Začali dopravné problémy na Tomášikovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 04. februára 2016

Minulý mesiac slávnostne otvorili nové centrum Okresného úradu na Tomášikovej ulici. A teraz ,keď je tam aj nový Fresh Market a veľké parkovisko za Slovenskou sporiteľňou, tak každé druhé auto v pravom pruhu odbočuje do tejto zóny.
Nerozumiem, prečo ulicu v tejto časti nerozšírili na tri jazdné pruhy? Pravý by by plnil funkciu odbočovacieho tak, ako je to vidieť na druhej fotografii - odbočovanie ku komplexu KOLOSEO.
Sústavne do tohoto nového areálu niekto odbočuje, alebo od neho vychádza, a tak je narušená bezpečnosť a plynulosť premávky.
A plynulosť premávky znamená - byť ekologický.
Som zvedavý, ako na tento nevyhovujúci stav zareaguje Magistrát a Ministerstvo vnútra SR?

05. február 2016

Peter

Každopádne ja by som ešte pridal žiadosť a výmenu asfaltového koberca od križovatky po SLSP, kde je v dezolátnom stave a po II. možnosť odbočiť od OU aj smerom vľavo.
05. február 2016

Anonymný užívateľ

Peter, s tým odbočením smerom vľavo by tam vznikol len ďalší dopravný problém.
Skôr mali urobiť vjazd a výjazd na Rožňavskej.
09. február 2016

Anonymný užívateľ

Citujem dobré správy:
"Dobrý deň,
na základe Vášho e-mailu zo dňa 5.2.2016 Vám oznamujeme nasledovné:
Odbočovací pruh k budove Okresného úradu Bratislava je v štádiu prípravy projektovej dokumentácie a následne bude prebiehať jeho samotná realizácia.

S pozdravom

JUDr. Miloš Mrváň
poverený vedením

Oddelenie podpory a rozvoja klientskych centier
Analyticko-metodická jednotka verejnej správy
Sekcia verejnej správy
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky"
15. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k uvedenému podnetu uvádzame nasledovné stanovisko Oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hl. mesta:



· Pre celú zónu od bývalej IKEI po budovu ústredia SLPS (zóna ohraničená Rožňavskou, Tomášikovou, železničnou traťou a areálom Slovenskej pošty a.s.) bola spracovaná Urbanistická štúdia zóny Tomášikova - Rožňavská v októbri 2004, ktorá sa zaoberala návrhom urbanistického a dopravného riešenia, avšak bez posúdenia dopadu priťaženia nových dopravných kapacít na okolité dopravné trasy a križovatkové uzly. Z uvedeného dôvodu bola v roku 2008 spracovaná dopravná štúdia (spracovateľ: DS-projekt s.r.o.) predmetnej zóny.



· V rámci dopravnej štúdie bolo navrhnuté dopravné napojenie zóny z Tomášikovej ulice prostredníctvom novej svetelne riadenej križovatky – t.j. existujúca križovatka medzi ústredím SLPS a obytný komplexom Koloseo, pričom dopravné napojenie k budove bývalej IKEI bolo povolené len ako dočasná stavba do doby kompletného dobudovania komunikačného systému zóny ohraničenej Rožňavskou ul., Tomašikovou ul., železničnou traťou a areálom Slovenskej pošty a.s., a to v zmysle rozhodnutia Hl. mesta SR Bratislavy ako príslušného špeciálneho stavebného úradu pre miestne komunikácie I. a II. (rozhodnutie č. MAGS SSU 34244/2008-265072-4/GrMi, zo dňa 24.6.2008).



· Dopravné napojenie z Rožňavskej bolo navrhnuté zriadením novej svetelne riadenej križovatky, ktorá umožní ľavé odbočenie do zóny Tomášikova - Rožňavská a pravé odbočenie a pravé pripojenie do/zo zóny na Rožňavskú ulicu.


Z vyššie uvedeného vyplýva, že po dobudovaní zóny Tomášikova - Rožňavská má byť dopravné napojenie na nadradený komunikačný systém riešené už zrealizovanou svetelnou križovatkou na Tomášikovej ulici (t.j. medzi ústredím SLPS a obytný komplexom Koloseo) a svetlenou križovatkou na Rožňavskej ulici (toho času v realizácií). Uvedeným riešením spolu so zrušením dočasného dopravného napojenia na Tomášikovej ulici nebude dochádzať k blokovaniu priameho smeru – t.j. narušovaniu plynulosti a bezpečnosti premávky.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
21. august 2016

Anonymný užívateľ

Nechápem, prečo tu už neurobili odbočovací pruh, keď dávali na cestu nový asfalt a robili rekonštrukciu chodníka?! Pritom na Bajkalskej to problém nebol.
21. august 2016

Anonymný užívateľ

Nechápem, prečo tu už neurobili odbočovací pruh, keď dávali na cestu nový asfalt a robili rekonštrukciu chodníka?! Pritom na Bajkalskej to problém nebol.
23. august 2016

Štefan

Veď v odpovedi písali, že táto odbočka bude zrušená. Tak prečo by tam robili odbočovací pruh?
15. november 2022

Martin Uváček

Myslím že podnet už nie je aktuálny. Bežný pracovný deň doobeda a nikde žiadne kolóny až na Tomášikovu. Navrhujem uzavrieť.
15. november 2022

Anonymný užívateľ

Odkedy otvorili vjazd a výjazd na Rožňavskej, tak sa Bajkalskej odľahčilo 😉

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania