujem
28. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto má už dlhšie novú webovú stránku.

mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania