Parkovanie blokujúce schody na Ľ. Fullu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Michal K. 08. februára 2016

Schody pri Zakladnej skole Alexandra Dubceka, na parkovisku za kostolom, su sustavne zablokovane parkujucimi autami. Prosim o namalovanie zltej ciary pozdlz schodov, aspon na casti, aby sa tadial vobec dalo chodit s detmi do skoly.

09. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Do Operatívnej komisie pre dopravné značky a dopravné značenie na bratislavskom Magistráte podáme návrh na vyznačenie vodorovného dopravného značenia V 12b - Plná žltá čiara.


Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
11. február 2016

Elena

Dobrý deň, toto miesto síce nepoznám, ale aj tam kde bývam sa parkuje úplne zúfalo a žltá čiara nevyrieši NIČ. Nikto si ju nevšimne, pod snehom alebo blatom už vôbec nie, "vodiči" to ignorujú. Keď tam nemôžete dať dvojmetrový plot s ostnatým drôtom (žartujem), tak aspoň normálnu značku zákaz zastavenia a pravidelne rozdávať papuče.
11. február 2016

Michal K.

takych zufalych miest je okolo vela, mate pravdu. zakaz zastavenia sa tam dat neda, je to parkovisko. zlta ciara tam nie je kvoli vodicom, ti ju budu ignorovat. ale kvoli mestskym policajtom, aby sa nemohli vyhovarat, preco to neriesia. zial.
11. február 2016

Róbert Bíro

Chodievam tadiaľ denne - a dosť som sa začudoval tomuto podnetu = na okolitých chodníkoch býva situácia omnoho horšia....(tu sa človek medzi autami zmestí:)
"Lokálne" výstrahy a obmedzenia nič nevyriešia, pokiaľ sa parkovacie "politika" nebude riešiť komplexne a systematicky....
11. február 2016

Michal K.

parkovacia politika sa ale nebude riesit komplexne a systematicky este velmi dlho. ani planovane referendum ju nevyriesi.
zvacsa sa tu clovek medzi autami zmesti. no niekedy sa nezmesti skolska taska na chrbate :)
ano, aj okolite chodniky su na tom zle. je tu priestor na vela dalsich podnetov :)
11. február 2016

Michal K.

Subezne s tym prosim aj o riesenie nadvazujucej polochy pod schodami popri stene skoly. Auta tam rano v spicke parkuju casto tak, ze neprejde ani dieta. Znacenie nepomoze, rodicia tam parkuju, ked vozia deti do skoly. Kym by prisla Mestska policia, tak su prec. Do celeho priestoru je zakaz vjazdu okrem vynimiek, i tak sa nedodrzuje. Pomozu iba fyzicke zabrany, napriklad stlpiky alebo podobne.
12. február 2016

Michal Oravec

Z vyjadrenia MsP, vyziadaneho cez infozakon, citujem:

"Keďže používanie chodníka inými účastníkmi cestnej premávky ako chodcami je v zmysle ustanovenia § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení zakázané, okrem výnimok uvedených priamo v tomto ustanovení, Vami uvedené dopravné značky a povinnosti vodičov sa na jazdu na chodníku nevzťahujú. Preto tieto dopravné značky a povinnosti platia na ceste, ale nie na chodníku. Hliadky MsP rovnako ako hliadky Policajného zboru porušenie týchto dopravných značiek a povinností vodičov riešia iba na ceste; na chodníku riešia porušenie povinností vodiča uvedené v ustanovení § 52 ods. 2 cit. zákona, ustanovení § 3 ods. 3 („Vodič smie motorové vozidlo použiť len na cestách...“) v spojitosti s ustanovením § 4 ods. 1 písm. e) cit. zákona („Vodič je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom...“)."

Teda:

1. Policia (ci uz mestska alebo statna) kona/nekona len a len podla svojho vlastneho vykladu zakona č. 8/2009 (potvrdeneho Ministerstvom Vnutra).
2. Podla tohto vykladu zakona plati na chodniku jediny jeden paragraf a ziaden iny. Na chodniku neplatia ziadne ine nariadenia zakona, ziadne pravidla, ziadne znacky, zvisle ani vodorovne znacenie, nic.
3. Jedine pravidlo na chodniku (kdekolvek mimo vozovky) je:
§ 25 (1) Vodič nesmie zastaviť a stáť q) na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2,
§ 52 (2) Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením nie je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m.
4. Podla vykladu Policie (MINV) teda moze auto na chodniku (kdekolvek mimo vozovky) robit absolutne cokolvek kedykolvek akokolvek ak necha pri zaparkovani (NIE PRI JAZDE!) 1.5 metra. https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/24256/blokovanie-prejazdu-hasicov-na-fadruszovej , https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/24073/parkovanie-na-chodniku-chodci-musia-obchadzat-auta , https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/23753/parkovanie-v-krizovatke-beniakova-j-stanislava-f-kostku , https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/23752/parkovanie-v-krizovatke-f-kostku-nad-luckami
5. Nema zmysel ziadat mesto/mestsku cast aby to riesila INAK ako osadenim pevnych zabran ALEBO znackou Zóna s dopravným obmedzením IP24a Zakaz parkovania mimo vyznacenych parkovacich miest.
6. Podla mojich informacii nikto (zatial) nespochybnil platnost IP24a na chodniku (aj mimo vozovky).
7. Je strasne smutne, ze toto ludia nevedia, a ze minaju energiu napriklad na OPS na totalne nezmyselne podnety aby magistrat alebo mc riesili parkovanie na chodniku tam ci tam alebo inde mimo vozovky a neziadaju presne a jasne o IP24a alebo PEVNE zabrany.
12. február 2016

Michal K.

- podnet hovori o zltej ciare dole na parkovisku, ktore nie je chodnik
- o pevnych zabranach pri uzkych schodoch. plocha je prijazd ku skole a skor parkovisko, ako chodnik.
prosim o navrh realneho priechodneho riesenia, ktore bude aj v praxi naozaj fungovat. teoretizovat tu mozme donekonecna. zona je nerealna. sam tu mate viac ako dva roky stary podnet, na ktory nikto vobec nereagoval. pevne zabrany by sme mohli osadit uplne vsade, co nie je mozne. a ako dopadne rezidencne parkovanie, to je tiez velmi otazne. zatial teda osobne nevidim ine moznosti, ako zadavat tieto totalne nezmyselne podnety nadalej.
16. február 2016

Michal K.

Situacia sa opakuje kazde rano. Pripadne to byva aj horsie.
16. február 2016

Michal Oravec

MC ma obmedzene moznosti toto riesit: 1. Zona. 2. Pevne zabrany.
17. február 2016

Michal K.

Zaroven prosim o riesenie aj druheho schodiska na rovnakom parkovisku o par metrov dalej, veduceho k detskemu ihrisku. Ten isty problem.
20. marec 2016

Michal K.

Situacia hore nad schodami sa kazdym dnom zhorsuje. Pritom je tam zakaz vjazdu.
04. apríl 2016

Michal K.

V pondelok rano sa neda vobec dostat ku schodom. Bude sa uz nieco s tymto miestom robit?
18. apríl 2016

Michal K.

Arogancia vodicov presahuje vsetky medze. Dostal som prislub, ze stlpiky budu osadene coskoro.
17. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pôvodný podnet je vyriešený, pred schodiskom boli z oboch strán osadené stĺpiky. Ak by sa situácia nezlepšila (neskoršie aktualizácie blokovania schodiska priamo pri budove školy a na detské ihrisko), prosíme občanov o aktualizáciu, administrátor označí podnet znovu ako "V riešení" a upovedomí nás o tom. Následne podáme do Operatívnej komisie pre dopravné značky a dopravné značenie na bratislavskom Magistráte ďalší projekt zmeny organizácie dopravy s ďalšími dopravnými zábranami.

Ďakujem.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
19. máj 2016

Michal K.

Prosim este doplnit stlpik ku schodom popri budove.
02. jún 2016

Marcel

Auto blokuje schodisko pri ZS.
08. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe podnetov občanov na parkujúce vozidlá pred schodami, vedúcimi popri budove školy, pridáme stĺpiky aj na toto miesto.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
12. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet je vyriešený.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania